خبرگزاری میراث فرهنگی نوشت:

ترکیه در روزهای اخیر با انتشار اخباری مبنی براینکه این کشور جزوی از امپراطوری هخامنشیان بوده است، گردشگر جلب می کند. این در حالی است که ایران با اینکه پایتخت هخامنشیان بوده، از جلب گردشگر از کشور همسایه خود ترکیه به شدت عقب افتاده است.

چندی پیش خبری منتشرشد مبنی بر اینکه یک شهر باستانی از دوران هخامنشی و تمدن بابل در جنوب شرقی ترکیه کشف شد. گفته می شد این شهر و آثار به جای مانده از آن در خرابه‌های چند هزار ساله دارا در کنار شهر ماردین واقع در منطقه جنوب شرقی ترکیه پیدا شده است.

با این وجود در ادامه خبر منتشر شده هیچ اطلاعاتی مبنی بر اینکه چه کسان روی این منطقه کاوش کرده اند و این حکم قطعی پیدا شدن یک شهر هخامنشی چگونه صادر شده است، ارائه نشده بود، به همین دلیل نیز بسیاری از کارشناسان و باستان شناسان با واکنش به این خبر آن را اقدامی تبلیغاتی برای جلب گردشگران ایرانی به این استان شرقی ترکیه دانستند.

یکی از کسانی که در همان روز ها به این خبر واکنش نشان داد رضا مرادی غیاث آبادی، کارشناس میراث فرهنگی بود، او در اعتراض به انتشار این خبر آن را اقدامی از سوی فروشندگان آثار عتیقه اعلام کرد، غیاث آبادی همچنین از مکاتبه خود با دو تن از اساتید دپارتمان باستان‌شناسی دانشگاه آرتوکولوی ماردین خبر داد و گفت سراغ این کاوش را از انها گرفتم آنها نیز در جواب گفته اند در «دارا» هیچ عملیات حفاری جدیدی در دست انجام نیست و در نتیجه به نتایج جدیدی نیز منجر نشده است. آنان همچنین بر داده‌های قبلی تأکید کردند که بر اساس آخرین مطالعات، دارا یک شهرک نظامی رومی است که برای مقابله با هجوم نظامی ساسانیان ساخته شده است.

اما آنگونه که نقشه های باستانی نشان می دهد، دامنه امپراطوری ایران در زمان هخامنشیان فراتر از آناتولی و تا مرزهای روم بوده است، نقشه هایی که نشان می دهد ترکیه امروزی بخشی از سرزمین های تحت امر شاهان هخامنشی بوده است،

دکتر شاهرخ رزمجو ، باستان‌شناس متخصص دوره تاریخی هخامنشی و پژوهشگر موزه ملی بریتانیا، درباره این مسئله ، می گوید: مناطق اسیای صغیر و اناتولی که امروزه به نام کشور ترکیه ی کنونی شناخته می شود، بخش مهمی از امپراطوری هخامنشی بودند و هخامنشیان استان های مهمی را در این منطقه داشتند، به عنوان مثال سارد مرکز مهمی در این بخش بود و شهرهای مهم دیگری نیز در این منطقه وجود داشت، شهرهایی مانندداسکیلیون ، که مرکز حکومتی مهمی در دوره هخامنشیان بود، داسکیلیون در نزدیکی استانبول امروزی واقع شده است، همینطور شهر کاپادوکیه و اپیسوس و گوردین و بسیاری مراکز دیگر در این دوره از مراکز مهم هخامنشی در این منطقه به شمار می رفت.

هرچند که بر اساس گفته های رزمجو ترکیه زمانی جزو مهمترین بخش های امپراطوری هخامنشی بوده است اما به نظر می رسد که ترک ها با تاکید بر این قضیه با خبرهایی که حتی می تواند جعلی باشد، تنها یک قصد دارند و آن جلب گردشگر و درآمدزایی است. این در حالی است که ایران، سرزمینی که پایتخت هخامنشیان بوده است، کم کم دارد از انتخاب گردشگران فرهنگی در سراسر دنیا حذف می شود.
301

کد خبر 176699

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 12
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۲:۵۲ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۳
    11 36
    واژه "ترک ها" که در تیتر بکار بردید مناسب نیست.در ایران ملیون ها ترک زندگی می کنند وهمه خود را جزئی از ایران می دانند.
    • بدون نام IR ۱۲:۲۳ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۴
      23 8
      پس چی می نوشت ؟ می نوشت عرب ها ؟!
  • رضا IR ۱۳:۱۴ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۳
    17 4
    وقتی عده ای افغانی در ایران دست به دزدی از گردشگران می زنند، خوب معلوم هست که کسی به ایران سفر نکنه. بنده خودم چندین بار شاهد رفتار زشت افغانی ها با گردشگران در شهر یزد بوده ام. مسئولان هم هیچ رسیدگی انجام نمی دهد.
  • بدون نام IR ۱۴:۳۱ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۳
    16 1
    خیلی مهمه که از هر چیزی که داری چطور استفاده کنی . خیلی خوبه ترکیه این قضیه را خیلی خوب فهمیده اما ما با این همه پشتوانه تاریخی و خیلی چیزای دیگه معلوم نیست چی کار می کنیم
  • ؟؟!!! IR ۱۴:۳۴ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۳
    20 2
    وقتي خودمون تاريخ مونو قبول نداريم ميخواهيم دنيا قبول كنه وقتي درس تاريخ باستان كتابهاي درسي حذف بشه چه انتظار ديگه اي داريد كدوم تاريخ ؟؟كدوم گردشگر ؟؟اينطوري حد اقل يه اسمي ازش باقي ميمونه ميدونم كه نظرمو نميزاريدقبلا در اين مورد حرف زده بودم شايد به كسي توهين ميشه اما كي من كه نميدونم
  • بدون نام IR ۱۴:۴۹ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۳
    17 2
    از ماست كه بر ماست.
  • بابک خرمدین US ۱۸:۳۵ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۳
    15 4
    از آنروز این خانه ویرانه شد ، که نان آورش مردِ بیگانه شد
  • بدون نام IR ۰۹:۳۱ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۴
    20 24
    با این همه من برای ترکیه و مردمش ارزش قائل هستم. آنها فهمیده اند که باید به فکر خود و کشور و مردمشان باشند.
  • بدون نام IR ۱۴:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۴
    15 5
    تا وقتی هویت خود را فراموش کنیم از این بهتر نمیشه
  • رضا IR ۲۲:۴۵ - ۱۳۹۰/۰۷/۲۲
    9 10
    شهر ماردین ک ازش ذکر شد جزو کردستان ترکیه است و ماهیتی ایرانی دارد مثل سایر نقاط کردستان ترکیه و عراق و سوریه که در زمان سلطان سلیم عثمانی با بی لیاقتی اسماعیل صفوی از ایران برای همیشه جدا شدند.
    • madi IR ۰۹:۵۷ - ۱۳۹۰/۰۷/۲۵
      3 6
      کاملا موافقم
  • بدون نام IR ۲۲:۵۱ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۴
    7 4
    شاه اسماعیل صفوی سلسله ای روتاسیس کرد که این سلسله اوج هنرایران شد.بهترین شاهکارهای هنری ایران دراین زمان به وجودامد.حالاکسی به نام رضا میادنظرمیده اسماعیل صفوی بی لیاقت.اگه خودت عرضه داری بیا این شهرماردین روبرگردون به ایران.خودت زیادعرضه داشته باشی میتونی خرج خودتودربیاری باقی پیشکش.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین