به گزارش خبرنگار خبرآنلاین محمدباقر خرمشاد رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات در نشست خبری خود با رسانهها با اشاره به اولین نشست رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران بعد از انقلاب گفت: این نشست با حضور بیش از 200 تن از رایزنان فرهنگی پیشین جمهوری اسلامی ایران و با شعار تجربه فرهنگی، اقتدار معنوی و با محور هماندیشی نمایندگان فرهنگی پیشین ایران در حسینیه الزهرا سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار میشود.
وی در خصوص اهداف این نشست تصریح کرد: این اقدام جهت بهرهمند شدن از تجربه گرانسنگ رایزنان فرهنگی گذشته تا کنون از یک سو و نیز تقدیر و تشکر از آن بزرگواران و بزرگداشت پانزدهمین سالگرد تأسیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و تأمین پروژهای به نام تاریخ شفاهی رایزن های فرهنگی برگزار می شود.
وی با اشاره به جمع آوری خاطرات رایزنهای فرهنگی افزود: قصد داریم طی مصاحبههای عمیق در معاونت پژوهشی سازمان فرهنگ و ارتباطات تجربیات رایزنهای فرهنگی مستند و در مرکز اسناد این سازمان جمع بندی شوند.
خرمشاد افزود: در این گفتوگوها حافظه سازمان را که در ذهن رایزنان مستور مانده جمعبندی میکنیم و پرونده سندی هر کشور را تکمیل میکنیم تا رایزنان جدید بتوانند با دستان پر به فعالیت بپردازند.
وی در ادامه به نمایشگاهی که همزمان با این نشست برگزار می شود اشاره کرد و گفت: در حاشیه اولین نشست رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی در خارج از کشور معاونتهای این سازمان نمایشگاهی را از کارها و فعالیتهای انجامشده برگزار کردهاند و یک سلسله اقداماتی که در زمان حضور این رایزنان در خارج از کشور انجام شده ارایه شده تا تجدید خاطرهای از آن دوران شود تا بهتر بتوان تجربیات این دوستان به تدریج در سال نود جمع آوری شود.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات با بیان اینکه در این نشست رایزن های فرهنگی پیشین در چهار نشست تخصصی، چهار موضوع مهم امروزی را مورد بحث و بررسی قرار خواهند داد گفت: بررسی ایجاد سازمان فرهنگ و ارتباطات مجازی، بررسی جایگاه سازمانهای مردمنهاد در روابط فرهنگی بینالمللی و بررسی پیشنویس سند راهبردی فعالیتهای فرهنگی در خارج از کشور با استفاده از تجربیات 200 تن از رایزنان فرهنگی سابق در خارج از کشور و همچنین تدوین تاریخ شفاهی روابط فرهنگی بینالمللی در این نشست ها مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
وی یادآور شد: برای تأمین تاریخ شفاهی روابط فرهنگی بینالمللی حدود 110 سوال مطرح شده که در برنامهریزی زمانبندی شده در طول سال 90 این سوالات از رایزنان فرهنگی سابق پرسیده خواهد شد و پس از آن تدوین شده و در قالب سلسله کتابهای فیروزهای با عنوان فرهنگ و جامعه با استفاده از تجربیات این رایزنان به چاپ خواهد رسید تا یافتههای آنها به صورت سری کتاب منتشر شود.
خرمشاد تصریح کرد: امیدواریم بتوانیم اواسط یا اواخر سال 90 دومین نشست هماندیشی رایزنان فرهنگی سابق کشور را برگزار کنیم.
وی درادامه مهمترین سرمایه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی را نیروی انسانی عنوان کرد و گفت: باید بتوانیم بیشترین استفاده را از این سرمایه ببریم و برای ارتقاء و کارآمدی آنها کمک کنیم که یک محور این نشست غنیسازی و استفاده بهینه از نیروی انسانی این سازمان است.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات همچنین از جذب نیروهای فوقلیسانس و دکتری و همچنین مذاکره با مراکز علمی کشور برای جذب دانشجو از مقطع کارشناسی و ارتقاء آنها به مقطع ارشد و دکتری را از جمله اقداماتی دانست که در جهت کارآمدی و بهرهوری از نیروی انسانی در دستور کار قرار دارند.
وی تأکید کرد: در سه سال آینده سرمایهگذاری عظیمی برروی نیروی انسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان مهمترین سرمایه این سازمان انجام خواهیم داد.
وی در ادامه این نشست در پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی بر اینکه برای افزایش تعداد رایزنیهای جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور چه اقداماتی صورت گرفته است، گفت: ما در این زمینه اقداماتمان را شروع کردیم و با هماهنگی وزارت خارجه برخی از پستهای داخلی را به پست خارج تبدیل کردیم و تلاش داریم بتوانیم در نقاط مختلف دنیا به ویژه آمریکای لاتین که اهمیت زیادی برای ما دارد بتوانیم 10 رایزن فرهنگی را برای سال 90 در این منطقه راهسازی کنیم. همچنین رایزنیهایمان را در داخل و خارج برای افزایش رایزنیهای فرهنگی شروع کردهایم که البته این کار نیاز به بودجه دارد که با نمایندگان مجلس نیز مذاکرات را در این ارتباط انجام میدهیم تا به این هدف تا آخر سال 90 برسیم.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی همچنین در پاسخ به این سوال که برای آموزش نیروی انسانی این سازمان چه برنامههایی در دستور کار دارید؟ گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی یک شورای عالی سیاستگذاری آموزش دارد که هماکنون نظام جامع آموزش را برای همه سطوح به ویژه آموزش زبانهای نادر همچون زبانهای اسپانیولی، چینی، روسی، فرانسوی و آلمانی و آشنایی نیروهای انسانی با فرهنگ منطقهای را انجام میدهد که امیدواریم در سال 90 بخشهایی از این مجموعه اقدامات را اطلاعرسانی کنیم.
خرمشاد همچنین در پاسخ به این سوال که ایدهی ایجاد خبرگزاری تخصصی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در چه مرحلهای قرار دارد، خاطرنشان کرد: طرح اولیهی این خبرگزاری تخصصی از سوی روابط عمومی سازمان پیشنهاد شد که درحال بررسی است که امیدواریم پس از بررسی جوانب مختلف آن بتوانیم برای سال 90 آن را اجرایی کنیم.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در عینحال متذکر شد: یک خلأ اساسی در دنیای اسلام وجود دارد که اخبار جهان اسلام در یک خبرگزاری واحد به صورت منسجم، منتشر نمیشود. لذا ما میتوانیم با استفاده از ظرفیت رایزنانمان اخبار دنیای اسلام را در اختیار این خبرگزاری قرار دهیم.
خرمشاد همچنین با اشاره به برنامههای سال 90 این سازمان در خارج از کشور تصریح کرد: مکاتباتی با رایزنان فرهنگی و ستاد سازمان برای جمعبندی برنامههای 90 داشتیم که از جمله آنها انجام پروژه تاریخ شفاهی روابط فرهنگی بینالمللی، ایجاد سازمان فرهنگ و ارتباطات مجازی، سازماندهی سازمانهای مردمنهاد در فضای خارج از کشور از جمله این برنامههاست که در کل مجموعه برنامههای سال 90 را در سه دسته متداول، بنیادین و ابتکاری دستهبندی خواهیم کرد.
خرمشاد در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چه برنامههایی برای تحقق شعار این سازمان یعنی معرفی تمدن نوین ایرانی اسلامی دارید؟ گفت: شعار ما معرفی تمدن نوین ایرانی اسلامی است و در این راستا تلاش میکنیم آنچه در کشور اتفاق میافتد را به خارج نشان دهیم و آنچه در برون اتفاق میافتد را در داخل نشان دهیم، اما مطلع قراردادن این استراتژی جهت خاصی به فعالیتهای ما میدهد که مجموعه فعالیت معاونتهای ما دارای ابعاد مختلفی میشود که ابعاد مختلف این تمدن نو مبنای فعالیتها و کارهای ما قرار میگیرد.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی درپایان با بیان اینکه مرکز اعزام مبلغ این سازمان نیز با مبنا قراردادن همین شعار فعالیتهای خود را در سال 90 دنبال میکند، گفت: این مرکز نیز که زیر نظر سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی است، مبلغینی را برای حضور در نشستها و سمینارها بر حسب نیاز و با ترکیبی از روحانیون و اساتید دانشگاه به خارج از کشور اعزام میکند.
/111112
نظر شما