۰ نفر
۶ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۶:۰۷

پیشنهادهای ویژه برای وعده های نوروزی

چلو گوشت، یکی از قدیمی ترین غذاهای اعیانی مناطق مرکزی ایران است. غذایی چرب و پرکالری و البته همچنان گران که گرمساری ها به آن ته چین هم می گویند. این غذا در گرمسار و ورامین یکی از نذری های معروف است. هرچند شام عروسی هم می شود!

مواد لازم:
برنج: 6 پیمانه
گوشت: نیم کیلو راسته گوسفندی
دمبه: 50 گرم
سیب زمینی: 2 عدد
اسفناج: 100 گرم
سیر: 2 حبه
نمک، ادویه

روش تهیه:
برنج را خیس کنید و پس از نیم ساعت روی اجاق قرار دهید تا به جوش بیاید. اسفناج را در یک ظرف بگذارید و زیر آبکشی قرار دهید که می خواهید پلو را در آن آبکشی کنید. اسفناج با آب برنج کمی نرم می شود.

یک سیب زمینی را ورقه ای کنید و ته قابلمه بگذارید. کمی زعفران دم کرده رویش بریزید. سپس یک لایه نه چندان ضخیم از برنج (حدود پنج شش سانتی متر) روی سیب زمینی ها بریزید. سراغ گوشت بروید. آنها را روی پلو بگذارید دنبه و سیر را هم میان گوشت ها قرار دهید. سپس بقیه برنج را روی آن بریزید.

چلو که تمام شد، سیب زمینی دیگر را به سه چهار تکه متوسط بدل کنید و در یک سوی برنج، اسفناج را در سوی دیگر و یک تکه دمبه را میان برنج قرار دهید. آب روغن فراموش نشود.

برنج که دم داد، در قابلمه را بگذارید، شعله را کم کنید و دو و نیم تا سه ساعت صبر کنید چون گوشت خام و سیب زمینی باید با حرارت درون پلو پخته شوند و البته دمبه ها باید آب شوند. پس از این مدت غذای شما آماده است.

مهم: گوشت این غذا باید حتما گوسفندی باشد. چون گوشت گوساله، میان برنج، سیاه می شود. همچنین اگر گوشت دنده را انتخاب کنید، غذای لذیذتری می خورید.

نکته: در نذری و یا برای میهمانی های بزرگ، از زیر و رو به غذا حرارت می دهند. ضمن اینکه از مرغ هم می توانید برای ته چین گرمساری استفاده کنید.

مخلفات: ماست موسیر یک گزینه خیلی خوب برای پایین رفتن این غذاست. اما سالاد شیرازی یا فصل را هم می توانید امتحان کنید.

نوشیدنی: دوغ! انتظار که ندارید با یک غذای سنتی و چرب ایرانی، نوشابه پیشنهاد کنیم؟

برای فردا: استیک. مواد لازم هم ندارد!

44

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 139123

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 0 =