سرگئی لاوروف در مقاله ای در نشریه «روسیه در سیاست جهانی» نوشته است: کشورهای غربی همزمان با دفاع از ارزش های لیبرال به سیاست تحریم، روی آورده اند.
وی خاطرنشان کرد: ما در مورد لیبرالیسم که کشورهای غربی خود را مدافع آن قلمداد می کنند و آن را در مرکز توجه قرار می دهند، سوال هایی داریم.
لاوروف افزود: این سوال مطرح می شود که این ادعا چگونه با سیاست تحریم و خفه کردن اقتصادی و تهدیدهای آشکار نظامی در مورد شماری از کشورهای مستقل ازجمله ایران، کوبا، ونزوئلا و سوریه همخوانی دارد چرا که تحریم ها به صورت مستقیم به رفاه و حقوق اقتصادی و اجتماعی مردم عادی این کشورها ضربه می زند.
آمریکا به دنبال ایجاد اختلاف میان روسیه و چین است
وزیر امور خارجه روسیه در ادامه مقاله خود نوشته است: آمریکا به دنبال ایجاد اختلاف و مشاجره میان روسیه و چین است و در عین حال برای بازدارندگی این دو کشور تلاش می کند.
وی افزود: ایجاد مانع در عرصه اقتصادی، تحریم، سوء استفاده از موقعیت دلار به عنوان وسیله اصلی پرداخت های مالی و تامین برتری مالی از راههای غیراصولی به شیوه معمول آمریکا علیه دیگر کشورها در عرصه جهانی تبدیل شده چرا که این کشورها با اصول تحمیلی واشنگتن بازی نمی کنند و جرات می کنند با کشورهای مخالف واشنگتن همکاری کنند.
وی با طرح این سوال که در نتیجه چه وضعیتی داریم؟ افزود: شاهد تزلزل زیربنای حقوقی قوانین بین المللی، تشدید بی ثباتی و عدم پایداری اوضاع جهانی و افزایش بی اعتمادی بین کشورها هستیم.
لاوروف افزود: در عرصه امنیتی، مرز بین شیوه های متکی بر خشونت و غیرخشونت برای دستیابی به اهداف سیاست خارجی از بین رفته و مناسبات بین المللی وضعیت نظامی یافته و نقش سلاح اتمی در اسناد دکترین آمریکا هم افزایش یافته است.
وی ادامه داد: در اقتصاد جهانی شاهد اقدامات خودسرانه غیراصولی و تشدید مبارزه برای کنترل بازارها، منابع انرژی و مسیرهای انتقال نفت و گاز، جنگ های تجاری و تزلزل سیستم های بازرگانی چندجانبه هستیم.
آمریکا قصد خروج از معاهده دیگری را دارد
لاوروف در بخشی دیگر از یادداشتش اعلام کرد آمریکا میخواهد بطور نهایی از پیمان منع جامع آزمایش هستهای، پیمانی که کشورهای عضو مجمع عمومی سازمان ملل را از هرگونه انفجار هستهای در هر مکانی تحت قلمرو یا کنترل کشور عضو منع میکند، خارج شود.
وی ضمن بیان این مطلب نوشت نشانههای آغاز کمپین رسانهای در آمریکا برای مهیا کردن شرایط برای این کار را مشلاهده میکند.
وزیر خارجه روسیه در این مقاله تحت عنوان «دنیا برسر دو راهی و سیستم روابط بینالملل آینده» همچنین اعلام کرد واشنگتن اجرای طرحهای استقرار سلاح در فضای کیهانی را آغاز کرده و پیشنهادها درباره متوقف کردن چنین فعالیتی را رد میکند.
لاوروف افزود خروج آمریکا از پیمان موشکهای ضدبالستیک و سپس پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد، خطر نابودی کل نظام قراردادها در زمینه کنترل تسلیحات موشکی و هستهای را به وجود میآورد.
او اضافه کرد وضع درباره پیمان استارت نو درباره کاهش تسلیحات استراتژیک تهاجمی هم معلوم نیست.
پیمان استارت نو در سال ۲۰۱۰ بین امریکا و روسیه امضا شده و در ۵ فوریه سال ۲۰۱۱ اعتبار یافت. طبق این پیمان تعداد موشکهای بالستیکی قاره پیمای هرکدام از دو طرف در زیردریاییها و بمب افکنهای سنگین نباید از ۷۰۰ فروند بیشتر باشد. حداکثر تعداد کلاهکهای هستهای برای هر طرف ۱۵۵۰ تعیین شده است.
310311
نظر شما