ایمان گودرزی؛ در شرایطی که کمتر از ۵ ماه تا آغاز جام ملتهای آسیا زمان باقی مانده است، تیمهای حاضر در این مسابقات در حال تدارک برنامههای آمادهسازی خود هستند. روز گذشته بازیکنان و کادر مدیریتی و فنی تیم ملی فوتبال ایران به منظور انجام دیدار دوستانه برابر بلغارستان با هواپیمای اختصاصی عازم پلودیف بلغارستان شد تا روز پنجشنبه در این شهر به مصاف تیم ملی بلغارستان برود.
ملی پوشان فوتبال ایران قرار است در دومین دیدار تدارکاتی خود برای حضور قدرتمندتر در جام ملت های آسیا به مصاف تیم ملی آنگولا بروند که هنوز زمان و مکان برگزاری این دیدار این مشخص نشده است.
درجه یک آسیا با درجه سه اروپا
بلغارستان که روزگاری از تیم های درجه اول اروپا بود امروز در رده تیم های درجه سوم فوتبال اروپا است، آنها در جام جهانی ۱۹۹۴ سابقه پیروزی برابر تیم ملی فوتبال آرژانتین را داشته اند. به هر حال به صورت منطقی، تیم های فوتبال درجه اول آسیا با تیم های درجه دوم و سوم قاره اروپا برابر و بعضا از آنها بالاتر هستند. بلغارستان در تیم های درجه سوم لیگ ملتهای اروپا مغلوب تیم گرجستان شده است، یعنی اعتبار امروز بلغارستان مثل تیم هایی مثل رومانی در اروپا به شدت افت پیدا کرده است. نسل مردانی مثل گئورگی هاجی و هریستو استویچکف در اروپا رو به نقصان گذاشته است، دیگر این ستارگان تیم های اروپای شرقی سابق، در فوتبال اروپا درخشش ویژه ای ندارند. رومانی با هاجی، بلغارستان با استویچکف، شوروی سابق با بلوخین و... در فوتبال اروپا قدرتنمایی می کردند و در جام جهانی و جام ملتها می درخشیدند اما امروز دیگر اثری از این تیم های بزرگ بین قدرتمندان فوتبال اروپا نیست و این تیم ها رفته رفته در فوتبال اروپا به مرحله محو نزدیک می شوند.
به یاد جام جهانی ۲۰۰۶
تیم ملی فوتبال ایران پس از برگزاری دیدار دوستانه با بلغارستان در تاریخ ۱۶ شهریور، دومین بازی تدارکاتی خود در فیفادی سپتامبر را ۲۱ شهریور مقابل آنگولا در ورزشگاه آزادی برگزار خواهد کرد. این تیم آفریقایی که سابقه حضور در جام جهانی ۲۰۰۶ را در کارنامه دارد و اتفاقا حریف تیم ملی فوتبال ایران هم بود، در سالهای اخیر با افت محسوسی مواجه شده به شکلی که در حال حاضر در جایگاه ۱۱۶ رنکینگ فیفا و ۲۷ آفریقا قرار گرفته است. آنگولا در ۸ دوره حضور خود در جام ملتهای آفریقا هم تنها ۲ بار به مرحله یک چهارم نهایی صعود کرده است. در بین تیمهایی که از ابتدای حضور امیر قلعهنویی در تیم ملی فوتبال ایران به مصاف ایران رفتهاند، رنکینگ آنگولا فقط نسبت به افغانستان بهتر است. آنگولا از ابتدای سال ۲۰۲۳ در ۶ بازی آمار ۲ برد، ۲ مساوی و ۲ باخت را ثبت کرده و به تازگی با تیمی از منتخب بازیکنان لیگ خود در کوسافا کاپ(جام کشورهای جنوب آفریقا) در مرحله گروهی حذف شد. پدرو گونسالوس، سرمربی پرتغالی ۴۷ ساله که در کارنامهاش سابقه حضور در تیمهای جوانان اسپورتینگ لیسبون، زیر ۱۷ و زیر ۲۰ سال آنگولا دیده میشود، در حال حاضر هدایت آنگولا را برعهده دارد.
ایران و آنگولا در طول تاریخ ۳ بار به مصاف هم رفتهاند. در جام جهانی ۲۰۰۶ دیدار دو تیم با تساوی یک بر یک به اتمام رسید و در بازی دوستانه قبل از جام جهانی ۲۰۱۴ هم این نتیجه برای ۲ تیم تکرار شد. در بازی تدارکاتی سال ۲۰۱۱ هم ایران به برتری یک بر صفر رسید.
باز هم محک جدی نیست
ایران از زمان حضور کادرفنی جدید ۵ بازی انجام داده که فقط در یک مسابقه(بازی با روسیه) مقابل تیمهای زیر ۵۰ رنکینگ قرار گرفته است. قرقیزستان(۹۷) ازبکستان(۷۴) و بلغارستان تیمهای حد فاصل رده ۵۰ تا ۱۰۰ این رنکینگ هستند که در این مدت به مصاف ایران رفته و میروند و ۳ تیم کنیا(۱۰۵) افغانستان(۱۵۷) و آنگولا نیز رتبهای بالاتر از صد در این رنکینگ دارند. از طرفی ملیپوشان کشورمان در فیفادی اکتبر نیز باید در تورنمنت بینالمللی اردن شرکت کرده و اولین بازی خود را با اردن(۸۲) انجام بدهند. برتری در این دیدار نیز سبب میشود ایران در فینال تورنمنت مقابل قطر(۵۹) یا عراق(۷۰) قرار بگیرد.
انتخاب حریفان نه چندان باکیفیت در شرایطی صورت گرفته که قلعهنویی و دستیارانش نیز پیش از این تمایل خود را برای محک تیم ملی برابر تیمهای قوی نشان داده بودند تا از این طریق بتوانند برنامههای دفاعی این تیم را بهتر ارزیابی کنند.
در فیفادی پیش رو تیمهایی مانند ژاپن، کرهجنوبی، استرالیا، عربستان که جزء قدرتهای سنتی جام ملتها محسوب میشوند، دست کم یک بازی با تیمهای حاضر در جام جهانی ۲۰۲۲ انجام خواهند داد. حتی تیم ملی ازبکستان که در فینال اولین دوره کافا مغلوب ایران شد، نیز در این فیفادی با سفر به آمریکا مقابل تیم ملی این کشور و مکزیک که از اصلیترین قدرتهای قاره آمریکای شمالی هستند به زمین میرود.
قطر، میزبان جام هجدهم نیز برای همین فیفادی تاکنون برگزاری یک بازی دوستانه با روسیه را در ورزشگاه لوسیل، میزبان فینال جام جهانی قطعی کرده است.
در زیر نگاهی به بازیهای دوستانه تیمهای حاضر در جام ملتهای آسیا میاندازیم:
قطر
۲۱ شهریور: روسیه(ورزشگاه لوسیل)
چین
۱۸ شهریور: مالزی(ورزشگاه چنگ دو)
۲۱ شهریور: سوریه(ورزشگاه چنگ دو)
تاجیکستان
۱۷ شهریور: سنگاپور(ورزشگاه بیشان سنگاپور)
لبنان
تورنمنت کینگ کاپ تایلند
۱۶ شهریور: تایلند(ورزشگاه چیانگ مای)
۱۹ شهریور: برنده یا بازنده بازی عراق و هند(ورزشگاه چیانگ مای)
استرالیا
۱۸ شهریور: مکزیک(ورزشگاه AT&T آرلینگتون آمریکا)
ازبکستان
۱۸ شهریور: آمریکا(ورزشگاه سیتی پارک سنت لوئیس)
۲۱ شهریور: مکزیک(ورزشگاه مرسدس بنز آتالانتا)
سوریه
۱۵ شهریور: مالزی(ورزشگاه چنگ دو چین)
۲۱ شهریور: چین(ورزشگاه چنگ دو)
هند
تورنمنت کینگ کاپ تایلند
۱۶ شهریور: عراق(ورزشگاه چیانگ مای)
۱۹ شهریور: برنده یا بازنده بازی لبنان و تایلند(ورزشگاه چیانگ مای)
ایران
۱۶ شهریور: بلغارستان(ورزشگاه هریستو بوتف پلودیف)
۲۱ شهریور: آنگولا(ورزشگاه آزادی)
امارات
-
هنگ کنگ
۱۶ شهریور: کامبوج(ورزشگاه المپیک پنوم پن)
۲۰ شهریور: برونئی(ورزشگاه هنگ کنگ استادیوم)
فلسطین
۱۵ شهریور: عمان(ورزشگاه ملی مسقط)
۲۰ شهریور: ویتنام(ورزشگاه تیئن ترانگ نام دینه ویتنام)
ژاپن
۱۸ شهریور: آلمان(ورزشگاه فولکس واگن آرهنا وولفسبورگ)
۲۱ شهریور: ترکیه(سجکا آره نا گنک بلژیک)
اندونزی
۱۷ شهریور: ترکمنستان(ورزشگاه گلورا بانگ سورابایا)
عراق
تورنمت کینگ کاپ تایلند
۱۶ شهریور: هند(ورزشگاه چیانگ مای)
۱۹ شهریور(برنده یا بازنده بازی لبنان و تایلند)
ویتنام
۲۰ شهریور: فلسطین(ورزشگاه تین ترانگ نام دینه)
کره جنوبی
۱۶ شهریور: ولز(ورزشگاه کاردیف)
۲۱ شهریور: عربستان(ورزشگاه سنت جیمز پارک نیوکاسل)
مالزی
۱۵ شهریور: سوریه(ورزشگاه چنگ دو)
۱۸ شهریور: چین(ورزشگاه چنگدو)
اردن
۱۶ شهریور: نروژ(ورزشگاه اولوال اسلو)
۲۱ شهریور: آذربایجان(ورزشگاه دالگا آرهنا باکو)
بحرین
۱۶ شهریور : کویت(امارات)
۲۱ شهریور: ترکمنستان(امارات)
عربستان
۱۷ شهریور: کاستاریکا(ورزشگاه سنت جیمز پارک نیوکاسل)
۲۱ شهریور: کرهجنوبی(ورزشگاه سنت جیمز پارک نیوکاسل)
تایلند
تورنمنت کینگ کاپ
۱۶ شهریور: لبنان(ورزشگاه چیانگ مای)
۱۹ شهریور: برنده بازی عراق یا هند(ورزشگاه چیانگ مای)
قرقیزستان
۲۰ شهریور: کویت(امارات)
عمان
۱۵ شهریور: فلسطین(ورزشگاه ملی مسقط)
۲۱ شهریور: آمریکا(آلیانز فیلد سنت پائول)
257 251
نظر شما