۱۴ نفر
۴ آبان ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۸
اوضاع کشور در خطبه جمعه‌ای که باید آن را بارها شنید

در روز جمعه مورخه سوم آبان 1398، حجه الاسلام و المسلمین ابوترابی، امام جمعه موقت تهران در بخش دوم خطبه نماز سخنانی در باره اوضاع اجتماعی و اقتصادی کشور بیان کرد که به راستی در طراز یک خطبه تمام عیار امامت جمعه بود.

صداقت ایشان مرا به یاد برادر بزرگوار ایشان حجه الاسلام ابوترابی که اسوه مقاومت و اخلاق در عرصه جبهه جنگ و اسارت بود و نیز شهید رجائی که خلوص او زبانزد خاص و عام است انداخت. از ویژگی های این خطبه به اختصار به مواردی اشاره می کنم که:

1- دلسوزانه بود. حرفهای ایشان به گونه ای بود که گویی از عمق جانش برمیخیزد و انتظا ر این است که بر عمق جان افراد دلسوز مملکت بنشیند.

2-کارشناسی شده بود. ایشان نه فقط به عنوان یک خطیب جمعه از دور، و از زبان مردم مسائل را می بیند بلکه به عنوان فردی که سالها در مقام نایب رئیس مجلس به اهم امور کشور واقف و مشرف است سخن گفت.

3- دسته بندی شده و مبوب و به ترتیب بود. و این نشان میداد که بر روی آن مطالعه و ملاحظه دقیق داشته و برای آن وقت گذاشته  است.

4- جامع بود. هم به مسائل برنامه ای توجه داشت و هم به مسائل اجرائی و برای هر یک راه حل های مشخص ارائه کرد.

5- پیشنهادهایش مبنی بر قطع وابستگی به نفت و حفظ ذخائر ارزی و راه کارهای وی شنیدنی و اجرائی بود.

6-شفاف بود و بر شفافیت اصرار ورزید. اصرار وی بر شفافیت و ارائه راهکارهای مناسب برای اینکه هم مردم و هم خود مسئولان بر امور اجرائی واقف باشند. به گفته وی بسیاری از مسئولان چیزهایی را که نمی دانند امضا می کنند و از هر کس هم که می پرسند خودش هم همانند اوست و این عین عدم شفافیت است.

7- حرفهایش فارغ از جریان وخط سیاسی بود. او به مثابه طبیب دلسوزی که بیمار در حال مرگ است و همه باید در اسرع وقت به مداوای وی بپردازند و از تلف کردن فرصت بپرهیزند سخن می گفت. کشور از نظر اقتصادی بیمار واقعی است فرصت بحث های انحرافی و جناح بندی نیست. باید سریعاً چاره جست.

8- بر پایداری درآمدها نأکید داشت. نکته ای که معمولاً مسئولان از آن غفلت می کنند و گرفتار روزمرگی می شوند. در امور کشور باید به درآمد های پایدار و نه موقتی و باری به هر جهت توجه کرد.

9- از ظرفیت دانشگاه استفاده و سیاستمداران به صورت توأمان استفاده کنید. امری که مدتی است قطع شده و یا طیف خاصی فقط درگیر کارند. البته این همکاری به هم افزایی ظرفیت دو طرف می انجامد.

10- از حاشیه سازی بپرهیزید. وی با اشاره به منشور رهبری کشور و راهبرد اعلام شده در آن بحث های حاشیه ای را که هر از گاهی بعضی مطرح می کنند که دو طرز تفکر وجود دارد یک عده موافق تعامل با دنیا و عده موافق تقابل با دنیا هستند را به خوبی تحلیل و رد کرد.

11- توجه به اشتغال و کار، رفع فقر، عدم اضرار به کسبه جزء و توجه خاص به آنان داشته باشید.

12- بر اخذ مالیات و جلوگیری از فرار مالیاتی و اصرار بر شناسائی فراریان و اخذ مالیات از آنها که حق عموم است تأکید داشت.

13- یارانه های پنهان را بررسی و ساماندهی کنید. و اینکه مبلغ سرسام آور آن معادل بودجه کل کشور است و باید با برنامه ریزی و جسارت برخورد با آن که اغلب به سود پردرآمد هاست تعیین تکلیف کرد.

14- دولت باید به جای حاشیه کاری وظیفه خود را بدون صرف وقت برنامه برای اجرای همه این امور داشته باشد.

به نظر می رسد صحبتهای ایشان لازم است که بدون فوت وقت مورد توجه و تجزیه و تحلیل دقیق قرار گیرد. همه آن را بخوانند و در هر اداره ای از فردا بر روی آن بحث جدی کنند. آنکس که با آن مخالفت کند و به قول معروف «ان قلت وقلت» در آورد یا ناشی است یا مغرض است ویا منافعی در جائی دارد که نمی خواهد آن را از دست دهد.

پیشنها من این است که این بسته پیشنهادی ایشان باید سرلوحه برنامه هر نامزدی انتخاباتی هم قرار گیرد. من قبلاً پیشنهاد داده بودم که خوبست نامزد های انتخاباتی نسبت به قوانینی که در حوزه ای که می خواهند در مجلس فعالیت کنند را بررسی و ارزیابی و به مردم در زمان تبلیغات انتخاباتی ارائه کنند تا میزان توانمندی و اثرگذاریشان در مجلس معلوم باشد. این مجموعه ایشان هم می تواند محک خوبی برای ارزیابی نامزدها باشد ضمن اینکه مردم هم باید آن را خوب بخوانند و از متقاضیان نمایندگی طلب کنند.

* دکترای کتابداری و اطلاع رسانی و استاد تمام دانشگاه تهران

کد خبر 1314304

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 29
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مسعود ۰۸:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۴
    144 2
    به نامه خداوند عادل امام جمعه محترم تهران در این 40 سال چه سهمی از وضعیت کنونی جامعه را داشته است ؟ آیا فقط ایشان این مسائل را می داند و تاکنون سایر مسئولین این موارد را نمی دانسته اند ؟ آیا موارد پیشنهادی مشارالیه در برنامه های دولت های گذشته و حال نبوده است؟ به عمل کار برآید به سخندانی نیست . اجرکم عندا.. دکتر
    • US ۱۳:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۴
      7 65
      وظیفه امام جمعه که امور اجرایی و مدیریتی نیست عزیزم باید از دولت ها پرسید چه سهمی داشته اند
    • سعادت US ۱۳:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۴
      17 3
      ممنون از توجه شما و نکات درست و دقیق تون
  • IR ۱۰:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۴
    46 0
    به نام خدا ؛به نظر شما سهم مردم از سخنان چقدر هست چقدرش را مردم باید توجه کنند و به ان عمل کنند ؟؟؟؟ چقدر از این سهم را مسئولین نظام باید توجه کنندو به کار بگیرند ؟؟؟ یعنی از مسئولین و دولتمردان اینها را نمیدانند؟؟؟ و مردم باید به فکر باشند؟؟؟///
    • US ۱۳:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۴
      81 1
      همش وظیفه مردم است دولتمردان وظیفه های سنگین تری دارن: پول جور کردن برای درس فرزندان در آمریکا و اروپا، سهامداری در شرکت های بزرگ، عضویت در جلسات هیئت مدیره و.... اینها وظیفه مسئولانه
    • IR ۱۶:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۴
      27 2
      یکی از این مسئولین و مقامت بپرسه که شما اول انقلاب چی داشتیدو و حالا این همه ثروت را از کجا اوردید چر روز به روز مردم وضعیت اقتصادیشان بد بدتر میشه و شما بهتر بهتر
  • IR ۱۰:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۴
    27 2
    با این اوصافی که گفتی ایشون چون انقلابی نیست به درد حکومت نمیخوره!!
  • IR ۱۰:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۴
    69 2
    واقعا گام بزرگي بود! هيچكس تا پيش از اين، اين مسايل را نمي دانست!
  • IR ۱۰:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۴
    79 1
    جالب است كه همه فقط فرمان صادر مي كنند، از ظرفيت دانشگاه استفاده شود ، به اشتغال و كار توجه شود ، بر اخذ ماليات و ... . خب اگر راست ميگوييدفقط براي يكي از اين فرامين ، دو صفحه برنامه كاربردي بدهيد و اجرا كنيد!
  • IR ۱۱:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۴
    84 0
    چهل ساله همه براي مردم شدند خبر گو و قصه پرداز كه چي مگه عمر مردم مفت كه با وعده وعيد تو خالي بر فنا برود
    • IR ۱۴:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۴
      52 0
      دادش عمر ما ها فنا ميرود ولي ژن هاي خوب با دلار مفت عشق و حال ميكنند الان نسل سوم استوانه هاي نظام در حال عشقو كيف هستند
  • IR ۱۱:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۴
    39 0
    مانع تراشی برای چه؟ کسانی که مانع تراشی می کنند یا آگاه هستند ویا نادان. کسانی که آگاه هستند باید بدانند که یک روز دستشان رو می شود. وکسانی که نادان هستند بدانند که سیاست خیلی فراتر است آن چیزیست که فکر می کنند. هر طرز وتفکر باید در جهت منافع ملی کشور باشد ودر جهت اقتصاد سالم .
  • Nasseramraye@gmail.com IR ۱۱:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۴
    3 85
    چی بگم من دیگه بجز به رهبرم به هیچ یک از نمایندگان اعتماد ندارم که هرچه توی زندگی کشیدم بن و ریشه ام را سیاه و آینده ام که دیروز بود را تباه و فنا کردند خدا از سر تفصیراتشون نگذرد
  • IR ۱۲:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۴
    42 0
    همه ما (اگر مسئولان محترم هم جزو ما باشند)، مشکلات کشور را بلدیم. به نوعی، وقتی سوار بر کار می شویم، خودمان را به کوچه علی چپ می زنیم! باندبازی، جناح بازی و بازی بازی می کنیم!
    • US ۱۳:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۴
      56 0
      مشکل کشور همین نوع نگاه هاست که برای حل مشکلات دنبال حرف های امام جمعه هستیم
  • خان خله IR ۱۲:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۴
    35 0
    هرچه زودتر یک پست مهم نیست فرضا" سخن گوی رهگذران "بایشان داده شود.
  • US ۱۳:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۴
    0 60
    خیلی عالی و متین نوشتید آقای دکتر ممنون
  • AE ۱۳:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۴
    30 1
    کسانی که همه هم غمشون تصاحب صندلی ریاست است وقتی برای فکر کردن دارند
  • IR ۱۳:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۴
    41 0
    از کرامات شیخ ما این است شیره را خورد و گفت شیرین است! این مسائل رو هرکسی میدونه مهم اینه که چطور میشه این مشکلات را حل کرد. حرفهای کلی زدن هم چاره کار نیست
  • حسنی IR ۱۳:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۴
    60 0
    فایده این خطبه خواندن ها چیست.وقتی خبر از عمل نیست.
    • سعید IR ۱۴:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۴
      38 0
      کلا همه چیز شده حرف و همه حرفها هم شده تکراری همین حرف شما هم من 100 جا دیگه دیدم ...
  • IR ۱۴:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۴
    50 2
    آیا آقای ابوترابی برای خرید نان صف می ایستند.آیا یخچال خانه ایشان هم مثل بقیه مردم خالی از کوشت و مرغ است. آیا فرزند ایشان با داشتن فوق لیسانس بیکار است.و.......
  • IR ۱۴:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۴
    53 0
    چهل سال فرصت خيلي زيادي است برای كارهایی که باید می شد برای مردم
  • IR ۱۵:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۴
    42 0
    خطبه خوانی هیچ فایده ای نداره . اگر داشت بعد از چهل سال این وضع رو نداشتیم .
  • وحید IR ۱۶:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۴
    36 4
    به نظر من هم آقای ابوترابی خوب هستند.
  • IR ۱۶:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۴
    61 3
    ایران وطن ماست در حفظ آن کوشاه باشیم. خداوندا ایران را در پناه خودت نگاهدار وچنان سرسبز فرماد. که همه از وجود خود لذت ببرند. نا امید کردن خود نوعی بیماریست مواظب حرفهای خود باشیم
  • علی IR ۰۰:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۵
    0 0
    اگر حرف هایی است که به واقع مشکلات را حل می کند آن را به صورت لایحه تقدیم مجلس کنند اما افراط در تعریف از افراد هم به بیراهه بردن است.
  • علی IR ۰۹:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۵
    0 0
    یه زحمت میخواستم بدم مرد ومردانه یک بار حسابهای امامان جمعه و اموال ایشان به دست یک سازمان بیطرف بررسی بشه ممنونم
  • IR ۱۶:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۵
    0 0
    من سؤال کردم این که آقای ابوترابی فرمودند یارانه پنهان یکهزار و سیصد هزار میلیارد است را چون خیلی کارشناسی بود نفهمیدم ولی کسی توضیح نداد. حالا اقای فدایی بفرمایند که این بحث‌ها چه ربطی به شرکت کنندگان در نماز جمعه دارد اگر ان طوری که ایشان اشاره کرده‌اند که این بسته پیشنهادی ایشان باید سرلوحه برنامه هر نامزدی انتخاباتی هم قرار گیرد به نظر می‌رسد جناب ابوترابی خیلی زود شروع کرده‌اند و جایش را اشتباه گرفته‌اند