۱۲ نفر
۱۲ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۹:۱۵
طوفان خورشیدی امروز به زمین خواهد رسید

طوفان خورشیدی پرسرعتی که به تازگی از حفره‌ای در اتمسفر خورشید خارج شده، چهارشنبه به سیاره‌ی زمین می‌رسد. این طوفان در گروه طوفان‌های ژئومغناطیسی G-1 طبقه‌بندی شده و امکان دارد اختلالات کوچکی را در شبکه برق یا کارکردهای ماهواره‌ای ایجاد کند.

به گزارش خبرآنلاین، این نوع از طوفان خورشیدی، ضعیف‌ترین نوع از پنج موردِ طبقه‌بندی شده در اداره ملی اقیانوسی و جوی است. طوفانی که پیش‌بینی شده، این پتانسیل را دارد که اختلال ناچیزی بر ماهواره‌ها و فناوری‌های روی زمین ایجاد کند و بر برخی عملکردهای ماهواره‌ای از جمله عملکرد دستگاه‌های تلفن همراه و سیستم‌های GPS تأثیر بگذارد.

طوفان خورشیدی چیست و چه زمانی رخ می‌دهد؟

طوفان خورشیدی اصطلاحی برای توصیف اثرات جوی بر روی زمین است؛ و از رویدادهای خاصی که روی خورشید رخ می‌دهد احساس می‌شود.

طوفان خورشیدی هنگامی رخ می‌دهد که خورشید انفجارهای عظیمی از انرژی را در قالب شراره‌های خورشیدی و پرتاب توده‌های تاجی منتشر می‌کند. این پدیده‌ها جریانی از بارهای الکتریکی و میدان‌های مغناطیسی را با سرعتی در حدود سه میلیون مایل در ساعت به سمت زمین می‌فرستند.

پیش‌بینی می‌شود که فعالیت خورشید در چند سال آینده به طور پیوسته شدت یابد؛ در سال 2025 به حداکثر خود می‌رسد و دوباره کاهش می‌یابد.

دانشمندان بر این باورند که بزرگترین طوفان خورشیدی، در طول تاریخ معاصر، رویداد کارینگتون در سال 1859 بود که تقریباً انرژی‌ای معادل 10 میلیارد بمب اتمی یک مگاتونی را آزاد کرد. جریان قدرتمند ذرات خورشیدی، پس از برخورد به زمین، سیستم‌های تلگراف را در سراسر جهان سوزاند و باعث شد شفق‌هایی درخشان‌تر از نور ماه کامل تا جنوب کارائیب ظاهر شوند.

طبق گزارش ناسا، دانشمندان هشدار می‌دهند که اگر رویدادی مشابه این وقایع رخ دهد، تریلیون‌ها دلار خسارت وارد می‌کند و باعث خاموشی‌های گسترده می‌شود، درست مثل طوفان خورشیدی سال 1989 که یک میلیارد تن گاز آزاد کرد و باعث خاموشی در سراسر کانادا شد.

منبع: livescience

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1658033

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 11 =