ابراهیم حاتمی‌کیا در سال‌های اخیر با مشکل دریافت پروانه نمایش برای آثارش مواجه شده و تازه‌ترین ساخته او «گزارش یک جشن» نیز در شش ماه اخیر درگیر این معضل بوده است.

سمیه علیپور: زمانی که جواد شمقدری در سال 1388 مسئولیت معاونت امور سینمایی را برعهده گرفت، در سخنانش از رفع برخی مشکلات در سینما و به طور خاص خارج کردن تعدادی از فیلم‌ها از توقیف یاد کرد. او این سخنان خود را عملی هم کرد.

«به رنگ ارغوان» ساخته ابراهیم حاتمی‌کیا که از بیست و سومین دوره جشنواره فیلم فجر در سال 1383 در وضعیت بلاتکلیفی قرار داشت و فرصت نمایش عمومی و حضور جشنواره‌ای به دست نمی‌آورد، به واسطه شمقدری از توقیف خارج شد و برگزارکنندگان بیست و هشتمین دوره جشنواره جوایز متعددی هم به آن دادند.

در نهایت حاتمی‌کیا هم همزمان با دریافت جایزه‌اش تقدیر و تشکر ویژه‌ای از شمقدری به عمل آورد و با فاصله کمی ساخت فیلم جدیدش «گزارش یک جشن» را آغاز کرد.

تقریبا تمام فیلم‌‌های حاتمی‌کیا جریان تولید بی‌خبری دارند؛‌ به این ترتیب که شاید هر از گاهی خبری از بازیگران و یا میزان پیش‌روی فیلمبرداری منتشر شود. او در اغلب موارد خلاصه داستان فیلمش را منتشر نمی‌کند و همواره این پرسش تا زمان پخش فیلم مطرح است که بالاخره فیلم حاتمی‌کیا قرار است چه ماجرایی را روایت کند.

همزمان با تولید خبرهای مختلفی در مورد «گزارش یک جشن» شنیده می‌شد؛ این‌که داستان در یک موسسه همسریابی می‌گذرد و بازیگرانی همانند رضا کیانیان، رویا تیموریان و مریلا زارعی در آن بازی می‌کنند.

آن‌قدر توجه‌ها به موضوع اولیه منتشر شده از فیلم معطوف بود که کمتر کسی فکر می‌کرد داستان دیگری در پس آن باشد؛ هرچند در خبرهای درگوشی عنوان می‌شد این موسسه فقط بهانه‌ای است برای بیان حرف اصلی فیلمساز.

حاتمی‌کیا بیش از یک ساعت در «گزارش یک جشن» داستان‌سرایی می‌کند تا کار را به تظاهرات خیابانی شخصیت‌های داستان خود برساند که به بهانه مراسم ازدواج در خیابان راه می‌روند.

نماهای فیلمبرداری شده با موبایل، شکل متفاوت فیلمبرداری این بخش و سخنان شخصیت‌های داستان در بخش پایانی رنگ ماجرا را عوض کرد و چنین شد که فیلم راه یافته به بخش مسابقه بیست و نهمین دوره جشنواره فیلم فجر برخلاف حضورهای قبلی آثار حاتمی‌کیا در جشنواره چندان با استقبال داوران روبرو نشد.

کش‌مکش در مورد این فیلم بعد از اعلام آرای داوران جشنواره فجر آغاز شد و با ارائه درخواست صدور مجوز نمایش فیلم و رخ ندادن این اتفاق ابعاد دیگری به خود گرفت.

محمد پیرهادی تهیه‌کننده این فیلم سینمایی در گفت‌و‌گو با مهر درمورد آخرین وضعیت «گزارش یک جشن» اظهار داشت: «تعلل اداره نظارت و ارزشیابی وزارت ارشاد در صدور پروانه نمایش این فیلم باعث شده، با واکنش‌های جدی نهادهای قدرت مواجه شود و عملا از حوزه اختیارات و مسئولیت معاونت سینمایی خارج شود.»

او ادامه داد: «انتظار ما این است که آقای سجادپور مدیر اداره کل نظارت و ارزشیابی به جای طرح موضوع تکراری اصلاحات اندکی صریح و روشن موانع جدی پیش روی اکران را با مردم و دوستداران این کارگردان در میان بگذارد. ایشان بدانند رفتار صادقانه مهمترین انتظار جامعه سینمایی از ایشان است و این نقطه ضعف محسوب نمی‌شود که یک مدیر بگوید ما مرتبه قبل توان آزاد کردن فیلم توقیفی یک فیلمساز را داشته‌ایم و برخلاف نمایش «گزارش یک جشن» در جشنواره فیلم فجر سال گذشته امروز عاجز از اکران عمومی آن هستیم.»

او گفت: «بهتر است این نکته را به عنوان معضل و مشکل حوزه نمایش فیلم برای اهالی سینما در میان بگذارند نه این‌که با به کاربردن الفاظ و ادبیات گنگ و نامفهوم سعی در پنهان کردن حقایق داشته باشند.»

در فاصله کوتاهی از این اظهارات پیرهادی،‌ علیرضا سجادپور مدیر اداره کل نظارت و ارزشیابی به فارس چنین پاسخ داد: «فیلم «گزارش یک جشن» برای دستیابی به موقعیت اکران عمومی مثل سایر فیلم‌های ایرانی روی پرده، نیازمند اخذ مجوز پروانه نمایش است. این فیلم اصلاحات اندکی دارد که به محض اعمال و تأیید پروانه نمایش خواهد گرفت.»

58243

کد خبر 170988

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین