دانشمندان کشف کردند چای، دارای مقادیر زیاد از ترکیباتی است که میزان جذب چربی در بدن را کاهش داده و کلسترول بدن را نیز کم میکند. اما پروئینهایی که در شیر وجود دارد میتواند قابلیت ضد چاقی چای را از بین ببرد.
تحقیقات جدید نشان میدهد ترکیباتی که آنها با عنوان theaflavin و thearubigin ها نامیده میشوند میتواند از ابتلا به چاقی در افرادی که دارای رژیمهای غذایی پرچرب هستند پیشگیری کند.
دانشمندان معتقدند این تحقیق میتواند توضیح دهد چرا مردم برخی از کشورها مانند انگلستان، با این که مقادیر زیادی چای مصرف میکنند اما از فواید این نوشیدنی بهرهمند نمیشوند. شیر موجود در چای میتواند خواص مثبت آن را از بین ببرد.
دکتر دواجیت برتاکور دانشمندان انجمن تحقیقاتی چای در هندوستان در این باره گفت: زمانی که شیر به چای اضافه میشود، ترکیبات ضد چربی موجود در چای با پروتئین شیر ترکیب شده و آنها را بیاثر میکند. به این ترتیب بدن ما نه از ترکیبات مفید موجود در چای بهره میگیرد و نه پروتئین موجود در شیر میتواند در بدن مورد استفاده قرار گیرد.
در حال حاضر دانشمندان مشغول انجام تحقیقاتی هستند تا میزان ترکیبات مفید موجود در چای را افزایش داده و علاوه بر آن حساسیت این نوشیدنی را به شیر کاهش دهند.
تحقیقات نشان می دهد مقادیر کمی از عصاره چای معمولی میتواند کلسترول خون را کاهش داده و علاوه بر آن میزان اسیدهای چرب در جریان خون را نیز کم کند.
چندی پیش نتایج مطالعات دانشمندان ژاپنی هم نشان داد عصاره چای مانع از جذب چربی در بدن شده و به این ترتیب افرادی که رژیم غذایی پر چرب دارند میتوانند با نوشیدن چای احتمال چاق شدن خود را کاهش دهند.
به این ترتیب با وجود آنکه هر روز در مورد فواید چای سبز تحقیق میشود، دانشمدان معتقدند شاید خصوصیات سلامت بخش چای سیاه بیشتر بوده و فواید بیشتری برای کاهش وزن به همراه داشته باشد.
تلگراف، 27 مارس
13244
نظر شما