به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمدرضا صالحی توضیح داد: تست خنثی سازی که تا الان برای سویه انگلیسی، آفریقایی و دلتا آزمایش شده است و نتیجه بسیار امیدبخش بود و نشان دهنده آن است که واکسن کووایران برکت درباره سویه دلتا می تواند موثر باشد.
صالحی در ادامه خطاب به سخنگوی ستاد مقبله با کرونا گفت: اگر بتوانیم سیستم مدیریت دقیقی داشته باشیم می توانیم بحث جهشهای خودمان را مطالعه کنیم و هم رویکرد پیش دستانه برای بهبود کیفیت واکسنها و قدرت آنها داشته باشیم. واکسنها ممکن است در آینده اثربخش روی سویه های آتی نباشند. در مورد سویه دلتا و تستی که در آزمایشگاه شد، سرم داوطلبانی که واکسن داشتند با عدد قابل توجهی ویروس دلتا را از درآزمایشگاه از بین برد و ظرف سه هفته آینده مقاله هر ۳ سویه را منتشر می کنیم و پاسخگوی مردم هستیم.
این متخصص عفونی گفت: اعداد اعلام شده شامل دوازده نفر مبتلا به کووید ۱۹ از بین بیست هزار نفر دریافت کننده واکسن و واکسن نما در مرحله سوم کارآزمایی بالینی کوایران برکت است. این که بگوییم کدام مرتبط با واکسن و دیگری واکسن نماست باید در انتها مطالعه کد ها شکسته شوند تا مشخص شود.
صالحی ادامه داد: باید فضا را برای مجریان بالینی آماده کنیم که بتوانند موارد را گزارش کنند بدون نگرانی از این که رسانه چه برخوردی می کند.
او در ادامه به مطالعهای از مجله نیوانگلند که توسط دانشمندان برتانیایی با استفاده از منوکلونال آنتی بادی ها اشاره کرد و گفت: از حدود ۷۰۰ بیماری که قرار بود وارد مطالعه باشند ۳۰۰ نفر که وارد شدند مجریان علمی آن مطالعه متوجه شدند میزان مرگ و میر در بخشی که منوکلونال آنتی بادی گرفته اند بالاتر است و مطالعه را در اواسطش متوقف کردند و اینها را گزارش کردند. باید فضا را مهیا کنیم تا مطالب و نتایج علمی در کشور ما در مطالعات مختلف منتشر شود.
مشروح این صحبتها در کلابهاوس خبرآنلاین را اینجا بخوانید.
۴۷۲۳۷
نظر شما