علی پاکزاد: گزارشات هفتگی بانک مرکزی از قیمت اقلام خوراکی در تهران یکی از تنها منابع رسیمی در این زمینه است که در ارزیابی وضعیت بازار مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد، این گزارشات هرهفته تهیه و درنهایت تا روز دو شنبه هفته بعد از آن منتشر می شود.
امابه نظر می رسد انتشار این گزارش هم در حال دچار شدن به سرنوشت گزارشات بانک مرکزی از اقتصاد کلان کشور و به خصوص نرخ رشد اقتصادی است ( آخرین گزیده امارهای اقتصادی مربوط به تراز پرداخت ها، بودجه، بانک و بازار سرمایه مربوط به پایان آذر سال 89 است که البته بعد از یک سال توقف انجام گرفته است).
بر اساس اخرین گزارش منتشر شده از سوی بانک مرکزی در مورد اقلام خوراکی در پایتخت که به هفته منتهی به 27 خردادماه مربوط می شود، جمع 26 قلم اصلی و ثابت این گزارش هفتگی به 85 هزار و137 تومان رسیده است که در مقایسه با ماه مشابه در سال 89 نشان از رشد 23.8 درصدی دارد.
نگاهی به روند تغییرات در فروردین و اردیبهشت ماه دو سال 90 و 89 نیز گویای رشد بالای قیمت این کالاها دارد، به طوریکه در فروردین ماه و در اوج اجرای سیاستهای مهار قیمتی رشد ارزش سبد فوق معادل 18.8 درصد، و در اردیبهشت ماه حدود 24.3 درصد بوده استف البته کاهش قیثمت میوه با توجه به ورود میوه های تابستانی در بازار باعث شده است در خرداد ماه نسبت به اردیبهشت ماه(در هر دوسال 89 و 90) شاهد کاهش اندک ارزش سبد فوق هستیم ولی در عمل متوسط رشد سه ماهه نخست سال جاری نشان از رشد 22.3 درصدی قیمت مواد خوراکی در سال جاری دارد و این در حالی است که نرخ افزایش حداقل حقوق کارگران و کارگران در سال 90 معادل 10 درصد بوده است.
/222/39
نظر شما