مهدی محمود رباطی، در حاشیه هشتمین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه در جمع خبرنگاران اعلام کرد: رمزارزها یک پدیده جدیدی است که دولتها بر آن کنترل ندارند و اعداد عجیب و غریب از معاملات روزانه رمزارز در کشور وجود دارد و این میزان ارز از کشور خارج میشود، کسی دقیقا نمیداند اما جذابیت معاملات رمزارز و از طرفی عدم جذابی در بازار سرمایه مانند وجود دامنه نوسان و زمان محدود معاملات باعث میشود برخی سرمایهگذاران به سمت رمزارزها سوق پیدا کنند.
وی گفت: در هیچ جای دنیا بورسها در روز سه ساعت کار نمیکنند، از طرفی هفتهای 4 روز تعطیل نیست، زیرا بورس ما در دو روز شنبه و یکشنبه که بورسهای دنیا تعطیل هستند فعالیت میکنند و پنجشنبه و جمعه که آنها فعال هستند کار نمیکند؛ یعنی عملا هفتهای 4 روز با بورسهای دنیا تفاوت فاز دارند. همچنین مواردی مانند حجم مبنا، دامنه نوسان جذابیت بورس کاهش یابد، اما در رمزارزها هیچ محدودیتی نیست، بنابراین پیشنهاد میکنیم دولت یک تابلویی در فرابورس برای معاملات رمزارز فراهم کند تا شفافتر شود.
این مدیرعامل کارگزاری بورس گفت: در حال حاضر 60 صرافی غیرمجاز به معاملات رمز ارز در کشور میپردازند که بدون هیچ رگولاتوری به جابهجایی پول مردم میپردازند و هر لحظه امکان دارد این صرافیها یک شبه هزاران میلیارد پول مردم را به صورت ارز از کشور خارج کنند و در دسترس نباشد. حال سؤال این است که چرا فرابورس ایران نباید تابلوی معاملات رمزارز داشته باشد؟
رباطی گفت: شرایط اقتصاد ما به گونهای است که در برخی حوزهها متاثر از تضاد منافع است، در بورس کالا، کالاهای جدید مانند سیمان عرضه شد که این امر موجب شد دلالی در بازار سیمان کنترل شود و قیمت سیمان شفاف شود. یک روز بورس کالا با یکی دو کالا شروع شد، اما الان رینگهای مختلف برای معاملات انواع کالا وجود دارد.
کارشناس بازار سرمایه از توقف معاملات سکه آتی در بورس کالا انتقاد کرد و گفت: متأسفانه بر اساس یک تصمیم اشتباه معاملات سکه آتی را متوقف کردند، به بهانه اینکه موجب افزایش قیمت سکه میشود، اما مشاهده کردیم که رشد قیمت سکه متوقف نشد و فقط دولت از درآمد مالیاتی معاملات آتی سکه محروم شد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا میشود معاملات مسکن را هم از طریق بورس انجام داد؟ گفت: وقتی مردم ملک خود را در یک سایت اینترنتی میفروشند چرا نباید یک کارگزار بورسی باشد که بتوانند مستقیم ملک خود را به صورت شفاف بفروشند.
رباطی در مورد ارزش پرتفوی سهام عدالت و بازاریابی این سهام گفت: سهام عدالت گلچینی از بهترین شرکتهای بورسی ایران است، مشکل سهام عدالت نداشتن برنامه مدون و نداشتن مدیریت بازارگردانی است که باعث آشفتگی بازار، فشار به بازار سرمایه و افت ارزش شده است.
این مدیرعامل کارگزاری بورس در مورد اینکه گفته میشود 2 هزار میلیارد تومان از پول سهام عدالت برای بازارگردانی استفاده شده است، گفت: 2 هزار میلیارد تومان در مقابل پرتفوی سهام عدالت عدد ناچیزی است و به راحتی تمام میشود.
وی همچنین در مورد مذاکرات و آینده بازار سرمایه گفت: اگر سیاست خارجی و تصمیم دولت برای نرخ بهره مشخص شود، وضعیت بازار سرمایه بهتر خواهد شد، گرچه بعید میدانم تا پایان امسال رشد قابل توجهی در بازار سرمایه باشد، اما اغلب سهام موجود بازار در کف قیمت قرار دارند و شرایط جذابی برای سرمایهگذاران وجود دارد و کسانی که علاقمند به سرمایهگذاری بلندمدت هستند، میتوانند از بازار سرمایه استفاده کنند.
223227
نظر شما