برای آمریکا روشن شده که تصمیم گیرنده دولت نیست

کارشناس مسائل بین الملل در گفتگویی به بررسی حال و هوای مذاکرات وین با توجه به فضای انتخاباتی ایران و تایید نامزدهای نهایی آن پرداخت.

به گزارش خبرآنلاین نوذر شفیعی درباره مواضع اخیر مقام های آمریکایی درباره مذاکرات وین و احتمال ناامیدی آنها از دولت بعدی گفت: اینطور نیست. امریکا قید دولت ها را در این قضیه زده است. انها به این نتیجه رسیده اند که خیلی نمی شود بر روی تصمیمات دولت ها در تهران حساب کنند. البته انها با دولت ها به عنوان مجری حکومت گفتگو می کنند. برای امریکایی ها روشن شده که تصمیم گیرنده فقط دولت نیست بلکه ساختارهای ایران و نهادهای حاکمیتی در ایران است. خود امریکایی ها اگر بخواهند به مذاکره امیدوار باشند به این نتیجه رسیده اند که با دولت های ایران نمی شود به یک توافق پایدار دست یافت. به همین دلیل آنها به دنبال این هستند که با نهاد های موثر تر ارتباط بگیرند. اما اینکه چقدر موفق باشد یا نه بستگی به سیاستهای ایران دارد.

این کارشناس در پاسخ به این مساله که آمریکایی ها تا قبل از انتخابات به دنبال رسیدن به توافق با ایران بودند و ممکن است آنها از رسیدن به چنین توافقی دلسرد شده باشند گفت: آنها خبرها و پیام های ناامیدکننده ای هم از ایران دریافت می کنند. آن زمان پیام ها امیدوار کننده بود و امریکایی ها امیدوار بودند که بشود با یک امتیاز اندک در حد بازگشت به برجام مطالب را حل کرد اما الان می بینند که انتظارات ایران فراتر و چیز دیگری است. البته انتظارات تهران هم معقول است. اما امریکایی ها ناگهان با افزایش انتظارات رو به رو شده اند و معنی اش این است که واشنگتن ازروندی که شروع کرده و امیدوار بودند ازطریق دولت  روحانی آن را به انجام برسانند، ناامید شده و میبینند که زمان زیادی باقی نمانده است. لذا آنها هم از نتیجه دادن مذاکرات ناامید شده اند و این پیام ها هم ناشی از همین موضوع است. به نظر می رسد از طرف ایران و امریکا و سایر طرف ها تلاش ها هنوز در جریان است اما انچه مسلم است این تلاش ها نتایج خیلی موفقیت امیزی که امیدوارمان کنند در روزهای اینده به نتیجه برسند، نخواهد داشت.

>>> مشروح گفتگو را بخوانید:
خروجی تائید صلاحیت‌های انتخابات 1400 و آینده مذاکرات وین

310311

کد خبر 1520449

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۸:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
    0 0
    سیاست خارجی در زمره سیاست های کلان کشور است و در هیچ کشوری دولت به تنهایی تصمیم گیرنده نیست.
  • US ۰۹:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
    0 0
    همش فیلمه
  • الم IR ۰۹:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
    0 0
    امریکایها تازه متوجه شدند که دولتها کاره ای نیستند برو بابا با ای تحلیل ابگوشتیت
  • دادا عرب IR ۱۰:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
    0 0
    چرا امریکائی ها حروقت دلشان خواست تحریم میکنند از قانونهای بین المللی بیرون میایند ما به انها اعتما د نداریم حالا انها میگن به ایران اعتماد نداریم مگه چیز امانتی به ما میدهید که اعتماد نداشته باشید ما حق خودرا میخواهیم ازدراوردن تحریم چکار میکنیم که اعتماد نداشته باشی اینهم حقه تازه امریکاست
  • فلانی IR ۱۱:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
    0 0
    اون کارشناس نفرمود دولت های امریکا هم تصمیم گیرنده نیستن و فقط مجری هستن و تعهد هایی که میدهند هیچ ارزش و اعتباری در بین سیاست ها و سازمانهای امریکا ندارد چه برسه در سطح بین الملل
  • منتظر مهدی DE ۱۱:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
    0 0
    تو چقدر باهوشی،

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین