«خانه‌کابل»، داستان کافه‌ افغانستانی رونمایی شد

مستند «خانه‌کابل»، روایتی از راه‌اندازی کافه‌ای با فضای افغانستانی توسط یک خانواده افغان به کارگردانی مسعود کارگر در سازمان هنری رسانه‌ای اوج رونمایی شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روز گذشته، سه‌شنبه ۱۲ مرداد مراسم رونمایی از مستند «خانه‌کابل» به کارگردانی مسعود کارگر و همچنین یادبود زنده‌یاد محمدسرور رجایی، شاعر افغانستانی در کافه نخلستان سازمان هنری رسانه‌ای اوج برگزار شد. 

در ابتدای این مراسم، حسین قرایی، شاعر و نویسنده با گرامی‌داشت یاد و خاطره مرحوم ‌رجایی، پیرامون فعالیت‌های اخیر ایشان، گفت: «در ۸ سال اخیر ایشان به‌شدت دلداده ادبیات کودک‌ونوجوان شده بودند و به‌صورت جدی در این حوزه کار می‌کردند. روزی نشریه‌ای به اسم نشریه «باغ» برای ما آوردند که در همین حوزه نوشته‌ بودند و بسیار خوب بود. دلیل این دلدادگی را نمی‌دانستم اما قطعا خلاء مهمی در فضای ادبیات کودک‌ونوجوان افغانستان احساس کرده بودند که این فضا را به‌طور جدی دنبال می‌کردند.»

او ادامه داد: «روزگاری که ایشان در خانه ادبیات افغانستان مشغول به کار بودند، می‌شناختم‌شان و مدام دنبال شاعرانی مثل بیدل و فضای سبک‌ هندی بودند. من احساس می‌کنم در سال‌های اخیر محمدسرور رجایی به پختگی رسیده‌ بود. ما سال‌ها پیش در همین مکان برای شاعران خوب افغانستانی مثل محمدکاظم کاظمی و سیدابوطالب مظفری بزرگداشت‌هایی گرفتیم. من محمدسرور را ضلع دیگری می‌دانستم که که با دغدغه مدیریتی بیشتر، در حال ضریب‌دادن به ادبیات افغانستان در ایران بود و مهم‌ترین تفاوتش با دیگر شاعران داشتن فضای اجرایی در کنار فضای فکری بود. او به معنای واقعی برای ادبیات و فرهنگ افغانستان دوید و هیچ‌وقت از این دویدن‌ها خسته نشد.»

 در ادامه مراسم محمدمهدی عبداللهی با سرودن اشعاری درباره مرحوم محمدسرور رجایی، یاد و نام این هنرمند بزرگ افغانستانی را گرامی داشت و درباره او گفت: «محمدسرور رجایی شاعری انقلابی، آتش‌به‌اختیار و خستگی‌ناپذیر بود. شاعری که شهیدانه زندگی کرد، شهیدانه زیست و در روز عیدغدیر مصادف با شب جمعه،‌ مهمان مولا شد.»   

سیدجمال عودسیمین، تهیه‌کننده «خانه‌کابل» دیگر سخنران این مراسم بود که در مورد این مستند گفت: «به‌راحتی می‌توان بین ایران و افغانستان فارغ از مسائل این‌ روزها،‌ گرایشات عاطفی، فرهنگی و معنوی بسیاری پیدا کرد و ما نیز با همین نگاه بخشی از ظرفیت مجموعه را به تولیدات درباره کشور افغانستان اختصاص دادیم و تاکنون ۵ کار در این حوزه تولید شده است. «خانه‌کابل» هم یکی از همین مستندها است و می‌توانم بگویم یکی از شیرین‌ترین تجربه‌های ما تولید این مستند در کنار خانواده اکبری بود.» 

در ادامه مراسم موسی اکبری،‌ هنرمند افغانستانی و مدیر «خانه‌کابل» به سخنرانی پرداخت و گفت: «بسیار خوشحالم که در چندسال اخیر توجه به کشور افغانستان بیشتر شده است. ما در کنار تمام مشکلاتی که برای راه‌اندازی کسب‌وکار برای افغان‌ها وجود داشت توانستیم خانه‌کابل را راه‌اندازی کنیم و در این مسیر به جرات می‌گویم اگر همسر و دختر و پسرم نبودند این رستوران یک‌روز هم دوام نمی‌آورد.»

در پایان مراسم پوستر مستند «خانه‌کابل» با حضور محمدعلی باشه‌آهنگر، سیدرضا حسینی‌میثم، صادق روحی‌صفت، سیدجمال عودسیمین و موسی‌ اکبری به امضا رسید و در ادامه نیز با پخش این مستند از آن رونمایی شد.  

مستند «خانه‌کابل» روایتی از راه‌اندازی کافه‌ای با فضای افغانستانی توسط یک خانواده افغان را روایت می‌کند. این مستند در پلتفرم‌های اینترنتی در دسترس کاربران قرار گرفته است و به زودی از تلویزیون روی آنتن می‌رود.

۵۷۲۵۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1541816

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =