وزیر امور خارجه کشورمان از طرح مکتوب ایران برای حل بحران لیبی سخن گفت و درباره تغییر ساختار وزارت خارجه اظهار داشت: درصددیم بهترین و شایستهترین افراد را برای معاونتها منصوب کنیم که در آینده در این زمینه اطلاع رسانی میشود.
علیاکبر صالحی در خصوص پیشنهاد ایران برای حل بحران لیبی و دیدارش با "مراد مدلسی " همتای الجزایری که با وی نیز درباره لیبی گفتوگو کرده بود، گفت: این رایزنیها مفید بود و با شرحی که وزیر خارجه الجزایر داد، این کشور و تعدادی از کشورهای دیگر درصدد ایجاد راهحلی هستند که اولاً کشتار را در داخل لیبی متوقف کنند، کشتاری که به واسطه جنگ داخلی و حمله ناتو صورت میگیرد، دوم اینکه ساختار جدید در شکل حکومتی لیبی ولی با مشارکت تمامی عناصر موجود در لیبی صورت گیرد و سوم اینکه از مداخلات خارجی در امور داخلی لیبی به گونهای که ناتو انجام میدهد، جلوگیری به عمل آید.
گزیده سخنان وی به این قرار است:
- طرح وزیر خارجه الجزایر تقریباً با طرح ایران مشابهت دارد.
- تغییر ساختار وزارت خارجه یکی از اولویتهای کاری اینجانب بود. ساختار وزارت خارجه ساختاری بسیار گسترده بود و متناسب با شأن این وزارتخانه نبود. ساختار قبلی با 10 معاونت و تعداد زیادی ادارات کل اداره میشد. با مطالعه ساختار وزارت خارجه حدود 50 کشور جهان و گفتوگو و تبادلنظر با صاحبان تجربه در داخل کشور، وزرای خارجه سابق و پیشکسوتان وزارت خارجه که در حال حاضر در این وزارتخانه حضور دارند، مشورتهای لازم را انجام دادیم تا به یک جمعبندی در ارتباط با چارت و ساختار جدید رسیدیم و در نهایت تعداد معاونتها را از 10 معاونت به 6 معاونت تقلیل دادیم.
- براساس ساختار جدید معاونتهای منطقهای عمدتاً تغییر یافت. سه معاونت منطقهای جدید شامل عربی و آفریقا؛ آسیا، اقیانوسیه و مشترکالمنافع و معاونت اروپا و آمریکا ایجاد و بقیه معاونتها شامل معاونت مالی و اداری، معاونت حقوقی و بینالمللی و معاونت کنسولی تغییری نیافت. در ساختار قبلی بخش اقتصادی در بحث روابط دوجانبه نبود. این در حالی است که اقتصاد و سیاست با همدیگر تنیده هستند و لذا ما بخش اقتصادی را به بحث روابط دوجانبه منتقل کردیم. قسمت مربوط به اقتصاد بینالملل را جداگانه حفظ کردیم و اهمیت ویژهای نیز به بخش اقتصادی دادیم که بعدا اعلام خواهیم کرد.
- در ساختار جدید تعداد زیادی از ادارات کل را کم کردیم و تعداد زیادی از مدیران آزاد شدند و به بدنه کارشناسی این وزارتخانه اضافه شدند. در حال حاضر معاون یکی از معاونتهای جدید منطقهای یعنی معاونت اروپا و آمریکا (علی آهنی) منصوب شده و "بهروز کمالوندی " نیز به عنوان معاون اداری و مالی جدید منصوب شده و درصدد هستیم در خصوص بقیه معاونتها بهترین و شایستهترین افراد را منصوب کنیم که در آینده در این زمینه اطلاع رسانی خواهد شد.
مذاکرات ایران، ترکیه، سوریه
- سفر آقای داود اوغلو به ایران برای ارزیابی تحولات منطقه و مشورت و رایزنی در این خصوص صورت گرفت.
- ایران، سوریه و ترکیه اعضای یک خانواده هستند که اگر مشکلی برای این سه عضو پیش آمد، طرفین کمک کنند تا مشکل برطرف شود . باید به گونهای عمل شود که از دخالتهای نابجای دیگران در امور داخلی سوریه جلوگیری شود.
- دولت سوریه نیز باید به مطالبات مشروع مردم پاسخ دهد. دولت سوریه و خوشبختانه آقای بشار اسد اقدامات خوبی را انجام دادهاند و رئیس جمهور سوریه قول داده که اقدامات بیشتری را در راستای تحقق مطالبات مردمی انجام دهد.
/2929
نظر شما