قائم مقام حزب موتلفه معتقد است: موضوع تغییر ساختار نظام سیاسی کشور از ریاستی به پارلمانی بستگی به زمینه های این موضوع و تحولات اجتماعی دارد.

اسدالله بادامچیان در گفت وگو با خبرآنلاین در خصوص اظهارات اخیر رهبر معظم انقلاب درباره امکان تغییرساختار کنونی از ریاستی به پارلمانی، با بیان اینکه رهبر انقلاب در سفر خود به کرمانشاه، استراتژی دهه چهارم انقلاب را تبین فرمودند، افزود: معتقدم باید یک تحول عمیق همه جانبه پدید بیاید. همانطور که رهبر انقلاب تصریح کردند که آرمانها پیرشدنی نیستند، اما ساختار ها امری قابل انعطاف هستند و امکان تغییر آنها امکان پذیر است.
 وی ادامه داد: ما یک مبنا و آرمان اصیل داریم که حکومت اسلامی است که چارچوبه آن مشخص است ،ولی به مقتضای شرایط امکان تغییر آن وجود دارد.
نویسنده کتاب اندیشه سیاسی امام خمینی با اشاره به  شرایط دوران حکومت پیامبر اسلام، ادامه داد:نوع نظام حکومت پیغمبر اسلام است نظام نبوی بود که مختص ایشان بود و در آن پیامبر خودش در مقام شارع و قانون گذار رفتار می کرد. اما بعد از رحلت پیامبر اکرم ما درغدیرخم، با نظام  امام معصوم مواجه ایم که در دوران غیبت  امام زمان به حکومت غیرمعصوم تبدیل شد که حکومت سربداران نمونه آن است.
وی با اشاره به طرح حکومت« جمهوری اسلامی»از سوی امام راحل در دوران معاصر، افزود: امام با طرح نوع حکومت جمهوری اسلامی جمهوریت و اسلامیت را یک جا جمع کرد و البته وقتی اشکالاتی را در آن دیدند، دستوربازنگری قانون اساسی را به  مسئولان دادند و موضوع  دو ریاستی قوه مجریه، تبدیل به تک ریاستی شد.
بادامچیان با بیان اینکه اگر امروز شیوه مترقی تری که آزادی ها و مسئولیت پذیری بیشتری دارد، نباید در خصوص آن جزم اندیشی داشته باشیم، گفت: اینکه درنظام ریاستی انتخاب رئیس دولت  را به عهده نمایندگان ملت بگذاریم بهتر است یا از طریق رای مستقیم ملت حرکت کنیم ، موضع یک بحث علمی است که همه ذهن همه متخصصان فن را فعال می کند ، و به همین علت رهبر انقلاب این موضوع را در میان نخبگان دانشگاهی طرح کردند تا در زمینه بحث آن در مجامع حوزوی و دانشگاهی بازشود.
قائم مقام حزب موتلفه اسلامی در خصوص دلیل طرح این موضوع در این برهه از انقلاب، گفت:نظام جمهوری اسلامی حکومت مردمی است  که چارچوب آن رابطه امت و امامت است و امام هر چه را که بخواهد اجرایی کند،  اجازه بحث در خصوص آن را در میان مردم می دهد.
نماینده مردم تهران در مجلس در پاسخ به این پرسش که چقدر احتمال می‌دهید اختلاف نظر‌های مجلس و دولت در ابراز این موضوع از سوی رهبری مؤثر بوده باشد،‌ گفت: 32 سال حکومت ما زمینه خیلی از تحولات را و بازنگری ها را ایجاد کرده است و اینکه بخواهیم بگویم استراتژی یک نظام را روابط دو قوه در یک دوره تغییر می دهد، منطبق با واقعیات نیست.
عضو کمیسیون شوراهای مجلس در پاسخ به اینکه فکر می‌کنید آینده دوری که رهبری انقلاب به آن اشاره کرده‌اند چند سال آینده است،‌‌ اظهارداشت: بستگی به زمینه های این موضوع دارد . چرا که در تحولات اجتماعی گاهی موضوعی رخ می دهد، که به تغییرات سرعت می دهد.
وی با اشاره به تشکیل کمیته بررسی موضع تغییر ساختار نظام سیاسی کشور در مرکز مطالعات حزب موتلفه  اسلامی، افزود: نقاط قوت و ضعف یک ساختار متفاوت از نظام کنونی موضوعی است که باید ان را بررسی علمی کرد.
/212 212
کد خبر 179075

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ایمان IR ۱۲:۱۳ - ۱۳۹۰/۰۷/۲۸
    1 0
    به نظر من ساختار فعلی سیاسی کشور در بحث قوه ی مجریه بسیار کارامد است.رئیس جمهور بارای مستقیم مردم انتخاب می شود.سکاندار قوه ی مجریه یک شخص است بنابرین دیگر از اختلاف نظرها و اختلافات رئیس جمهور و نخست وزیرخبری نیست.اختلافاتی که در گذشته بسیار درد سرساز میشد.درنظام فعلی وزارا باید از مجلس رای اعتماد بگیرند.در مدت فعایت هم زیر نگاه تیز بین مجلس فعالیت می کنند و درمقابل تخلفات خود سوال و استیضاح مجلس را مشاهده می کنند.دپس در این نظام وزرا و شخص رئیس جمهور در مقابل مجلس مسئول اند وابزار نظارتی مجلس بسیار قوی است.من به عنوان یک شهروند دوست دارم شخص اول اجرایی کشور را مستقیما انتخاب کنم و این امر رابه رایزنی های نمایندگان موکول نکنم

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین