به گزارش خبرآنلاین، جمعی از علمای حوزه و دانشگاه از شهر مقدس قم صبح شنبه با رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام دیدار و پیرامون حوزه نواندیشی دینی گفتوگو کردند.
آیتالله هاشمی رفسنجانی در این دیدار، اسلام را دین جامعی عنوان کرد که متعلق به همه اعصار و زمانهاست و گفت: اسلام نیازی به تحمیل فکر و عقیده ندارد و پایههای استدلالاتش محکم و اسلام دین گفتوگو و آزاداندیشی در حوزه فکر و تعقل است.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به توجهات ویژه قرآن برای تفکر و تعقل تأکید کرد: تمدن عظیم اسلامی در زمانی که غرب در جاهلیت بود، در کشورهای اسلامی شکل گرفت و اساس آن مبتنی بر آزاداندیشی و اهمیت به تفکر بود.
وی افزود: در عصری زندگی میکنیم که روزبهروز عقلانیت، استدلال و منطق قدرت افزونتری پیدا میکند و فضای بسته مانعی در برابر اسلام حقیقی است.
وی با اشاره به جایگاه رضایت مردم در سبک حکومتداری تأکید کرد: اگر نتوانیم رضایت اکثریت مردم را با خود حفظ کنیم، تاریخ نشان داده است که موفق نخواهیم بود و آینده روشنی به همراه نخواهیم داشت.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری بر شکلگیری کرسیهای آزاداندیشی در محیطهای علمی تأکید کرد: این بحث که میتوانست منشأ تحولات مثبتی باشد مورد غفلت و بعضاً مصادره به رأی قرار گرفت و یا از مسیر خود منحرف شد و باید تلاش شود با درک این موضوع زمینههای آن فراهم شود.
وی با اشاره به برخی مباحث در حوزه حکومت در مورد تحمیل برخی موارد به جامعه و بهویژه نسل جوان تأکید کرد: فشار مضاعف نتیجه کمتری به همراه دارد و در هر طرحی که به اجرا میرسد، باید به واقعیات جامعه نیز توجه داشت و از حرکاتی که وهن را نیز به همراه دارد، پرهیز کرد.
وی افزود: البته در جامعه باید به محیط به عنوان عاملی مؤثر در حوزه تربیت توجه کرد و از رشد فساد در آن جلوگیری به عمل آورد که آن نیز روشهای علمی متناسب را طلب میکند.
هاشمیرفسنجانی در پاسخ به سؤال یکی از حاضران درباره اوضاع کشورهای منطقه و برخی اعتراضات تأکید کرد: نقطه مشترک همه این اعتراضات محوریت مردم است و برخوردهای سرکوبگرایانه با توجه به این موج بیداری نتیجهبخش نخواهد بود.
وی افزود: مردم مظلوم بحرین در این میان متحمل سختیهای بیشتر هستند و مظلوم واقع شدهاند و حمایت جهانی نیز به همراه ندارند.
در این دیدار حاضران هر کدام به بحث در خصوص مفاهیم و موضوعات دینی بهویژه در حوزههای حکومتی پرداخته و مطالبی درباره لزوم توجه به حوزه نواندیشی دینی در محافل علمی و بهویژه حوزوی پرداختند.
/2929
نظر شما