دولت دهم در آغاز کار باید اولویتهای خود را در حوزههای مختلف مشخص کرده و ضمن توجه به تجربه دولت نهم از نظر اهمیت، آنها را درجهبندی نماید و برای موفقیت خود در این زمینه باید اولویتهای درازمدت، کوتاهمدت و میانمدترا تفکیک کند تا بتواند با توجه به زمانی که در اختیار دارد نسبت به عملیاتیکردن آنها اهتمام ورزد.
در این زمینه باید از اولویتهای کوتاهمدت به سمت اولویتهای میانمدت و درازمدت حرکت کرد و از تصمیمگیریهای فوری پرهیز نمود به ترتیبی که میتوان گفت مهمترین نیاز برای حوزه سیاست، ثبات در موضعگیری بوده و حتیالمقدور باید از تصمیمگیریهایی که مبتنی بر آزمون و خطاست پرهیز کرد.
البته در برخی از حوزهها مانند سیاست خارجی دولت نهم عملکرد موفقی داشته و باید در دولت دهم نیز همان استراتژی را دنبال کند و تلاش خود را برای نهادینه کردن این سیاست به کار بگیرد و این مهم را در رابطه با کشورهای مختلف جهان و نه کشورهای سلطهگر، مورد بررسی قرار دهد. به ویژه آنکه از روزهای آغازین انقلاب، چشمانداز ایران برای ارتباط با کشورهای منطقه و جهان عدم ارتباط با کشورهای سلطهگر بود و در این زمینه دولت نهم توانست گامهای مهمی را بردارد هرچند در دولت قبل سیاستهای متفاوتی پیگیری میشد همچنان که سیاست تنشزدایی زمانی محور کار قرار گرفت اما نتوانست اقتدار ایران را در جهان تضمین کند زیرا ارتباط گسترده و متعدد با برخی از کشورها ظاهر قضیه است که هرگز نمیتواند در عرصه بینالملل به اقتدار ایران منجر شود. بنابراین باید سیاست دولت نهم در دولت دهم همچنان محور کار قرار بگیرد. دولت دهم در حوزه اقتصادی برای اجرایی کردن اصل 44 محتاج تثبیت سیاستهای اقتصادی است. به عبارت بهتر دولت باید مشخص کند که کدام پروژهها باید نخست اجرایی شود و کدامیک در اولویت دوم قرار میگیرد. بنابراین اجرای این اولویتها برای موفقیت بسیار مهم است و در صورتی که از این اصول راهبردی سرباز زنیم مشکلات کشور همچنان لاینحل باقی میماند.
برنامه پنجساله به طور دقیق راهبردها و استراتژیها را مشخص کرده و تنها اقدام دولت عملیاتیکردن این راهبردها میباشد اما فقدان ارتباط بین این راهبردها و کارهای انجام شده، یک معضل محسوب میشود که باید اقدامات جدی را در جهت رفع این معضل انجام داد تا دولت بتواند ارتباط منطقی و روشنی را بین برنامهها و اجرا برقرار کند. فارغ از مباحث مطرح شده، دولت دهم برای موفقیت نیازمند در نظر گرفتن تجارب است و در این زمینه باید به دستاوردهای گذشته توجه کند و ضمن در نظر گرفتن این تجارب، خود را از حوزه کارهای روزمره و فوری خارج نماید و نگاه خود را معطوف اقدامات بلندمدت و برنامهریزی شده بکند. به عبارت بهتر از هرگونه کار اورژانسی خارج شود و به اقدامات اساسی بپردازد.
نماینده مجلس هشتم
نظر شما