مستند «رویای حاتم» به کارگردانی حمید عبداللهزاده و تهیهکنندگی پیمان غنیزاده روایتی از یکی از فرماندهان عراقی به نام شهید ابومنتظر الحمداوی است که نقش بهسزایی در جبهه مقاومت داشته است.
عبداللهزاده با اشاره به ساخت مستندهایی از شهدای مقاومت گفت: وقتی قرار شد که مستندی درباره شهید ابومنتظر بسازیم، در ابتدا ذهنیت من این بود که سراغ خانواده و نزدیکان شهید برویم و مصاحبهای با آنان داشته باشیم تا بتوانیم اطلاعاتی کسب کرده و مستند نیمهبلندی تهیه کنیم اما کمی بعد قرار شد که اثری فراتر از مستند پرتره بسازیم تا کار متفاوتی انجام شود؛ به همین دلیل سراغ نکات شنیدهنشدهای رفتم که میتوانست به دراماتیزه شدن کار کمک کند. در حقیقت دنبال درام در زندگی شهید ابومنتظر میگشتم. یکی از نکاتی که به چشمم آمد این بود که شهادت ابومنتظر مشکوک است و مشخص نیست او چگونه به شهادت رسیده است؟ احساس کردم که همین موضوع میتواند سؤال اساسی این مستند باشد و باید مابقی اتفاقات را روی همین ریل سوار کنیم تا اثر نهایی بیشتر از یک مستند پرتره باشد.
وی با اشاره به ویژگیهای این فرمانده جبهه مقاومت در عراق گفت: او جز اولین فرماندههای جریان مقاومت است و سردار سلیمانی ارادت خاصی به ایشان داشته است؛ او دارای شخصیت ویژهای است؛ برای مثال برخلاف اینکه دسترسی مالی خوبی داشته و منابع پولی زیادی به دستش میرسیده اما سهم بسیار ناچیزی از این پول به خودش اختصاص پیدا میکرده است. سالهاست که از همان اتومبیل معمولی که داشته استفاده میکرده و هیچگاه به فکر تعویض آن نبوده است. نکته حائز اهمیتی که در او وجود دارد این است که او فردی عملیاتی بوده و هرجایی که کار گره میخورده حلّال مشکلات بوده است. گفته میشود نقطه آشنایی ابومنتظر و سردار سلیمانی در یکی از عملیاتهایی بوده که به شدت گره خورده و این شهید آن را حل و فصل میکند.
او ویژگی متفاوت شهید ابومنتظر که او را برای مخاطب ایرانی جذاب میکند را ریشه در اتفاقی تاریخی دانست و گفت: قرار بود که این کار برای مخاطب عراقی ساخته شود و حتی کار را به زبان عربی بستیم اما بعداً دیدیم که نکتهای در شخصیت او وجود دارد که به درد مخاطبان ایرانی هم میخورد. شاید این سؤال برای بعضی ایرانیها به وجود آمده باشد که چرا باید در عراق بجنگیم؟ بخشی از پاسخ این سؤال به عدم شناخت ما برمیگردد؛ جالب است بدانید که ابومنتظر از جمله کسانی بوده است که در زمان دفاع مقدس هشت سال دوشادوش ما علیه صدام جنگید. در حقیقت مخاطب ایرانی با دیدن این فیلم متوجه میشود که تمام عراقیها روبهروی ما نجنگیدند بلکه بخشی از آنان در کنار ما و علیه صدام جنگیدند.
۲۵۸۲۵۸
نظر شما