۰ نفر
۷ مرداد ۱۳۸۸ - ۰۴:۰۲

اسپانسرهای فدراسیون فوتبال همچنان وعده‌هایشان را در قبال فدراسیون فوتبال عملی نمی‌کنند.

این اتفاقی است که باعث شده عزیزالله محمدی از مجری انحصاری تبلیغات محیطی استادیوم‌های ورزشی گلایه کند. رئیس سازمان لیگ حرفه‌ای در این باره به «خبر» می‌گوید: «قرارداد ما برای تبلیغات محیطی سال قبل رقم 6 میلیارد تومان بود که 2 میلیارد از این مبلغ همچنان پرداخت نشده و ما امیدواریم به زودی دوستان ما در صندوق حمایت از ورزشکاران این پول را به سازمان لیگ بپردازند و ما بتوانیم سهم تیم‌های لیگ برتری را به آنها واگذار کنیم.»

این درحالی است که محمدتقی خزایی، رئیس صندوق حمایت از ورزشکاران و پیشکسوتان از مطرح شدن ریز قرارداد آنها با سازمان لیگ رضایت ندارد و در این باره به فارس می‌گوید: «اطلاعات قرارداد ما با سازمان لیگ فوتبال محرمانه است. مفاد قرارداد با سازمان لیگ محرمانه است و حساب و کتابی هم با سازمان لیگ داریم و بدهی اگر هست مربوط به مسائل طرفین است. اطلاعات محرمانه باید باشد با این حال تا هفته آینده باید مدارک بررسی شود و این موضوع مشخص شود.»

این درحالی است که همچنان سایپا و صدا و سیما، دو اسپانسر دیگر فدراسیون فوتبال پولی را به فدراسیون فوتبال پرداخت نکرده‌اند و اگر کمک 5/2 میلیاردی وزارت نفت در خرداد ماه گذشته به فدراسیون فوتبال نمی‌رسید، علی کفاشیان و همکارانش که در روز بازی ملی ایران با کره‌جنوبی بودجه لازم برای تهیه غذای بازیکنان را نداشتند باید رسماً اعلام ورشکستگی می‌کردند.

قرارداد بحث برانگیز با اسپانسر تبلیغات محیطی
از سه سال قبل پس از لغو جنجالی قرارداد اسپانسر تبلیغات محیطی لیگ از سوی سازمان تربیت‌بدنی به عنوان متولی فوتبال با برکناری محمد دادکان ادعا شد در همان سال اسپانسری برای فوتبال جذب می‌شود که توان پرداخت 7 میلیارد تومان را دارد. به همین دلیل هم بود که تبلیغات محیطی فوتبال به شرکت شستا سپرده شد اما یوسف‌پور سرپرست سابق وزارت رفاه و رئیس هیأت مدیره شرکت شستا درباره پولی که در ازای این قرارداد در اختیار فدراسیون فوتبال پرداخت شد، می‌گوید: «ما فقط 800 میلیون تومان پرداختیم و قسم خوردیم که دیگر به سمت فوتبال هم نرویم.»

این قرارداد که فسخ شد، محمد علی‌آبادی و سازمان ورزش تصمیم گرفت تا بدون ‌انجام مزایده رسمی به صندوق حمایت از ورزشکاران بسپارد. اتفاقی که کل رقم دریافتی فوتبال در پایان آن سال را به بیش از 5/1 میلیارد تومان هم نرساند. این ارقام را مدارک و اسناد مالی فدراسیون فوتبال که از سوی دستگاه‌های نظارتی بررسی شده بودند نشان می‌داد اگرچه خزایی اصرار داشت رقم دریافتی آنها بیش از 5/2 میلیارد تومان بوده است.

سال بعد این رقم تا 3 میلیارد تومان افزایش داشت اما باز هم رقم پایانی قرارداد ماه‌ها بعد از پایان لیگ هشتم به فدراسیون پرداخت شد اما چون قرارداد با صندوق حمایت از ورزشکاران که رئیس آن یکی از نزدیک‌ترین مردان به محمد علی‌آبادی و خزانه‌دار فدراسیون فوتبال، محمدی و همکارانش توان لغو این قرارداد را نداشتند.

امسال اگرچه این رقم به 6 میلیارد بنا بر ادعای سازمان لیگ افزایش یافته بود اما همچنان تعلل در پرداخت‌ها تکرار می‌شود. صندوق حمایت که قراردادها را به صورت پورسانتی منعقد می‌کند در سال گذشته با بسیاری از شرکت‌های دولتی قرارداد داشت. سایپا و پروژه مسکن‌سازی دولتی یا چند شرکت دیگر وابسته به دولت قراردادهایی کلان برای حضور در دور زمین فوتبال داشتند تا قرارداد فدراسیون با این شرکت افزایش یابد. اتفاقی که خالص دریافتی صندوق را هم بالا می‌برد.

به رغم افزایش خالص دریافتی اما درحالی که فدراسیون با مشکلات عدیده مالی دست وپنجه نرم می‌کند، تعلل در پرداخت‌ها برای مردان کفاشیان دردسر ساز شده است.

سایپا و سیما اسپانسرهایی که پول نمی‌دهند
مدت‌ها طول کشید تا مهرداد بذرپاش حاضر شود اسپانسری تیم ملی را بپردازد. قراردادی 5 میلیارد تومانی که قرار بود با پرداخت به موقع آن تیم ملی تا پایان رقابت‌های مقدماتی جام جهانی بی‌نیاز از مشکلات مالی می‌شد اما غیر از همان پرداخت ابتدایی از سوی شرکت سایپا انجام نشد. کفاشیان در این باره می‌گوید: «مشکلی نیست. اگرچه این پول پرداخت نشده اما ما در تلاش هستیم تا با رایزنی قسط‌های بعدی پولمان را از سایپا بگیریم.» او البته ماه‌هاست که این گفته را هر بار تکرا می‌کند. زمانی بیش از 5 ماه!

تا رئیس‌جمهور پیشقدم نشد، صدا و سیما نمی‌پذیرفت تا پولی برای پخش بازی‌ها به فوتبال بدهد. اتفاقی که فوتبال ایران را تا مرز تعلیق پیش برد اما سرانجام قراردادی به ارزش سالانه 4 میلیارد برای پخش مسابقات بسته شد. رقمی که تنها بخش محدودی از آن به فدراسیون تعلق گرفته است.

کد خبر 13551

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین