از قرار دادن ظروف حاوی مواد شیمیایی در کنار مواد غذایی خودداری شود

کارشناس مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد بمنظور پیشگیری از بروز مسمومیت ها از خانواده ها خواست، از قرار دادن ظروف حاوی مواد شیمیایی در کنار مواد غذایی خودداری شود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان چهارمحال وبختیاری به نقل از وب دا، ، دکتر حسین مردانی با اشاره به قرار گرفتن در آستانه سال نو خانه تکانی منازل افزود:بر ضرورت رعایت نکات ایمنی در خصوص پیشگیری از مسمومیت های ناشی از شوینده ها و پاک کننده های خانگی تاکید کرد.
وی تصریح کرد: ‏داروها، محصولات شوینده و فرآورده‌های آرایشی- بهداشتی را باید دور از دسترس کودکان، در ارتفاع بالا و در کمد مجهز به قفل نگه‌داری نمایید.‏
وی ادامه داد: همچنین توصیه می شود، ‏قبل از دور انداختن ظروف حاوی مواد شیمیایی و شوینده داخل ظرف زباله، آن را آبکشی نمایید.‏
وی با بیان اینکه، الکل و بسیاری از ترکیبات ضدعفونی کننده قابلیت اشتعال دارند افزود: از قرار دادن ظروف حاوی مواد شیمیایی در کنار مواد غذایی و همچنین شعله آتش و قرار دادن مواد شوینده، ضدعفونی کننده و الکل در کمدهای زیر ظرف‌شویی اجتناب نمایید چراکه خطر مسمومیت در کودکان نوپا و ‏کنجکاو از ‏این طریق بسیار بالا است. ‏
دکتر مردانی خاطر نشان کرد: ‏در هنگام استفاده از مواد شیمیایی و فرآورده‌های شوینده و پاک‌کننده ابتدا برچسب روی بسته بندی را مطالعه نمایید سپس در و پنجره‌ها را بازکنید تا هوا به‌خوبی در محیط جریان داشته باشد.
وی همچنین توصیه کرد: هنگام استفاده از مواد سفیدکننده و یا جرم بر در سرویس‌های بهداشتی، درب و پنجره را باز گذاشته و هواکش را روشن نمایید و پس از مصرف مواد شوینده، سفیدکننده، جرم بر و لوله‌بازکن در محیط‌های دربسته و کوچک مانند دستشویی و حمام به‌هیچ‌عنوان در این مکان‌ها توقف نکنید چراکه گازهای تولیدشده در فضای کوچک، خفه‌کننده و سمی است.
کارشناس مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: در صورت تماس پوست و یا چشم با مواد شوینده و ضدعفونی کننده، مواد اسیدی و یا قلیایی، پوست و چشم را با مقادیر فراوان آب شستشو داده و مصدوم را به مرکز درمانی منتقل کنید.
دکتر مردانی ادامه داد: در صورت تماس پوست و یا چشم با مواد اسیدی و یا قلیایی هرگز از مواد قلیایی و یا اسیدی جهت خنثی سازی استفاده نکنید و در صورت بلع مواد با خاصیت خورندگی مانند اسیدها و قلیاها، هرگز بیمار را وادار به استفراغ نکنید. این کار می‌تواند سبب وخیم شدن وضع بیمار گردد.

۴۶

کد خبر 1495074

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 0 =