اردوغان: در برابر مزدوران تحت حمایت روسیه در لیبی ساکت نمی‌مانیم

فارس نوشت: رئیس‌جمهور ترکیه در واکنش به ابراز نگرانی روسیه درباره استقرار نظامی این کشور در لیبی، گفت آنکارا نیز در برابر کمک مزدوران تحت حمایت روسیه به ژنرال حفتر سکوت نمی‌کند.

«رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه امروز (جمعه) به ابراز نگرانی روسیه از احتمال اعزام نظامیان این کشور به لیبی، واکنش نشان داد.

اردوغان طی صحبت‌هایی بعد از نماز جمعه، گفت ترکیه در برابر مزدوران تحت حمایت روسیه مانند گروه «واگنر» که به ژنرال «خلیفه حفتر» سرکرده گروه موسوم به ارتش ملی لیبی کمک می‌کنند، ساکت نمی‌نشیند.

به نوشته خبرگزاری «رویترز» به نقل از شبکه «اِن. تی. وی»، وی در این باره توضیح داد: «آنها (روسیه) از طریق گروه‌هایی مانند واگنر، عیناً به عنوان مزدور برای حفتر در لیبی کار می‌کنند. شما می‌دانید چه کسانی به آنها پول می‌دهند».

بر این اساس، رئیس‌جمهور ترکیه همچنین افزود: «موضوع این است، درست هم نیست که ما در برابر تمام اینها ساکت بمانیم. ما تا کنون، هرچه می‌توانسته‌ایم انجام دادیم، و به انجام آن نیز ادامه می‌دهیم».

اردوغان در مخالفت با ادعای ریاست‌جمهوری حفتر در لیبی، تصریح کرد: «حفتر یک رجُل سیاسی مشروع نیست، [حضور] او غیرقانونی است. کسانی هم هستند که می‌خواهند به او مشروعیت بدهند. [فائز] السراج رهبر قانونی [لیبی] است».

پیش از این، خبرگزاری «اینترفکس» به نقل از منبعی در وزارت خارجه روسیه گزارش داد که مسکو از احتمال اعزام نیروی نظامی توسط ترکیه به کشور لیبی نگران است. 

به نوشته خبرگزاری «آناتولی» وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به تصویب طرح تحریم ترکیه در مجلس سنای آمریکا اشاره کرده و گفت: «حالا آنها می‌گویند که ترک‌استریم را تحریم می‌کنیم. این نقض کامل حقوق ما است».

رئیس‌جمهور ترکیه تاکید کرد که اقدام متقابل و تلافی‌جویانه مناسب در برابر تحریم‌های احتمالی آمریکا را در دستور کار قرار می‌دهند.

مجلس سنای آمریکا بامداد چهارشنبه در اقدامی - که به زعم برخی تحلیلگران، ضد ترکیه‌ای تلقی می‌شود - به لغو تحریم تسلیحاتی سی‌ودو ساله قبرس رأی مثبت داد (+). قبل از آن نیز کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا چند روز پیش با اعمال تحریم‌ علیه ترکیه به دلیل اقدام این کشور در خرید سامانه اس-۴۰۰ از روسیه موافقت کرده بود.

23311

کد خبر 1333270

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۶:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۹
    30 0
    خدا را شکر ما به لیبی کاری نداریم
  • عباس IR ۰۸:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۳۰
    12 33
    سلام،ایران باید به دولت ترکیه ودولت قانونی لیبی کمک اطلاعاتی ،نظامی ولجستیکی کند تا حاکمیت دولت مرکزی لیبی گسترش یابدو نیروهای شورشی خلیفه حفتر ونیروهای طرفدار عربستان ومصر وامریکا در لیبی پیروز نشوند.خلیفه حفتر اگر قصد حاکمیت لیبی را دارد باید در انتخابات قانونی لیبی شرکت کند وپس از بدست آوردن رای لازم حاکمیت دولت لیبی را دردست بگیرد نه از راه های میلیتاریستی وزور اسلحه وجنگ.همه می دانند چه کسانی پشت سر خلیفه حفتر قرار دارند واز اوحمایت می کنند.
  • بیچاره بر ما IR ۱۰:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۹/۳۰
    7 1
    یادم میآید قبل از انقلاب ترکیه اساسا در مقایسه با ایران عددی نبود .اما حالا ترکیه مانند یک ابر قدرت در منطقه عمل می کند وتقریبا رابطه مناسبی با کشورهای جهان دارد واز همه مهم تر اینکه سیاسیون ترکیه در هر دوره ای چقدر با انعطاف عمل میکنند وترکیه به این جایگاه رساندند فراموش نکنیم ترکیه سرمایه خدادادی نفت را هم ندارد وباید گفت ما کجا وترکیه امروزی کجا
    • میثاق AE ۰۰:۴۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۱
      4 1
      اولا ترکیه از اول تاریخ قوی تر از ایران بوده چطوری شما میگی عددی نبوده؟دوما کشورهای ابرقدرت اقتصادی دنیا مگه نفت دارن؟از جمله آلمان فرانسه ژاپن انگلیس کره جنوبی و خیلی از کشورهای ثروتمند دتیا
    • IR ۰۹:۰۱ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۳
      0 1
      شما اطلاعات کافی نداری عزیزم . ترکیه همان کشور عثمانی ابرقدرت اول دنیای سابق بود که در ضعیف ترین حالت بعد از تجزیه هم با کل دنیا و دول متحد در چاناق قلعه جنگید و اجازه ورود یک اجنبی به خاک ترکیه را نداد ولی ایران در قوی ترین زمان در زمان رضاشاه ، نود ساعته تسلیم روسیه و انگلیس شد . هر زمان منافع ترکیه ایجاب کرده مانند ابرقدرت وارد عمل شده به طور مثال چند دهه پیش در قبرس یک هفته ای وارد شد و علی رغم مخالفت اروپا و آمریکا این جزیره را تصرف کرد .

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین