روزانه چند میلیارد تومان خرج سیگار می‌شود؟

ایرنا نوشت: دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات گفت: روزانه ٢٠ میلیارد تومان و سالی ١٠٠ هزار میلیارد تومان خرج سیگار می‌شود و بزرگترین خطر ابتلا به فشار خون بالا، مصرف دخانیات است و خطر سکته قلبی تا ٢ برابر با مصرف دخانیات افزایش پیدا می‌کند.

محمد رضا مسجدی روز شنبه در نشست خبری هفته ملی بدون دخانیات که در وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: یک صنعت مثال بزنید که در عرض ۸ سال، کارخانجات آن ۲ برابر شده باشد. در سال ۹۴، تعداد ۹ کارخانه تولید سیگار داشتیم و در سال ۹۶، این کارخانجات به ۱۷ کارخانه رسید.

وی ادامه داد: تنها صنعتی که تولید آن ۲ برابر شده، سیگار و توتون بوده است. زیرا با افزایش تولید، سود بیشتری نیز نصیب تولیدکنندگان می‌شود. سود تولید نیز حاصل مصرف بیشتر است. به طوری که مصرف قلیان در دختران چند برابر شده و نوجوانان نیز بیش از گذشته، سیگار مصرف می‌کنند. قانون و آیین نامه برای مبارزه با دخانیات زیاد داریم، اما هیچکدام از قوانین در اصناف و وزارت صمت اجرا نمی‌شود.

گلایه از عدم حضور وزیر ارشاد در جلسات ستاد مبارزه با دخانیات

دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات کشور بیان کرد: وزارت ارشاد جزو ستاد کشوری کنترل و مبارزه با دخانیات است. از عدم حضور وزیر ارشاد در جلسات ستاد از سال ۸۵ تاکنون، گلایه داریم. وزارت ارشاد مجوز تولید فیلم‌های سینمایی و سریال‌ها را صادر می‌کند. سال قبل، معاون سینمایی وزارت ارشاد اعلام کرد از سال ۹۷ مجوز تولید هیچ فرآورده سینمایی و تلویزیونی را نخواهیم داد که صحنه استعمال دخانیات داشته باشد، اما همچنان در فیلم‌های سینمایی و سریال‌های شبکه خانگی تبلیغ سیگار صورت می‌گیرد. صداوسیمای ما نیز در مبارزه با دخانیات قوی عمل نکرده است.

ایران عضو معاهده جهانی کنترل دخانیات است

مسجدی اظهار داشت: از سال ٨۵ عضو معاهده و کنوانسیون جهانی کنترل دخانیات هستیم که مانند معاهده انرژی هسته‌ای است و به صورت مداوم مسئولان جهانی پیروی از کنوانسیون را در ایران بررسی می‌کنند و امسال بدترین نمره مالیات به سیگار در دنیا را به ایران دادند و بر طبق این کنوانسیون به اندازه ٧٠ درصد قیمت خرده فروشی هر پاکت سیگار باید مالیات اخذ شود؛ در حالی که متاسفانه در این زمینه عملکرد خوبی نداریم.

همه چیز تحریم است، جز سیگار

دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات گفت: ایران در تمام زمینه‌ها به جز سیگار تحریم است. در ۴٠ سال اخیر همه نوع تحریم را تجربه کرده‌ایم، اما دخانیات تحریم نمی‌شود. هدف آنها کشاندن جوانان به سمت اعتیاد است و این موضوع را با برنامه ریزی حساب شده دنبال می‌کنند.

خارج شدن قهوه خانه‌ها از شمول اماکن عمومی

وی بیان کرد: برخی از دادستان‌ها از جمله دادستان قزوین و اصفهان و کردستان در زمینه مقابله با مصرف دخانیات پای کار ایستاده‌اند، اما برخی نمایندگان مجلس استفساریه خارج شدن قهوه خانه از شمول اماکن عمومی را امضا کردند. در حالی که نمایندگان مجلس باید از قانونی که خودشان تصویب کرده‌اند، حمایت کنند و نقایص آن را برطرف کنند.

مسجدی افزود: با این بهانه که تعطیلی قهوه خانه‌ها منجر به زیرزمینی شدن فعالیت آنها می‌شود با موضوع جمع آوری قلیان‌ها از قهوه خانه‌ها مخالفت می‌کنند. یعنی در حال حاضر تخلفی رخ نمی‌دهد و به صورت زیرزمینی تخلفی صورت نمی‌گیرد؟

دانشگاه و بیمارستان بدون دخانیات

وی اظهار داشت: رسانه‌ها باید موضوع دخانیات را با جدیت پیگیری کنند. وزارتخانه‌های علوم و بهداشت از مهر ماه ٩٧ ابلاغیه دانشگاه بدون دخانیات را ابلاغ کرده‌اند. همچنین وزارت بهداشت طرح بیمارستان بدون دخانیات را دنبال می‌کند و این موضوع را در اعتباربخشی بیمارستان‌ها در نظر می‌گیرد. در این طرح تا ١٠٠ متری بیمارستان‌ها سیگار عرضه نخواهد شد. زیرا در سال بیش از ٢٢ میلیون نفر به بیمارستان‌ها می‌آیند و می‌توان از این ظرفیت برای مبارزه با دخانیات استفاده کرد.

اولین شهر بدون دخانیات ایران

مسجدی بیان کرد: تمام مدارس ورامین تحت پوشش طرح پیشگیری از مصرف دخانیات (پاد) قرار گرفته‌اند و آموزش پیشگیری از دخانیات را از آموزش و سال‌های اول زندگی آغاز کرده‌ایم. به این سمت می‌رویم که ورامین اولین شهر بدون دخانیات معرفی شود. ٨٠ درصد مردم ورامین از این طرح حمایت کردند، اما آموزش پرورش در این زمینه بسیار ضعیف عمل می‌کند.

تخصیص ارز دولتی به واردات کاغذ سیگار و توتون

دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات با اشاره به تخصیص ارز دولتی به واردات کاغذ سیگار و توتون گفت: دولت در ۵ ردیف اول تخصیص ارز رسمی، واردات کاغذ سیگار و توتون را قرار داده است و این موضوع کار درستی نیست، مراجع عظام نیز نسبت به این موضوع انتقاد داشته و اذعان دارند که این اقدام صحیح نیست.

۲۳۵۲۳۸
کد خبر 1270288

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =