۰ نفر
۲۱ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۳:۵۹

وقتی هند از پروژه خط لوله صلح پا پس کشید زمزمه ها در خصوص حضور کشورهای دیگر در این پروژه بالاگرفت.

 زمزمه هایی درخصوص حضور چین وژاپن از جمله مواردی بود که از سوی مسوولان دو کشور مطرح شد و در نهایت نیز این پروژه تنها در قالب یک قرارداد دوطرفه میان ایران و پاکستان منعقد شد.در حال حاضر خبرها حاکی از ان است که پاکستان خواستار حضور چینی ها در این پروژه شده است.پروژه ای که هنوز مشخص نیست هندی ها برای حضور در آن تمایل دارند یا در تلاشند تا با تاخیر در مذاکرات، رضایت آمریکا را برای حضور در این پروژه که مردمش به آن بسیار نیاز دارند ،کسب کند.

اگرچه آمریکا متعهد شده تا مشکلات ناشی از کمبود گاز این کشوررا در قالب همراهی برای مذاکرات با دیگر کشورهای همسایه هند حل کند اما مهاراجه ها همچنان نتوانسته اند برای سال های آتی شریک گازی جدی را پیدا کنند و همچنان مذاکرات با ایران را  بدون هدفی جدی و بررسی پیشنهادهای مختلف دریایی و زمینی ادامه می دهند.

این در حالی است که وجود شکاف میان عرضه و تقاضای گاز در پاکستان به ناکافی بودن سوخت و گسترش اعتراض ها در این کشور منجر شده است و دولت پاکستان به منظور حل این معضل، تمام راهکارهای لازم را در دستور کار قرار داده که از جمله آنها امضای قرارداد ساخت خط لوله گازی با ایران است.

آخرین ضمیمه قرارداد صادرات گاز ایران به پاکستان، خرداد ماه گذشته میان نعیم شرافت، مدیرعامل شرکت گاز ایالتی پاکستان و سیدرضا کسایی‌زاده، نماینده وزارت نفت ایران، به طور رسمی امضا و قرارداد آن نافذ شد.

برهمین اساس به گفته معاون وزیر نفت پاکستان ، دولت این کشور به دنبال مشارکت چین در 32 پروژه در بخش‌های مختلف است، ضمن آن که یک گروه پاکستانی-چینی ماه آینده میلادی به منظور گفت‌وگو درباره پروژه‌های انرژی پاکستان با یکدیگر دیدار خواهند کرد.

وی همچنین با بیان این که از طرف چینی درخواست شده است تا یک پالایشگاه نفتی نیز در بندر گوادر احداث کند، اظهار داشت: از قوانین سازمان دولتی نظارت بر تجهیزات (پی.پی.آر.ای) برای مشاوره در ساخت خط لوله ایران-پاکستان استفاده خواهد شد.

در عین حال هلال رضا، مدیر اجرایی شبکه داخلی گاز پاکستان (آی.اس.جی.اس) تاکید کرد: ایران و پاکستان ضمانتنامه اجرای خط لوله گازی ایران-پاکستان را امضا کرده‌اند؛ به همین منظور هر دو کشور همانطور که متعهد شده‌اند، ‌این پروژه گازی را اجرا خواهند کرد.

وی ادامه داد: دولت پاکستان پس از پایان گزارش مربوط به امکان‌سنجی اجرای خط لوله گازی ایران-پاکستان، به دنبال تامین مالی اجرای این پروژه گازی از سوی بازارهای بین‌المللی و داخلی است.

رضا افزود: بر اساس برآوردها، تقاضای گاز داخلی تا سال 2020 روزانه 8 میلیارد فوت مکعب؛ در حالی که عرضه داخلی گاز این کشور 2 میلیارد فوت مکعب خواهد بود.

بنا بر این گزارش، تقاضای کنونی گاز پاکستان روزانه 6 میلیارد فوت مکعب و عرضه گاز داخلی 4 میلیارد فوت مکعب است.

فیض الله عباسی، مدیر اجرایی شرکت گاز سویی ساوث، نیز درباره پروژه واردات گاز طبیعی مایع شده (ال.ان.جی) پاکستان گفت: بر اساس تصمیم کمیسیون همکاری اقتصادی کابینه دولت و پس ازجمع آوری بررسی های فنی، اقیانوسی و تاثیرهای محیط زیستی که 8 ماه به طول می‌انجامد، مناقصه واردات 3 میلیون و 500 هزار ال.ان.جی این کشور دوباره برگزار خواهد شد.

وی همچنین با بیان این که پاکستان در سه ماه نخست سال 2013 قادر به واردات ال.ان.جی خواهد بود، گفت: هزینه اجرای این پروژه 150 میلیون دلار برآورد شده است.

در همین حال، رشید لون، مدیرا جرایی شرکت شرکت خطوط لوله گازی سویی نورث (اس.ان.جی.پی.ال) نیز گفت: قطع عرضه گاز به جایگاه‌های سی.ان.جی پاکستان همچنان تا پس از 15 مارس آینده ( 24 اسفند) ادامه خواهد اشت، اما زمان قطع عرضه گاز به این جایگاه‌ها در ماه ژوئن آینده کاهش می‌یابد.

با نافذ شدن این قرارداد میان دو کشور، قرار است ایران از فروردین 1393 (2014 میلادی) روزانه 21 میلیون و 500 هزار متر مکعب و سالانه 8/7 میلیارد متر مکعب گاز طبیعی به کشور پاکستان صادر کند./121

کد خبر 136651

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین