به گزارش خبرآنلاین از چهارمحال :احمدی بیان داشت: رفع محرومیت از چهارمحال و بختیاری نیازمند حمایت ملی است و برای نیل به اقتصاد پایدار و حرکت در راستای اقتصاد مقاومتی باید زمینه هرچه بیشتر صادرات غیرنفتی و برطرف شدن مشکلات صادرات از کشورهای متعدد با هدف کمک به نیازهای ارزی کشور و کنترل حجم بالای نقدینگی و جلوگیری از کاهش ارزش پول ملی را در شرایط تحریم های ظالمانه فراهم نماییم.
وی افزود: لازم است مشکلات عدیده ای که تولیدکنندگان باآنها دست و پنجه نرم می کنند در دستور کار مسئولان قرار گیردتا با مرتفع شدن آنها بتوان گام های موثر تری در رشد و اعتلای تولید برداشته شود.
رئیس اتاق بازرگانی استان برخی از مشکلات متعدد تولید و فعالان اقتصادی اشاره کرد:
احمدی مهمترین مساله موجود را بحث بحران آب و انتقال غیر قانونی دانست و افزود: عدم تسریع در بهره برداری پروژه انتقال آب بن بروجن علیرغم مصوبه 4 دولت در خصوص تامین آب شرب نیمی از جمعیت استان چهارمحال و بختیاری که خواهشمند است با رایزنی و پیگیری های لازم در سطح کلان نسبت به رفع معضلات این طرح همت گمارید و خواسته اصلی نیمی از مردم نجیب استان چهارمحال و بختیاری را برای آب شرب عملیاتی سازید.اکنون شهرک های صنعتی استان به شدت با این مشکل مواجهند و با تانکر آبرسانی می گردند که واقعا برای تولیدکنندگان امری بسیار دشوار است.
وی از دیگر مشکلات را ورودی شهرک صنعتی شهرکرد و بروجن و الزام به ایجاد روگذر که چندین بار در کمیته کارشناسی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی اتاق بازرگانی ،صنایع،معادن و کشاورزی این مساله با حضور اداره کل راه و شهرسازی و شرکت شهرک های صنعتی استان مطرح و در حال پیگری است و نیاز به همراهی جنابعالی در اخذ اعتبار ویژه برای تحقق این مورد است.
وی افزود: عدم ارایه خدمات زیربنایی از جمله آب توسط ادارات خدمات رسان که متاسفانه بر خلاف ماده 54 احکام دایمی برنامه ششم توسعه و ماده 81 الحاق مقررات مالی دولت، ارایه این خدمات بر عهده ادارت خدمات رسان بوده اما عملیاتی نمی شود و این موضوع باعث فرار سرمایه گذار و عدم جذب سرمایه از استان شده و زیان زیادی را متوجه استان نموده است.
ایشان کمبود نیروی برق را از دیگر مشکیلات برشمرد وگفت : با ایجاد واحدهای صنعتی جدید در شهرک صنعتی شهرکرد ، بروجن و سفید دشت که نیازمند تاسیس پست 63 کیلو وات برق در این شهرک بسیار محسوس می باشد.
احمدی ادامه داد :نیاز واحدهای اقتصادی به سرمایه در گردش بدلیل افزایش مواد اولیه و دشواری استفاده از تسهیلات بانکی بدلیل پایین بودن اختیارات بانک ها.
رئیس اتاق بازرگانی استان چهارمحال و بختیاری اشاره کرد : افزایش شدید بهای مواد اولیه کارخانجات تولیدی که بعنوان مثال مدتی است شرکت فولاد و پتروشیمی و سیمان ، کل محصول خود را در بورس عرضه می کند و این موضوع جز دلال بازی چیز دیگری به همراه نداشته است و ثمره آن افزایش قیمت و افزایش طولانی، مدت زمان تحویل است و چون محصول مذکور ، مواد اولیه بسیاری از کارخانجات را تامین می کند جز اخلال در تولید و بالا رفتن قیمت و نیز اخلال در امر صادرات چیزی در بر نداشته لذا شایسته است در صورت امکان ، ورق و سایر اقلامی که مواد اولیه تعداد زیادی از محصولات را تشکیل می دهند از بورس کالا خارج و به حالت اولیه برگردند. به عنوان مثال سال 98 قیمت هر کیلو ورق برابر 5 هزار تومان و سال 99 به مبلغ 8تا9 هزار تومان بفروش می رفته است که اکنون به 25 هزار تومان و بالاتر افزایش یافته است .
وی عدم تثبیت نرخ ارز و نوسانات آن و تورم افسار گسیخته را باعث خلل در توجیه اقتصادی طرح های صنعتی و تولیدی برای سرمایه گذار دانست.
ایشان شیوع ویروس کرونا را باعث رکود در بسیاری از کسب و کارها و ایجاد خلل در فعالیت بنگاه های اقتصادی دانست و پیشنهاد می داد بسته های حمایتی خاص برای بنگاه های اقتصادی در نظر گرفته شود.
آیت اله احمدی مشکل بازگشت ارز را از مهمترین مشکلات صادرکنندگان عنوان کرد و افزود : بازگشت ارز از کشورهای خارجی که سیستم مشخصی جهت ورود ارز به داخل کشور ندارند، مانند عدم وجود صرافی مجاز یا بانک در این گونه کشورها که اقدام به صدور حواله به ایران بنماید که تنها راه برون رفت از این مساله تعامل با سایر کشورهاست.
رئیس اتاق بازرگانی استان از دانشگاه علوم پزشکی دخواست کرد واکسینه کردن سربازان خط مقدم تولید که بی ادعا مشغول به خدمت رسانی هستند را در اولویت قرار دهد و افزود: انصافا در این خصوص تعلل زیادی صورت گرفته و این قشر زحمتکش نادیده گرفته شده اند لذا شایسته است تمهیداتی در این خصوص اندیشیده گردد تا کارگران زحمتکش کارخانجات نیز در اولویت تزریق واکسن قرارگیرند چرا که جمعیت قابل توجهی از ایشان در معرض خطر به شمار می آیند و حتی در شرایطی که کل کشور هم تعطیل شد اما این زحمتکشان مشغول خدمت رسانی بودند .
46
نظر شما