پیشنهادهای ویژه برای وعده های نوروزی

ماهی کباب از آن غذاهای نوستالژیکی است که معمولا در خاطرات شمال و کنار ساحل جا خوش کرده. اما ماهی کباب شمالی ها و جنوبی ها بسیار با هم متفاوت است. هر دو نوعش را امروز داریم. البته غذای امروز به درد پیک نیک می خورد نه توی آشپزخانه.

مواد لازم:
ماهی: 8 عدد (کپور یا سفید برای شمال، شوریده و حلوا برای جنوب)
مغز گردو: 100 گرم
لیموترش تازه: یک کیلو
روغن زیتون
نمک و فلفل
فویل و سیخ چوبی بلند

روش تهیه ماهی کباب شمالی:
قبل از هر کاری، باید آتش مهیا کنید. سطح صاف و مسطحی بیابید و آتش را روی آن برپا کنید. هیزم ها باید ذغال شوند. در این فاصله وقت هست که ماهی را آماده کنید.

اگر ماهی فروش برایتان ماهی را تمیز نکرده است و یا خودتان ماهی صید کرده اید، باید ابتدا شکم ماهی را خالی کنید و خوب بشویید. سپس کمی ادویه و نمک داخل آن و روی پوستش بزنید. گردو را به مقدار مساوی داخل شکم ماهی بریزید و با روغن زیتون و کمی آبلیمو روی ماهی چرب کنید. دور ماهی را فویل بپیچید.

سراغ آتش بروید. ذغال سرخ را از روی زمین کنار بزنید و ماهی را روی زمین داغ بگذارید. ذغال ها را روی ماهی بریزید. 20 دقیقه بعد، ماهی کباب آماده است. مواظب باشید فویل دستتان را نسوزاند. لیموترش بزنید و بخورید.

این یکی از قدیمی ترین روش های ماهی کباب در گیلان است.

روش تهیه ماهی کباب جنوبی:
قبل از هر چیز سراغ ماهی بروید. شکم آنها را خالی کنید و خوب بشویید. کمی خون در شکم ماهی باشد، مزه غذا به شدت بد می شود.

آتش را مهیا کنید. طوری هیزم را بچینید که بتوانید ماهی ها را روی آن عمودی بگذارید. آتش که جان گرفت، سراغ ماهی بروید. داخل شکم ماهی را نمک، ادویه، روغن زیتون و آبلیمو بزنید و به سیخ چوبی بلندی بکشید.

از این جای ماجرا را در فیلم ها و کارتون ها دیده اید؛ سه سیخ را جوری توی زمین فرو کنید که راس آنها با هم هرمی را تشکیل دهد و آتش از زیر ماهی ها را کباب کند. کمتر از 10 دقیقه بعد ماهی کباب آماده است. لیموترش فراموش نشود.

مخلفات: شمالی ها ماهی کباب را با سیرترشی می خورند و جنوبی ها هم با ترشی بندری. از پلو هم غافل نشوید!

نوشیدنی: اگر اعتراض نمی کنید، این بار هم بهترین نوشیدنی، ماءالشعیر است. اگر هم نخواستید، دوغ بخورید.

برای فردا: حتما رستوران های اکبرجوجه را زیاد دیده اید. فردا می خواهیم یک اکبرجوجه بپزیم.

44

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 139622

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 12 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • آرش IR ۰۷:۱۷ - ۱۳۹۰/۰۱/۱۰
    2 0
    سلام. ممنون از آموزشها.فقط دوغ با ماهی خوب نیست خورده بشه.