امکان دریافت پلاسمای بهبودیافتگان کرونایی در استان خراسان جنوبی فراهم شد

مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی گفت: از اقدامات مهمی که طی یک ماه گذشته در استان انجام شد امکان گرفتن پلاسما از بهبود یافتگان کووید ۱۹ بود با پیگیری‌های انجام شده یک دستگاه "پلاسما فرز" به استان اختصاص یافت.

به گزارش خبرآنلاین از خراسان جنوبی : ابراهیم میری‌مقدم صبح امروز در نشست خبری با اشاره به فرا رسیدن نهم مردادماه سالروز تأسیس سازمان انتقال خون اظهار داشت: علیرغم همه پیشرفت‌هایی که در زمینه علم پزشکی اتفاق افتاده هنوز بافتی جایگزین خون نشده و اگر بافتی بخواهد باشد باید انتقال دهنده، خون بدهد.

مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی بیان کرد: محصولاتی که از خون ایجاد می‌کنیم دارای طول عمر مشخصی هستند برخی در حد یک روز، برخی ۳ روز، برخی در حد ۵ روز، برخی ۳۵ روز و برخی در حد سال نگهداری می‌شوند.

میری‌مقدم تصریح کرد: سازمان انتقال خون تلاش می‌کند اهداکنندگان به صورت مستمر مراجعه کنند و خون مورد نیاز مراکز درمانی و بیمارستان‌ها تامین شود.

وی با بیان اینکه در بانک خون افراد برای اهدا و کار خدا پسندانه وارد این ساختار می‌شوند خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین فواید اهدای خون نقش پیشگیری آن در بیماری‌های قلبی است و همچنین اهدا خون منجر به کم خونی نمی‌شود بلکه افراد با اهدا خون بخشی از سلول‌ها و پلاسمای خود را اهدا می‌کنند که پس از مدت کوتاهی عناصر سلولی و پلاسمای آنان جایگزین می‌شود.

مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی یادآور شد: داشتن شرایط لازم برای اهدای خون و اینکه فرد دچار مشکلی نباشد که خون اهدایی او در گیرنده خون ایجاد عارضه کند از جمله اصول اهداء خون است.

میری‌مقدم اظهار داشت: در طی ۴۶ سال گذشته ایران، سنگاپور، کره جنوبی و ژاپن جزو چهار کشور برتر آسیا از نظر تضمین کیفیت و سلامت خون بودند و ایران پایین‌ترین نرخ شیوع عفونت‌های منتقله از راه خون را در کشورهای مدیترانه‌ای شرقی داشته است.

وی افزود: از سال ۸۶ تمام خون‌های انتقال خون ایران توسط افراد ایثارگر که با نیت اهداء خون آمده‌اند تأمین شده و قبل از این تاریخ بخشی از نیاز خون از طریق جایگزینی تهیه می‌شده است.

مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی با بیان اینکه استارت این ایثارگری در زمان جنگ با توجه به مصرف بالای خون رقم خورد گفت: حدود ۱۰ میلیون واحد خون در مدیترانه شرقی اهدا می‌شود که ۲۰ درصد سهم ایران است.

میری‌مقدم با تاکید بر اینکه اهداء یک واحد خون می‌تواند ۳ نفر را نجات دهد خاطرنشان کرد: در طول زندگی از هر ۳ نفر یک نفر به خون نیاز پیدا می‌کند و هر ۳۰ ثانیه یک بیمار در مراکز درمانی به خون و فرآورده‌های خونی نیاز دارد.

وی با بیان اینکه در هر اهدا خون حدود ۴۵۰ سی سی خون گرفته می‌شود که در یک بازه زمانی ۱۰ دقیقه‌ای انجام می‌شود گفت: ۲۰ درصد خون جمع آوری شده در سطح کشور صرف بیماران خاصی می‌شود که حیاتشان وابسته به تزریق خون است.

مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی به شیوع کرونا اشاره و اظهار داشت: در بحث کووید ۱۹، ذخایر خونی در بسیاری از کشورها افت داشته است اما در کشور ما این اتفاق در حد یک سوم بود زیرا با توجه به روحیه ایثارگرانه مردم انتقال خون را تنها نگذاشتند.

میری‌مقدم بیشترین گروه خونی را o+ و کمترین گروه خونی را AB- عنوان کرد و یادآور شد: با شیوع کرونا در بازه زمانی اسفندماه ۹۸ تا پایان تیرماه ۹۹ تعداد ۹ هزار و ۷۶۹ نفر به پایگاه انتقال خون مراجعه داشته‌اند که نسبت به مدت مشابه سال قبل (اسفند ۹۷ تا پایان تیرماه ۹۸) که ۱۱ هزار و ۵۴۳ مورد بوده است ۱۵ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

وی گفت: در این بازه زمانی ۷ هزار و ۷۵۸ نفر موفق به اهداء خون شدند که نسبت به آمار مشابه سال قبل که ۸ هزار و ۳۱۲ نفر بوده ۶.۷ درصد کاهش داشته است.

مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در بازه زمانی اسفند ۹۸ تا پایان تیرماه امسال ۵۹۷ نفر از بانوان استان خون اهدا کردند که نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۵۰۰ نفر بوده است آمار رشد داشته است.

میری‌مقدم با بیان اینکه در سه ماهه امسال بانوان با ۹ درصد اهداء خون در استان بالاترین اهداء را در سطح کشور داشتند اظهار داشت: از زمان شروع کرونا تا پایان تیرماه ۱۴ هزار و ۴۰۴ واحد ارسال شده است.

وی یادآور شد: در بحث تزریق خون به شبکه خون رسانی کشور نیز از زمان شیوع کرونا تا پایان تیرماه ۲ هزار و ۷۳۸ واحد ارسال شده است.

مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی با بیان اینکه یکی از اقدامات مهمی که طی یک ماه گذشته در استان انجام شد امکان دریافت پلاسما از بهبود یافتگان کووید ۱۹ بوده است گفت: با پیگیری‌های انجام شده مجوز گرفتن پلاسما از سازمان انتقال خون ایران گرفته شد و یک دستگاه پلاسما فرز به استان اختصاص یافت.

وی با اشاره به اینکه تاکنون در ایران ۳ هزار و ۶۸۴ اهدا پلاسما صورت گرفته است تصریح کرد: از ابتدای مردادماه کار پلاسما فرز در استان انجام شده و قبل گرفتن دستگاه ۱۴ نفر از بهبود یافتگان کووید ۱۹ مراجعه کرده و بعد از خون گیری پلاسمای خون آنان جداسازی شده و از هر کیسه خون ۴۵۰ سی سی حدود ۲۰۰ سی سی پلاسما دریافت و به مراکز درمانی برای اهداء کنند ارسال شده است.

میری‌مقدم با اشاره به اینکه از ابتدای مرداد ماه نیز ۱۱ نفر از بهبودیافتگان کووید ۱۹ برای اهدای پلاسمای خون مراجعه کردند که ۹ نفر موفق به اهدای پلاسما شدند افزود: با این روش درهر بار ۵۰۰ تا ۶۰۰ سی سی پلاسما گرفته می‌شود.

مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی ضمن درخواست از حضور گستره بانوان در بحث اهداء خون خاطرنشان کرد: ۵۰ درصد جمعیت را بانوان تشکیل می‌دهند و بانوان ظرفیتی هستند که می‌توان بالفعل کرد که باید در این راستا فرهنگ سازی شود.

48

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1415431

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 6 =