همین چند روز پیش بود که زنجانی، دبیر اجرایی جشنواره اعلام کرد برای برپایی جشنواره ربع قرن کتاب دفاع مقدس از وزارت ارشاد کمکی نمیگیریم. این حرف واکنشی بود به سخنان محسن پرویز که اعلام کرده بود: وزارت ارشاد کمک مالی مختصری به جشنواره خواهد کرد. محسن پرویز در مصاحبهای گفته بود: بدون اینکه مسئولیتی در برگزاری این جشنواره بر عهده وزارتخانه باشد و صرفاً برای اینکه زحمات مسئولان بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در برگزاری آن دچار نقصان نشود مختصری کمک مالی به این جشنواره اختصاص میدهیم.
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این واکنش را تاب نیاورد و اعلام کرد ترویج ادبیات دفاع مقدس سرلوحه کار معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد است. معاونت امور فرهنگی ارشاد در جوابیهای دوازدهبندی به مواردی اشاره کرده از جمله این که معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از طریق جراید و رسانهها در جریان بخشی از جلسات قرار گرفته است نه ارسال صورت جلسهها. این معاونت برگزاری 24 جلسه مشترک با نمایندگان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اجرای مصوبات را تکذیب کرده است و اعلام کرده: «وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از طریق مطبوعات و رسانهها و گاهی نیز از طریق دریافت نامههای مهربانانه (!) از سوی مدیران سطوح مختلف بنیاد در جریان تصمیمات ایشان قرار گرفته است.»
وی در آخر هم باز به نقش این معاونت امور فرهنگی در جهت ترویج ادبیات دفاع مقدس اشاره و تأکید کرد: «این معاونت در جهت ترویج ادبیات دفاع مقدس در حال برنامهریزی برای حمایت از چاپ آثار نویسندگان برجسته این حوزه میباشد و حمایت از کلیه زحمتکشان عرصه دفاع مقدس را در سرلوحه کار خویش قرار داده است و به زودی نتایج اقدامات اولیه در این زمینه اعلام خواهد شد.» ظاهراً بحث و جدلهای بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر سر ترویج فرهنگ دفاع مقدس و ارج نهادن به دست اندرکاران فرهنگی این عرصه تمامی ندارد. روز گذشته دکتر محمدرضا سنگری، دبیر علمی جشنواره «ربع قرن کتاب دفاع مقدس» در واکنش به سخنان اخیر محسن پرویز گفت: «متأسفانه معاونت فرهنگی وزارت ارشاد با جشنواره ربع قرن کتاب دفاع مقدس همکاری نکرد و در میانه راه ما را تنها گذاشت و اکنون قصد ارائه کمک مختصری به جشنواره را دارد. به لطف خدا سختترین مراحل کار را پشتسر گذاشتهایم. فقط بخشهای اجرایی جشنواره باقی مانده و به کمک ارشاد نیازی نیست.»
سنگری همچنین به نکات مورد توجه محسن پرویز اشاره کرد: نگرانی دکتر پرویز از بالا آمدن چند کتاب خاص در مراحل داوری گروه ادبیات داستانی بود که ما با تأکید بر معیارهای کلی انتخاب آثار برتر جشنواره مانند همخوانی کتابها با ارزشهای دفاع مقدس و عدم توهین به شخصیتهای برجسته جنگ سعی در ایجاد اطمینان در وی داشتیم. نکته قابل توجه در این کنش و واکنشها این است که هر دو طرف بحث فکر میکنند ادبیات و هنر دفاع مقدس باید توسط انسانهای بزرگ مدیریت شود و نگران آمیخته شدن این حوزه با حب و بغضهای شخصی هستند.
نظر شما