۰ نفر
۱۸ تیر ۱۳۹۰ - ۱۷:۰۳

لیلا و هاتف اکنون پس از سال‌ها و مرگ پدرخوانده‌های خود؛ کاتب و صحاف می‌خواهند با هم ازدواج کنند اما پرسش ساده آنها از خود این است: ما که هستیم؟ و چرا فرزند مولای پدرانشان ولیعهد تازه عباسیان است؟

به گزارش خبرآنلاین، «ولادت» نوشته سعید تشکری در ۳۶۶ صفحه با قیمت ۹۲۰۰ تومان از سوی انتشارات نیستان روانه بازار نشر شد. «ولادت» به بازگویی داستان‌گونه‌ رخدادهای سال‌های پایانی سده‌ دوم و آغاز قرن سده‌ سوم هجری می‌پردازد و دوران امام حضرت موسی بن جعفر (ع) و امام رضا (ع) را شامل می‌شود. تشکری در کتاب اول از رمان تازه‌ خود زندگی و شعر دعبل، حضور امام رضا (ع) در خراسان و دیگر وقایع اتفاقیه‌ آن سال‌ها را دست‌مایه کار خود قرار داده است.

داستان کتاب بر این اساس است که دو شبان خراسانی که یکی کاتب و دیگری صحاف است فرزند خوانده‌های خود را که در ویرانه‌های شوش دانیال پس از دیدار با مولای خود امام موسی کاظم (ع) در پی کشتاری که عباسیان برای تاراج پارسیان انجام داده‌اند می‌یابند و آن‌ها را از بدو طفولیت در وصیتی مکتوب به نام هم می‌خوانند. لیلا و هاتف اکنون پس از سال‌ها و مرگ این کاتب و صحاف می‌خواهند با هم ازدواج کنند اما پرسش ساده آن‌ها از خود این است: ما که هستیم؟ و چرا فرزند مولای پدرانشان ولیعهد تازه عباسیان است؟ لیلا و هاتف برای یافتن پاسخ خود و ازدواج با یکدیگر به مدینه می‌روند تا حقیقت امام هشتم شیعیان را بیابند و زندگی خود را آغاز کنند. رسیدن آنان به مدینه مصادف است با هجرت اجباری حضرت امام رضا (ع) به مرو‌. اکنون هاتف و لیلا یکی در پی امام هشتم به سفر می‌رود و یکی با حضرت معصومه همراه می‌شود. هاتف و لیلا در می‌یابند که ولادتی تازه برای پارسیان رقم خواهد خورد و آن آغاز تابناک سلسله‌ای نیکوست که در آینده به بار خواهد نشست.

ولادت

فصل هشتم این رمان این‌گونه آغاز شده است: «چون هارون از خواب پرید. هارون در طوس بود و دعبل در سمنگان! معنای رویای خود را نمی‌دانست! به خود گفت: دعبل از خود بگذر و از این کاخ بگذر. از جان بگذر. به شعری خود را به نام و جای بگذار. تا بدانند تو دیگر، شاعر صله بگیر هارون نیستی!...»

بنابراین گزارش تشکری جلد دوم این رمان را در دست نگارش دارد که داستان آن مربوط به تاریخ و سیر تطور و اتفاقاتی است که بر سلسله رضوی گذشته است. این سلسله که در واقع فرزندان امام جواد (ع) و امام رضا (ع) هستند به دلیل آنکه زمانی در حکومت عباسیان سادات‌کشی بوده، به شهرهای مختلف ایران مانند همدان، قم، خراسان و بخش‌هایی در تهران کوچ می‌کردند و بیشتر زندگی عشایری داشتند. این سلسله در واقع از زمان قاجاریه که امیرکبیر قومیت‌ها را تعریف کرد، به طور قانونمند شناسایی شده و تا قبل از آن بافتی درونی و قبیله‌ای داشتند.

۲۹۱/۶۰

کد خبر 161374

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین