۰ نفر
۸ آذر ۱۳۹۰ - ۱۷:۰۰

بعد از تحریم اتحادیه عرب، وزرای خارجه اتحادیه اروپا در نشست اول دسامبر، موضوع تحریم گازی سوریه را مورد بررسی قرار می دهند.

سوریه 8 ماه است که تحت تحریم های اقتصادی جامعه بین الملل قرار دارد. آخرین دور تحریم ها از سوی اتحادیه عرب بود که در روز 27 نوامبر با 19 رأی مثبت از 21 رأی به تصویب رسید. تنها سوریه و لبنان نسبت به این دور از تحریم ها اعتراض و اعلام کردند که آن را اجرا نخواهند کرد. عدنان منصور، وزیر خارجه لبنان نیز در این مورد اعلام کرد که تحریم سوریه در منافع ملی لبنان نمی گنجد.
دور تازه تحریم های اتحادیه اروپا قرار است در روز پنجشنبه اول دسامبر در نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا مورد بررسی قرار گیرد. اعضای حاضر باید در خصوص منع صادرات گاز رأی گیری کنند. بسیاری از کارشناسان بر این اعتقادند که اعمال تحریم های بیشتر علیه سوریه بیش از همه بر مردم فشار آورده و هزینۀ آن را باید مردم بپردازند و نه رژیم. لویی هوبه کا، اقتصاددان لبنانی در این باره می گوید: تاریخ ثابت کرده است که تحریم ها هرگز منجر به سقوط رژیم ها نشده است. وی می افزاید: اگر نگاهی به تجربیات سایر کشورها بیندازیم می بینیم که کوبا، کره شمالی و حتی ونزوئلا به رغم تحریم های شدید، همچنان پابرجا هستند. این اقتصاددان لبنانی می گوید: تحریم ها قابلیت اجرا ندارند. کمااینکه مقامات سوری می توانند حساب های شخصی را با نام افراد دیگری در بانک های اروپایی باز کنند.
این اقتصاددان در مورد تحریم پروازهای سوریه نیز معتقد است که شکستن این تحریم از طریق لبنان، همسایه سوریه به آسانی امکانپذیر است.  جرج کورم، وزیر سابق اقتصاد لبنان نیز معتقد است که تحریم های جامعه جهانی هیچ تأثیری بر سوریه ندارد، چرا که دولت می تواند با یافتن راههای دیگری، خود را تقویت کند. این وزیر لبنانی می گوید: به رغم خشکسالی که 4 است گریبانگیر کشاورزان سوریه است اما صنعت کشاورزی در سوریه بسیار گسترده و پیشرفته است و همین مسئله می تواند برای کشور، خودکفایی ایجاد کند.
محمد نضال الشاعر، وزیر اقتصاد سوریه نیز در آخرین مصاحبه خود با آژانس فرانس پرس اعلام کرد که تحریم ها سبب می شود سوریه با انعطاف بیشتر بر روی سرمایه های داخلی خود و همچنین بخش خصوصی که 73 درصد از اقتصاد کشور را تشکیل می دهد، تکیه کند. بدون شک لبنان، نقش مهمی در شکستن تحریم های غرب علیه سوریه خواهد شد اما یکی از تبعات منفی بحران سوریه، تأثیرگذاری آن بر صنعت توریسم لبنان است که طی ماههای اخیر از کاهش قابل توجهی برخوردار بوده است.
 

مهمترین شرکای تجاری سوریه و درصد تبادلات

اتحادیه اروپا: 22.5 درصد
عراق: 13.3 درصد
عربستان سعودی: 9 درصد
چین: 6.9 درصد
ترکیه: 6.6 درصد
لبنان: 6.1 درصد
ایالات متحده آمریکا: 2.4

اکونواستروم/ 28 نوامبر 2011
ترجمه: زهرا خدایی

31263

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 187207

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 2 =