خواهرزاده امام موسی صدر گفت: تردیدی ندارم که اگر وی (امام موسیصدر) را از صحنه سیاسی دور نکرده بودند، امروز خاورمیانه چهره دیگری داشت.
سیدصادق طباطبائی در نشست «شرح صدر» گفت: امروز نیاز به امام موسی صدر بیش از پیش احساس میشود و امیدواریم که هرچه زودتر برگردد، اما هرچه که اتفاق بیفتد این فکر و اندیشه وی است که باید گسترش یافته و تبیین شود و از شیوه تفکر وی پیروی گردد.
اهم سخنان صادق طباطایی را در ادامه بخوانید:
- امروز در حالی از برابری دیه زن و مرد صحبت میشود که 50 سال پیش امام موسی صدر از آن سخن گفته و معتقد بود که نه تنها برابر بلکه حتی برای غیرمسلمانان نیز یکسان است.
- در مبانی تفکر دینی امام موسی صدر اختلاف برجستهای مشاهده میشود؛ لذا در شرایط پیش آمده راه نجات دستاویز قرار دادن متون مقدس است که با کمک این نوع برداشتها جوابگوی نیازهای این نسل نیز میباشد. نمیتوان گله کرد که چرا برخی جوانان امروز از دین و روحانیت گریزان هستند؛ باید دید کدام یک از راههایی که طی این سالها مشاهده شده راهگشای یورش تکنولوژی به سمت این نسل میباشد.
- در واقع تمام این مسایل در فکر و اندیشه امام موسی صدر وجود داشته و مطرح شده و حتی راههای آن پیاده شده و به ثمر رسیده است و شیوه سازماندهی برای آن وجود دارد. تمام سازمانهایی که امام موسی صدر بنیاد نهادند مروز به روز مدرنتر و گستردهتر شده و امروز در یک وسعت به مراتب زمان خود در حال فعالیت هستند.
- امروز در زمانی که بیشترین نیاز به امام موسی صدر احساس میشود آن را از ما گرفتهاند، نیاز به وجود چنین شخصیتی برای نجات جامعه خودمان و جوانان نسل گریزان از دین، روحانیت و شناخت فرهنگ خودی یک ضرورت اجتنابناپذیر است.
- امام موسی صدر به دعوت معمر قذافی به لیبی رفت و هرگز از لیبی خارج نشد و هر ادعایی در این زمینه کذب محض است زیرا مستندات نشان میدهد که وی زنده است. البته از سوی دیگر ادعاهایی دال بر شهادت وی مطرح میشود اما آنچه بیشتر احساس میشود این است که امام موسی صدر در قید حیات است.
- امام موسی صدر معتقد بود که هرگونه معامله با اسراییل حرام است اما در بحث مسایل مربوط به خاورمیانه تردیدی ندارم که اگر وی را از صحنه سیاسی دور نکرده بودند امروز خاورمیانه چهره دیگری داشت و این مساله را میتوانیم از مجموعه افکار و اندیشهها و روشهای وی برداشت کنیم.
- کاری که امام موسی صدر انجام میدادند، مستقل از برنامههای امام خمینی(ره) بود اگرچه از نظر مبانی فکری و اندیشه یکی بودند. دنیایی که امام موسی صدر با آن دست به گریبان بود جدا از دنیایی بود که امام(ره) در نجف به منظور مسایل ایران با آن درگیر بودند. به هر حال آنچه مشاهده میشود بیشتر رابطه دو همکار و مبارز در دو میدان متفاوت بود.
/29219
نظر شما