دانشمندان آمریکایی توانستهاند با بهره گیری از مهندسی ژنتیک هویجی با کلسیم بیشتر تولید کرده اند.
آنها امیدوارند با افزودن این سبزی به رژیم غذایی معمولی روزانه از بروز بیماری های استخوانی ازجمله پوکی و نرمی استخوان جلوگیری کنند.
فردی که هویج تازه می خورد حدودا بیش از 41 درصد کلسیم موجود در هویج را در مقایسه با زمانی که هویج چند روز مانده می خورد، جذب می کند. این موضوع در نتیجه تحقیقات اخیر آکادمی ملی علوم آمریکا مشخص شده است.
البته مطالعات درباره میزان جذب کلسیم از میوه جات و سبزیجات موضوعی است که همچنان به مطالعات بیشتر نیاز دارد.
پرفسور کندال هرشی، عضو گروه تحقیقاتی بایلور از دانشگاه پزشکی تگزاس میگوید: «این هویج ها در محیط هایی کاملاٌ تحت کنترل و نظارت کاشته شده و پرورش یافته اند.» او توضیح میدهد: «قبل از آنکه این محصول در اختیار مصرف کنندگان قرار گیرد، لازم است تحقیقات و مطالعات بیشتری انجام شود.»
با این حال دانشمندان امیدوارند این هویج ها هر چه سریعتر در اختیار مصرف کنندگان قرار گیرد تا از این طریق بخشی از نیازهای آنها به مواد معدنی برطرف شود.
لبنیات نخستین منبع تاًمین کلسیم مورد نیاز بدن به حساب می آیند اما این در حالیست به دلیل چربی های موجود در این محصولات ، پزشکان همواره توصیه می کنند از مصرف زیاد آنها خودداری شود.
طی این مطالعات، محققان ژنی در هویج را فعال کرده اند که سبب می شود کلسیم بیشتری در این سبزی تولید شود و در لایه های مختلف آن جای گیرد.
این هویج ها قادر به تاًمین هزار میلی گرم نیاز روزانه بدن به کلسیم نیستند اما در صورتی که این مطالعات روی سایر سبزیجات انجام گیرد و ژن مورد نظر در آنها فعال شود، شاید به زودی سبزیجات جایگزین های مناسب و کم خطر لبنیات شوند.
بیبیسی - ترجمه: راحله موحدی
نظر شما