رئیس شورای نظامی طرابلس از تمایل یکی از پسرهای دیکتاتور لیبی برای تسلیم شدن به انقلابیون خبر داد.
به گزارش سایت شبکه الجزیره، عبدالحکیم بلحاج، رئیس شورای نظامی طرابلس در گفتوگو با شبکه الجزیره اعلام کرد: الساعدی، پسر معمر قذافی نسبت به پیوستن به انقلابیون لیبی و بازگشت به طرابلس به شرط برخورداری از مصونیت جانی ابراز تمایل کرد.
وی افزود: پسر قذافی خواهان تضمین امنیت جانی خود است.
بلحاج در ادامه گفت: انقلابیون لیبی اطلاعاتی درباره مخفیگاه تعدادی از اعضای خانواده قذافی در الجزایر دارند.
این در حالی است که انقلابیون درباره محل دقیق مخفیگاه قذافی در شهر سرت در جنوب لیبی تردید دارند.
از سوی دیگر، یکی از روزنامههای لیبی به نقل از شاهدان عینی نوشت: سیف الاسلام قذافی و ساعدی دو پسر قذافی در مراسم افطار با یکی از مسئولان نظامی شهر بنی ولید در جنوب شرق طرابلس که در حال حاضر تحت سلطه گردانهای قذافی است، دیده شدهاند.
رئیس ستاد مشترک ارتش آزادیبخش ملی لیبی با ارسال نامهای به شهر بنی ولید از مسئولان این شهر خواست موضع خود را نسبت به انقلاب 17 فوریه مشخص کنند.
از سوی دیگر، مصطفی عبدالجلیل، رئیس شورای ملی انتقالی به نیروهای حامی قذافی تا روز شنبه مهلت داد که شهرهای تحت سلطه خود و در راس آن شهر سرت را تحویل دهند و تهدید کرد که در غیر این صورت وارد عملیات نظامی خواهند شد.
عبدالجلیل در گفتوگوی مطبوعاتیاش افزود: اگر نیروهای طرفدار قذافی تا مهلت معین تسلیم نشوند، ما از راه حل نظامی استفاده خواهیم کرد. ما امیدواریم چنین نشود اما بیش از نیز نمیتوانیم صبر کنیم.
نیروهای انقلابی لیبی نیز اعلام کردند که مذاکرات با مقامات بلندپایه عشایر سرت برای ورود به این شهر بدون هیچ گونه جنگ و خونریزی ادامه دارد.
این در حالی است که احمد بانی، سخنگوی ارتش ملی لیبی تاکید کرد: گردانهای قذافی که در حال حاضر در شهر سرت حضور دارند تا این لحظه حاضر نشدند، تسلیم شوند.
وی افزود: شورای انتقالی آماده ورود به جنگی قریب الوقوع است. ما میخواهیم همه بدانند که ما آماده عملیات نظامی برای پایان دادن به درگیریها هستیم.
احمد بانی ادامه داد: تمام تلاش خود را برای رسیدن به راهکاری مسالمتآمیز به کار میبندیم اما بعد از روز شنبه از تمام ابزار خود برای مقابله با این جنایتکاران استفاده خواهیم کرد.
سخنگوی ارتش ملی لیبی در پاسخ به سوالی پیرامون عملیات نظامی مذکور گفت: طول مدت این عملیات مهم نیست. مساله مهم آزادسازی شهر سرت است.
احمد الضراط، وزیر کشور در دفتر اجرایی شورای انتقالی لیبی اعلام کرد: شهر طرابلس کاملا از نیروهای قذافی پاک شده است و امنیت و ثبات در این شهر حاکم شده است.
وی افزود: یک گروه امنیتی اداره بحران و حفظ امنیت پایتخت و دفتر امنیت در وزارت کشور برای ایجاد امنیت و ثبات در شهر طرابلس تشکیل شده است.
همچنین خبرگزاری رویترز، به نقل از حشام ابوحجر، یکی از فرماندههای نیروهای انقلابی لیبی گزارش داد: از زمان آغاز انقلاب لیبی تاکنون 50 هزار تن کشته شدهاند که از این تعداد حدود 15 الی 17 هزار تن در شهر مصراته و زلیتن جان خود را از دست دادهاند.
وی افزود: انقلابیون حدود 28 هزار زندانی را که مفقودالاثر بودند، آزاد کردند.
نماینده ویژه سازمان ملل در لیبی اعلام کرد: شورای انقلابی با استقرار نیروهای نظامی بینالمللی یا بازرسان این کشورها در لیبی پس از پایان جنگ مخالف است.
وی گفت: سازمان ملل پیشبینی میکند که شورای انتقالی برای تشکیل نیروهای پلیس از این سازمان درخواست کمک کند.
این در حالی است که مصطفی عبدالجلیل اعلام کرده است که لیبی برای حفظ امنیت به حمایت کشورهای خارجی نیازی ندارد.
از سوی دیگر، روزنامه اماراتی دارالخلیج نوشت: نیروهای قذافی مستقر در شهر سرت یک سوم کمکهای آبی را به طرابلس پایتخت این کشور قطع کردند.
این در حالی است که مشکل کمبود آب در طرابلس باعث شده است که نیروهای امداد خارجی مجبور به انتقال کانتینرهای آب از راههای زمینی و دریایی به این منطقه شوند.
همچنین در گزارشی که توسط "گروه پزشکان برای حقوق بشر" که مقر آن در آمریکا است، منتشر شده آمده است: نیروهای قذافی در شهر مصراته سومین شهر بزرگ لیبی دست به جنایاتی از جمله قتل، کشتار، شکنجه، تجاوز به زنان و آدمربایی زدهاند.
معاون مدیر این گروه اعلام کرد: این اقدامات که صحت آنها از طریق مدارک و اسناد موجود تایید شده است، وحشیانهترین جنایت جنگی و ضدبشری است.
از سوی دیگر، باوجود اینکه چند روز از آزادسازی پایتخت لیبی به دست انقلابیون این کشور گذشته است، مسئولان ناتو همچنان تلاش میکنند ادامه عملیات نظامی در این کشور را توجیه کنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه العالم، سخنگوی نظامی عملیات ناتو در کنفرانسی مطبوعاتی مدعی شد، قذافی همچنان توانایی فرماندهی نیروهای خود در این کشور را دارد.
وی افزود: قذافی همچنان توانایی فرماندهی نیروهای خود و تحرکات نظامی آنها را دارد و میتواند از سلاحهایی مانند موشکهای زمین به زمین استفاده کند.
سخنگوی نظامی ناتو خاطرنشان کرد: نیروهای قذافی که ما آنها را زیر نظر داریم، کاملا شکست نخوردهاند، بلکه آنها بصورت منظم در حال عقب نشینی هستند.
وی در ادامه تاکید کرد که ناتو هیچ اطلاعی از محل پنهان شدن قذافی ندارد.26149
نظر شما