واشنگتن‌پست:بدترین وزیر خارجه تاریخ،آمریکا را تحقیر کرد/30 روز ادعایی پمپئو،تنها انزوای بیشتر ایالات متحده را رقم خواهد زد

روزنامه واشنگتن پست با بررسی کارنامه وزیر خارجه آمریکا معقتد است که پمپئو با پاکسازی و بی کفایتی در وزارت خارجه سبب شده است که آمریکا به طور تحقیرامیزی منزوی شود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، جکسون دیل دبیر سیاست خارجی واشنگتن پست در یادداشتی با عنوان «پمپئو بدترین وزیر خارجه تاریخ آمریکا است» به ارزیابی رهبری مایک پمپئو در مدت ریاست خود بر وزارت امورخارجه آمریکا پرداخته و نوشت:

پمپئو نتوانست در مذاکرات با کره شمالی موفقیتی بدست آورد و کمپین فشار حداکثری وی علیه ایران نیز شکست خورد. او حتی نتوانست در این مدت سیاست‌های ضد ونزوئلایی خود را اجرا و موجب سقوط دولت مادورو شود. با احتمال زیاد پمپئو با بلندپروازی زیاد به نامزد شدن در انتخابات 2024 می اندیشد و بدون شک امیدوار است تا سرانجام نتایج تمامی بلایای دیپلماتیک خود را متوجه ترامپ کند.  

دیل در این یادداشت می‌نویسد:

مایک پمپئو را باید به حق دیپلمات ارشد سیاست های شکست خورده دولت ترامپ در عرصه سیاست خارجی به شمار آورد.

در دوره مسئولیت او در مقام وزارت خارجه آمریکا؛ نه مذاکرات با کره شمالی به نتیجه رسید و نه سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی  مفید فایده افتاد و نه تلاش برای سرنگون ساختن دولت ونزوئلا به ثمر نشست. 

درون وزارتخانه هم؛ دهها پست در وزارت خارجه خالی ماند و پمپئو نتوانست آنها را پر کند. صدها دیپلمات حرفه ای پاکسازی سیاسی شدند.
احترام به اصول اخلاقی در وزارت خارجه آمریکا در دوران تصدی پمپئو در پایین ترین سطح خود بوده است.

طبق یک نظرسنجی بعمل آمده از کارکنان این وزارتخانه، بین سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۹ میلادی به میزان ۳۴ درصد بر شمار کارکنانی که معتقدند مقام های ارشد این وزارتخانه صادق و درستکار نیستند افزوده شده است.

ادله فراوانی می تواند علل افت محبوبیت پمپئو در وزارتخانه متبوعش باشد. پمپئو برخی مصوبات کنگره را زیر پا گذاشت. قانون منع فروش سلاح به عربستان را دور زد. در مواردی کارمندانش را مامور انجام کارهایی برای خود و همسرش کرد و دست آخر هم بازرس کل وزارتخانه را که مامور تحقیق در زمینه تخلفات قانونی بود اخراج کرد.

پمپئو در ادامه این روند هفته گذشته یک دسته گل دیگر به آب داد و در کنوانسیون ملی جمهوریخواهان یک مرز اخلاقی دیگر را هم عبور کرد و حتی به رهنمودهای صریح قانونی  وزارتخانه متبوع خودش هم عمل نکرد و در سخنرانی اش به دروغ ادعا کرد: توافق دیپلماتیک اخیر اسرائیل و امارات "معامله ای است که نوادگان ما در کتاب های تاریخ خود درباره آن خواهند خواند".  البته؛ اگر نوادگان ما اهمیتی به موضوع خاورمیانه بدهند!

حقیقت این است که پمپئو چشم به انتخابات ریاست جمهوری۲۰۲۴ دوخته است و قصد نامزدی برای آن دارد. با همین آینده نگری، او دارد نهایت تلاشش را می کند تا تمام کاسه کوزه ها را بر سر ترامپ بشکند به خصوص اگر ترامپ در انتخابات نوامبر امسال رای نیاورد.

اما پمپئو هرگز نباید از زیر بار مسئولیت شانه خالی کند.

درست است که این سیاست خارجی ترامپ است. اما سکاندار این کشتی پمپئو است. اوست که دارد کشتی سیاست خارجی ترامپ را هدایت می کند و اتفاقا در پاره ای از موارد بدترین خسارت ها را بر پیکر دیپلماسی آمریکا ظرف دهه های اخیر وارد آورد. شاخص ترین آنها، ضربه ای است که بر روابط آمریکا با نزدیکترین متحدانش وارد کرده است.

یقینا مشخص ترین شاهد مثال این مدعا؛ بحث ها و رای گیری اخیر شورای امنیت در مورد ایران بوده است. تلاش دولت ترامپ برای متقاعد ساختن اعضاء شورای امنیت برای تمدید تسلیحاتی جمهوری اسلامی ره به جایی نبرد.

این رای گیری نشان داد پمپئو مقامی است که سیاست های آمریکا را به در بسته و به یک کوچه بن بست رهنمون کرده است.

تنها ۱۳ روز بعد از تصدی پمپئو در مقام وزارت خارجه دولت ترامپ؛ آمریکا از توافق هسته ای ایران خارج شد و سیاست فشار حداکثری اعمال شد. سیاست فشار حداکثری "مهر و نشان و امضاء" دوره کاری پمپئوست.

نتیجه رای گیری شورا؛ حقارت بار و کاملا یکطرفه علیه قطعنامه پیشنهادی ‌آمریکا بود. نکته قابل توجه این رای گیری، این بود که انگلیس، آلمان و فرانسه پشت آمریکا را در این رای گیری خالی کردند. پمپئو هم گفت: " این متحدان ترجیح دادند در کنار آیت الله ها بایستند".

یک هفته بعد پمپئو فشار را بیشتر کرد و به شورای امنیت تاکید کرد که آمریکا درصدد است به یکی از مفاد توافق هسته ای که به یکی از طرف های امضا کننده توافق اجازه می دهد تحریم های سازمان ملل را دوباره برقرار کند استناد کرده حتی با وجود آنکه واشنگتن دیگر عضوی از برجام نیست.

این یعنی مقدمه چینی برای یک جدال دیگر در شورای امنیت.

هفته پیش رئیس شورای امنیت اعلام کرد که شورا این بدعت آمریکا را رد می کند و آن را غیرقانونی می داند.
واکنش آمریکا چه بود؟ صدور یک بیانیه دیگر و متهم کردن نزدیکترین متحدان به همصف شدن با تروریستها.

"دانیل فراید" مسئول سابق اروپا در وزارت خارجه آمریکا در این باره معتقد است: پمپئو ظاهرا خیلی از تفرقه انداختن خوشش می آید.

فراید ادامه می دهد: تا آنجایی که من به خاطر دارم؛ روابط آمریکا با اروپا تا این اندازه بد نبوده است.

به هر حال؛ دوره انتظار ۳۰ روزه شورای امنیت در مورد تصمیم گیری در مورد ایران آخر سپتامبر به انتها می رسد. در آن زمان دولت ترامپ لابد تاکید خواهد کرد که تحریم های جهانی ایران با قوت هرچه تمامتر بازگردد. قطع به یقین؛ آنجا هم اکثر کشورهای جهان از جمله دموکراسی های بزرگ دنیا  به این حکم آمریکا بی اعتنایی خواهند کرد.
آنگاه آمریکا یک منزوی آشکار خواهد بود و روایت مایک پمپئو بدترین وزیر خارجه تاریخ  در اوج معنا دادن قرار خواهد داشت.

310 310

کد خبر 1427301

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • حسین IR ۱۵:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۰
    7 4
    پمپئوفکرمیکردایران بایک فشارمیادمیزمزاکره بدترازاینهانتونسته ایران به امریکاتسلیم بکند.ایران قانونی عمل کرده وقانونی انشاالله به جلومیرودوانشاالله پمپئو.اعتبارامریکاراازبین میبردزنده بادجمهوری اسلامی ایران
    • IR ۱۳:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۱
      0 1
      بله ولی دلار از 3000 تومان شد 25000تومان خوشم میاد اصلا ایران تسلیم نشده خخ
  • نکته سنج IR ۱۹:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۰
    0 0
    خدا کنه ترامپ برای چهار سال آینده هم رای بیاره و همین پمپئو و دیگرانی که سیاست فشار حداکثری رو دارند هم بمونند شاید خیلی ها با نظر من موافق نباشند ولی یه نکته عرض می کنم شما خودتان تحلیل بکنید اگه اشتباه بود من حاضرم عذر خواهی هم بکنم یه روز در یک کشوری که حداقل بیشتر سیاسیون ومسئولانش دارای حداقلی از سیاست و کیاست و بارقه ای از عدالت رو داشتن یه بنده خدایی با هزار ترفند و ریاکاری و پوپلیسم بازی رای اورد آنهایی که خودشان رند روزگار بودن سریع جلوی این اقا موضع گرفتن و مردم رو پند دادن که مبادا در دام سفسطه بازی ایشون بی افتید که اگه ایشان سکان هدایت این کشور رو بدست بگیره ایران پنجاه سال عقب می افتد و کشور به ورطه سقوط می رود اما ای دل غافل که مادیات گری عده ای و جهل مذهبی عده ای دیگر و سوار شدن ان اقا بر سیر وسلوک شیوخ تاثیر گذار باعث پیروزی اش شد و هشت سال دست و پنج کشیدن بر روی تمام مرزهای اخلاق اجتماعی و فرهنگی و هزاران دست آورد تحریم و کاغذ پاره که امروز همان مردم زجر انتخابشون رو می کشند و انزوای بین المللی حاصل کارش بود ونتیجه اینکه اگر اقای ترامپ دوباره انتخاب بشه همانند الان
  • نکته سنج IR ۱۹:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۰
    0 0
    ادامه انتخاب ترامپ باعث انزوای بیشتر امریکا و نابودی هرانچه که تاریخ امریکا با هزاران خون به نا حق ریخته به عنوان دومکراسی وحقوق بشر و حقوق شهروندی به دست اورده میشه که الان هم اقای ترامپ به اسم اول امریکا مخصوصا میگه نه تمام کشور امریکا بلکه میگه من برای گردن قرمز ها کار و امنیت مهیا می کنم نه برای مهاجران اشغالی که از بردگان سیاه و گرسنه گانی که از کشور های دیگه به اینجا امدن و من هیچ تعهدی به اینها ندارم و اگه همین رویه رو ادامه بده فرمایش رهبر معظم انقلاب به حقیقت می پیونده ایشان فرمودن امریکا در حال زوال هست دیر و زود داره ولی انجام میشه انشاالله که نابودی کسان و کشور هایی باشیم که باعث رنج و ناراحتی دیگران شده اند
  • عقاب۳۱۳ IR ۲۲:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۰
    1 0
    ائتلاف ایـــــــــران با چیــــــــــن مقتدر وباشکوه بهترین گزینه برای شکست دادن دکترین سیاسی، نظامی واقتصادی آمریکا علیه ایران وجبهه ی مقاومت است/.
  • کارن IR ۰۷:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۱
    1 0
    به اعتقاد من منطقا ایران در این دوره یک ماهه باید انجام دهد:1- روابط نزدیک و تنگاتنگ با نیجر (رییس جدید شورای امنیت ) و حتی در صورت امکان فرستادن بسته های تشویقی نفت ارزان و امثالهم که در این ایام نیجر تحت وسوسه های اقتصادی آمریکا یا عربستان عمل نکند ..2- انجام دیپلماسی فعالتر و توسط به دیپلماسی عمومی در رسانه های بزرگ جهان 3- سعی در ایجاد تفرقه بین ترامپ و پمپئو ..ترامپ ممکن است بمنظور اینکه در انتخابات تاثیر و بازخورد مثبت بگیرد ، صلح امارات و اسراییل را به جراد کوشنر و خودش نسبت دهد و ناکامی در فشار حداکثری را به پمپئو نسبت دهد ، اگر این مقولات واشنگتن پست را ایران و سایر رسانه ها بتوانند بُلد کنند این جدایی (جدایی پمپئو و ترامپ ) بسیار محتمل است .3-روابط نزدیک تر با آژانس و کشورهای عضو برجام 4- در این یکماه بمنظور احتیاز بیشتر تلاش کند سازوکار اینستکس را بخوبی مجهز و تجهییز و بروز کند ، که اگر خدایی ناکرده آمریکا موفق شد برخی کشورها را مجاب کند که ایران را تحریم کنند ، اقتصاد کشور ضربه محدودتر و کمتری دریافت نماید..
  • دادخواه IR ۱۴:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۱
    1 0
    چه جنب جوشي داره اين بشر فكر كنم ورزشكار باستاني كاره

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین