رودخانه الموت ساماندهی می‎ شود

مدیرعامل شرکت آب‌منطقه‌ای استان قزوین گفت: ساماندهی رودخانه الموت‌رود می‌تواند باعث بهبود عملکرد و ایمنی رودخانه شود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ یداله ملکی، مدیرعامل شرکت آب‌منطقه‌ای استان قزوین در نشست صمیمانه‌ای که با حضورنماینده مردم شریف قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی، فرمانده سپاه صاحب‌الامر و اعضاء تشکل مردم‌نهاد همیاران توسعه الموت که برای بررسی موضوع طرح ساماندهی و گردشگری رودخانه الموت‌رود برگزار شد، با اشاره به ویژگی‌های منطقه الموت‌رود اظهار کرد: مساحت حوضه رودخانه الموت‌رود در حدود ۷۲هزارهکتار و میانگین بارندگی این منطقه در طول سال ۴۰۰میلی‌متر می‌باشد و همچنین درآمد مردم در این منطقه بیشتر وابسته به منابع طبیعی است.

او در خصوص مطالعات انجام شده جهت طرح ساماندهی و گردشگری رودخانه الموت‌رود، افزود: ساماندهی رودخانه‌ها مجموعه‌ای از اقدامات مهندسی و مدیریتی برای بهبود عملکرد و ایمنی رودخانه است که می‌تواند سبب مهار سیلاب‌ها، حفاظت کناره‌ها، تثبیت بستر و پاک‌سازی مسیر شود.

این مسئول بیان کرد: زیباسازی رودخانه نیز با هدف توسعه ظرفیت‌های طبیعی رودخانه و ایجاد امکانات لازم برای استفاده تفریحی با رویکرد حفاظت از محیط زیست انجام می‌پذیرد.

مدیرعامل شرکت آب‌منطقه‌ای استان قزوین همچنین یادآور شد: مطالعات زیست‌محیطی و گردشگری رودخانه الموت‌رود توسط شرکت در حال انجام است و امید داریم با تامین منابع مالی مورد نیاز هر چه سریع‌تر عملیات اجرایی ساماندهی این رودخانه که نقش مهمی در تامین معیشت مردم منطقه دارد، آغاز شود.

سیاهکلی مرادی نماینده مردم شریف قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی در ادامه این نشست با اشاره به مباحث مرتبط با منابع آبی منطقه الموت اظهار کرد: در حال حاضر جهت مدیریت منابع آبی نیازمند تشکیل یک کمیته تخصصی هستیم تا موضوعات از طریق این کمیته بررسی و راهکارهای فنی و تخصصی لازم ارائه شود.

او ادامه داد: ساحل‌سازی رودخانه الموت‌رود یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که در این کمیته می‌تواند مطرح شود، چراکه این اقدام چه از نظر مباحث مرتبط با گردشگری و چه از نظر بهبود کیفیت و افزایش تولید محصولات زراعی می‌تواند سبب بالا رفتن درآمد مردم منطقه و بهبود کیفیت زندگی و معیشت آن‌ها شود.

نماینده مردم شریف قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی با اشاره به بحث مدیریت منابع آبی منطقه الموت یادآور شد: برای مدیریت بهتر و موثر منابع آبی در این منطقه ابتدا باید حق‌آبه‌های موجود شناسایی و در ادامه نیز مجوز انتقال آب از ارتفاعات دوهزار و سه‌هزار باید هر چه سریع‌تر پیگیری شود.

سردار رفیعی‌آتانی فرمانده سپاه صاحب‌الامر استان نیز در این جلسه بیان کرد: نگرانی‌های عمومی در خصوص منطقه الموت باید در گفتمان ما قرار داشته باشد و به‌جای منافع شخصی، منافع عمومی منطقه باید پیگیری شود.

رفیعی در پایان گفت: یکی از ماموریت‌های فعلی ما اقدام در خصوص پروژه‌های مربوط به حوزه آب و کشاورزی است و در صورتی که اولویت‌های اجرایی در این خصوص در منطقه الموت مشخص شود، ما می‌توانیم از طریق قرارگاه بسیج سازندگی در زمینه اجراء ورود پیدا کنیم.

48

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1650817

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 7 =