ماجرای کوروش کمپانی؛ مردم کجا و چطور شکایت کنند؟/ همه کسانی که تبلیغات کرده‌اند، در این ماجرا مسئولیت حقوقی دارند

یک حقوق‌دان می‌گوید: «واقعیت این است که همه کسانی که تبلیغات کرده‌اند، در این ماجرا مسئولیت حقوقی دارند. مسئولیت حقوقی یعنی می‌شود به‌طرفیت آنها هم دادخواست داد و یک راه آن است که می‌توان سلبریتی‌ها یا صداوسیما را به‌علت وارد کردن ضرر و زیان و بابت مسئولیت مدنی، تعقیب حقوقی کرد.»

به گزارش خبرآنلاین، ماجرای اخیر فروش آیفون توسط شرکت کوروش به قیمتی پایین‌تر از قیمت‌های جهانی و بسته‌شدن ناگهانی دفتر این شرکت و متواری‌شدن مدیرعامل آن، ابعاد وسیعی پیدا کرده است. یک حقوقدان درباره ماجرای کوروش کمپانی معتقد است این پرونده، کلاهبرداری نیست و نمی‌شود یقه موبایل‌فروش فراری را به‌عنوان متهم گرفت. امید سلیمی بنی می‌گوید ظاهرا مردم باید دادخواست حقوقی بدهند و موبایل یا پول‌شان را فروشنده بخواهند که آن‌هم معلوم نیست چه زمانی به‌دست‌شان می‌رسد.

او معتقد است سلبریتی‌ها و تبلیغات‌کنندگانی که باعث ضرر و زیان به‌مردم و خریداران شده‌اند را هم می‌شود به‌دادگاه کشید و از آن‌ها خسارت گرفت. مشروح گفتگوی ما را با این دکتری تخصصی حقوق می‌خوانید:

ماجرای کوروش کمپانی؛ مردم کجا و چطور شکایت کنند؟/ همه کسانی که تبلیغات کرده‌اند، در این ماجرا مسئولیت حقوقی دارند

در ماجرای کوروش کمپانی، مردم زیادی دچار مشکل شدند و ظاهرا پولشان از بین رفته، مال باختگان موبایل کوروش حق‌شان را چطور باید پس بگیرند؟

قطعا مال باختگان محترم اول باید یقه کسی یا شرکتی را بگیرند که پول به‌حسابش ریخته‌اند. حالا چطور بگیرند؟ چه نوع شکایتی طرح کنند؟ ادعای حقوقی مطرح کنند یا سراغ مسیر کیفری بروند؟ به‌اعتقاد من با توجه به‌رویه‌ای که از قوه قضاییه سراغ داریم، ماجرای تعقیب کیفری مدیرعامل شرکت کوروش منتفی است. ظاهرا او با خریداران قراردادی دارد و پولی گرفته تا ظرف چند روز یا چند ماه کالایی (موبایل آیفون) را به‌خریداران تحویل بدهد. اینطور که از شواهد برمی آید، به‌برخی از افراد هم گوشی تلفن را داده است و به‌تعهد خود عمل کرده. آیا می‌شود اگر هر فروشنده‌ای به‌تعهد خود عمل نکرد، بگوییم او کلاهبردار است؟ قطعا خیر.

چطور نمی‌توانیم او را کلاهبردار بدانیم؟

جرم کلاهبرداری دو رکن دارد، رکن اول مانور متقلبانه به‌قصد بردن مال مردم است و رکن دوم، بردن مال دیگران است. جرم کلاهبرداری تفاوت عمده با سایر جرایم مالی دارد و آن این است که بردن مال، با رضایت مالباخته همراه است و مثلا مانند سرقت نیست که مال را بدون رضایت مالباخته از او بربایند، بلکه بزه‌دیده، با دست خود و با رضایت تمام، چون تحت تاثیر مانور متقلبانه کلاهبردار قرار گرفته، مالش را بهر امیدی به‌او می‌دهد و بعد می‌بیند که مال را خورده‌اند. در ماجرای موبایل کوروش، یک فرد یا شرکت، پول‌هایی را از عده زیادی گرفته و تعهد کرده مالی را به‌آن بدهد. بعد هم به‌برخی جنس تعهد شده اش را تحویل داده و به‌عده زیادی نداده. از آنجایی که طبق اصول حقوقی، باید قوانین را به‌نفع متهم تفسیر کرد و تا می‌شود دایره مصادیق جرم را تنگ گرفت، به‌نظر می‌رسد عمل او، «عدم انجام تعهد» باشد و نه آنکه مانور متقلبانه کرده است. عدم انجام تعهد هم موضوعی حقوقی است و کیفری نیست. لذا اگر بخواهیم منصفانه و حقوقی به‌ماجرا نگاه کنیم، تعقیب کیفری صاحب شرکت به‌اتهام کلاهبرداری، خلاف اصول حقوقی است. می‌ماند موضوع شکایت حقوقی از او و تقدیم دادخواست‌هایی مانند الزام به‌ایفای تعهد یا الزام به‌تحویل مبیع (جنس خریداری شده) و نظایر آن که بحث خود را دارد.

ماجرای کوروش کمپانی؛ مردم کجا و چطور شکایت کنند؟/ همه کسانی که تبلیغات کرده‌اند، در این ماجرا مسئولیت حقوقی دارند

چطور می‌گویید موبایل کوروش کلاهبردار نیست؟ این همه آدم شاکی هستند. چرا بردن مال این تعداد از مردم کلاهبرداری نیست؟

چون به‌نظر می‌رسد وجود عنصر «مانور متقلبانه» در عملکرد این شرکت، مورد تردید باشد و زمانی که ما در رکن جرم، تردید کنیم باید طبق اصول حقوقی باید قانون را به‌نفع متهم، تفسیر مضیق کنیم، یعنی دایره مصداق «مانور متقلبانه» را محدود کنیم.

مگر انتشار آگهی‌های دروغ و سوءاستفاده از سلبریتی‌ها «مانور متقلبانه» نیست؟

مانور متقلبانه، عملیاتی است که باعث گمراهی بزه دیده شود. سوال اینجاست آیا می‌توان انتشار آگهی این شرکت با حضور چهره های معروف را مانور متقلبانه دانست؟ در حقیقت سه معیار درباره تبلیغات خلاف واقع در قوانین ما به‌خصوص در لایحه حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان و دستورالعمل های مربوط به‌آن وجود دارد. اولین معیار، «تدلیس» در تبلیغات است. تدلیس همان فریب است و متوجه سفارش دهنده آگهی است.

دومین معیار، غلط بودن تبلیغات است. یعنی اطلاعات نادرستی در تبلیغات وجود داشته باشد و سومین معیار، گمراه کننده بودن آگهی است. این معیار، به‌مصرف کننده مربوط است. یعنی خریداران ممکن است با آگهی غیرواقعی گمراه شوند و ظاهرا این معیار تبلیغات شرکت موبایل کوروش مشمول این معیار است. یعنی لازم نیست ببینیم تعمدی برای فریب یا اطلاعات اشتباهی در تبلیغات بوده یا نبوده، بلکه همین که خریداران گمراه شوند، تبلیغات غیرواقعی انجام شده است.

واقعیت این است که قوانین پیش گفته ترکیبی از دو معیار اول و دوم یعنی تدلیس و اطلاعات غلط را معیار مانور متقلبانه می‌داند. در این ماجرا، تدلیس وجود ندارد، یعنی کمپانی کوروش موبایل، گفته من موبایل را کمتر از قیمت آن می‌فروشم و ظاهرا در موارد متعددی، موبایل‌هایی را که فروخته، تحویل داده است. بعد هم اطلاعات گمراه کننده‌ای وجود ندارد. کمپانی کوروش موبایل می‌گوید «آیفون می‌فروشم» این که نتوانسته جنسی را که تعهد کرده تحویل بدهد، بحث حقوقی است ولی این کمپانی که فی المثل خودرو نمی فروخته یا آپارتمان و کامپیوتر نمی فروخته، بلکه موبایل می‌فروخته. البته اگر هیچ موبایلی نفروخته بود و به‌هیچ خریداری، هیچ موبایلی را کمتر از نرخ معمول نداده بود، می‌شد گفت مانور متقلبانه وجود داشته ولی چون ما اصول «تفسیر به‌نفع متهم» و «تفسیر مضیق قوانین کیفری» را داریم، حتی اگر به‌یک خریدار، موبایل معهود را تحویل داده باشد، مانور متقلبانه منتفی است. رویه دادسراهای ما هم چنین نظری دارد. در پرونده مشابهی، بازپرس در رای «منع تعقیب» نوشته است متهم کالایی را برای فروش آگهی کرده و خریدار بدون تحقیق، برای خرید آن پول داده، عدم انجام تعهدات مندرج در آگهی، مصداق «مانور متقلبانه» نیست و ماجرا را باید حقوقی دنبال کنند.

ماجرای کوروش کمپانی؛ مردم کجا و چطور شکایت کنند؟/ همه کسانی که تبلیغات کرده‌اند، در این ماجرا مسئولیت حقوقی دارند

درباره سلبریتی‌ها چطور؟ مالباختگان می‌توانند شکایت کنند؟

وقتی شما متهم ردیف یک را نمی‌توانید تعقیب کیفری کنید، پرونده‌ای وجود ندارد که از همدستان یا تبلیغات‌کنندگان او به‌عنوان معاونت در جرم کلاهبرداری از طریق حضور در مانور متقلبانه (تبلیغات) شکایت کیفری کنید.

پس مردم چطور به‌پول‌شان برسند؟

به‌نظر می‌رسد راه نهایی، شکایت حقوقی است. بسته به‌قراردادی که مردم با این شرکت دارند، باید از دادگاه بخواهند شرکت مجبور شود به‌تعهداتش عمل کند. اگر فروشنده تعهد کرده موبایل خاصی را به‌قیمت مشخصی به‌خریداران بدهد، باید از او بخواهند تعهدش را انجام دهد یا جنس را تحویل دهد. اگر مشخص شود فروشنده توانایی دادن جنس خریداری شده را ندارد، خریداران می‌توانند ابطال معامله و مطالبه وجه پرداختی‌شان را از دادگاه بخواهند که با توجه به‌گستردگی پرونده و از دسترس خارج شدن مدیران شرکت، احتمالا این ماجرا بسیار طولانی خواهد شد. اینطور بگویم که پول رفته و دادگاه حقوقی هم با پیچیدگی‌های بسیاری در پرونده به‌حکم نهایی و اجرای آن خواهد رسید و به‌نظر می‌رسد طبق روال معمول به‌این زودی، پول به‌دست کسی نرسد.

نقش سلبریتی‌ها و صداوسیما و شبکه های اجتماعی که مردم را در این مشکل‌انداخته‌اند، چه می‌شود؟

در شبکه X خواندم فردی در این ماجرا، تمام دارایی نقد خود را داده به‌این امید که شب عید ۲۰۰ درصد سود کند. این که دولت تصویب می‌کند آیفون نباید وارد شود و باعث می‌شود فضا غیرشفاف و زیان آور باشد هم می‌گذرم که بحث مفصلی است. از این که مرجعیت چهره های معروف هم مخدوش شده و دیگر کسی برای حرف آنها اهمیت قائل نمی شود هم عبور می‌کنیم. ولی واقعیت این است که همه کسانی که تبلیغات کرده‌اند، در این ماجرا مسئولیت حقوقی دارند. مسئولیت حقوقی یعنی می‌شود به‌طرفیت آنها هم دادخواست داد و یک راه آن است که می‌توان سلبریتی‌ها یا صداوسیما را به‌علت وارد کردن ضرر و زیان و بابت مسئولیت مدنی، تعقیب حقوقی کرد.

همچنین باید گفت در کشور ما نظام حقوقی ویژه‌ای برای تبلیغات کالا و خدمات وجود دارد که مجلد پیوسته قوانین و مقررات مربوطه را در زمان معاونت آقای حسین انتظامی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حدود ۲۰۰ صفحه منتشر کرد. درباره برخی محصولات و کالاها نظیر کالاهای پزشکی و بهداشتی، پیش فروش ساختمان، فلزیاب و تبلیغات انتخاباتی، قوانین و مقررات خاصی داریم که محدودیت‌هایی را برای تبلیغات ایجاد کرده است. بماند که رسانه‌های جریان غیراصلی خبر، شبکه های اجتماعی برخط و پیام‌رسان‌های موبایلی کوچکترین اعتنایی به‌این مقررات نمی‌کنند. مثلا برخی از این مقررات می‌گوید تبلیغات در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی، کاملا تابع قوانین و مقرراتی هستند که به‌صورت عمومی درباره تبلیغات وجود دارد. این قوانین و مقررات عمومی درباره تبلیغات در صداوسیما، فضای مجازی، روزنامه‌ها و سایر رسانه‌ها تصویب شده‌اند که آنها هم بعضا کمتر رعایت می‌شود.

مثلا در ماده۷ دستورالعمل فعالیت تبلیغاتی در شبکه های اجتماعی مصوب ۱۳۹۷ مقررات کیفری زیرپاگذاشتن قواعد قانونی تبلیغات آمده است، ولی شما انتظار دارید وقتی شبکه‌ها و پیام‌رسان‌هایی مانند اینستاگرام، تلگرام، ایکس و واتساپ فیلتر شده است، این قوانین رعایت شود؟ وقتی شبکه اجتماعی فیلتر می‌شود، از حوزه نظارت قانونی خارج می‌شود و وقتی از حوزه نظارت قانون خارج شد، می‌توان گفت هر فعالیت تبلیغاتی در آن مجرمانه است. پس شما چند میلیون مجرم و متهم دارید که از این شبکه‌ها با تبلیغات خود به‌صورت حلال اما غیرقانونی، ارتزاق می‌کنند و عملا می‌گویید همه آنها متهم و مجرم هستند، یعنی با این سیاستگذاری و فیلترینگ گسترده، قانون را بی اثر کرده اید. فی المثل بند ۹ از دستورالعمل نحوه استفاده از تصاویر هنرمندان و ورزشکاران در تبلیغات مصوبه جلسه ۷۵ کمیته مرکزی سازمانهای تبلیغاتی کشور می‌گوید: مسئولیت رعایت حقوق مادی و معنوی در تبلیغات... و پاسخگویی به‌هرگونه ادعای اشخاص حقیقی یا حقوقی طرف قرارداد با هر یک از چهره‌ها به‌عهده خودشان است. مجموع این قوانین می‌گوید هر کسی یا چهره‌ای در شبکه های اجتماعی برای این موضوع تبلیغ کرده هم می‌تواند طرف دادخواست حقوقی قرار بگیرد.

بعضا مشاهده می‌کنیم صداوسیما در تبلیغات خود، خدمات موسسات مالی یا کالاهایی را تبلیغ کرده که بعدا برای مردم دردسرساز شده و پول مردم را خورده‌اند. آیا این سازمان مسئولیتی درباره ضرر و زیان مردم دارد؟ می‌شود از صداوسیما شکایت کرد؟

بله، طبق قانون مسئولیت مدنی در صورتی که تبلیغات یا اقدام هر رسانه یا سازمان مانند صداوسیما به‌کسی ضرر و زیان قابل اثبات وارد کند، می‌توان به‌طرفیت او دادخواست حقوقی داد و جبران ضرر و زیان وارده را مطالبه کرد. نکته اینجاست که صداوسیما قوانین خاصی درباره تبلیغات دارد. شورای بازرگانی آگهی‌های صداوسیما مقرره‌ای دارد که بسیار مفصل است و مانند قانون اساسی، «اصول» برای آن نوشته‌اند. اصول ۸۸ گانه این مقرره بسیار سختگیرانه است و البته آن هم رعایت نمی شود. مثلا در اصل ۸ این مقررات آمده باید استدلالها و مستندات لازم درباره ادعای ارائه شده در آگهی به‌صداوسیما داده شود. یا ۱۱ این مقررات آمده آگهی نباید به‌هیچ وجه متضمن فریب باشد. در اصل ۳۲ این مقررات آمده که باید آگهی‌هایی که با مضمون اعلام پیش فروش کالا است، باید مدارک لازم و مجوز مراجع ذی صلاح را داشته باشد یا در بندهای «ج و و» این مقررات آمده تولیدکننده و سفارش دهنده آگهی مسئول پرداخت خسارات معترضان حقیقی و حقوقی نسبت به‌محتوای آگهی هستند. یا مقررات دیگر می‌گوید اصلا تبلیغات کالای خارجی ممنوع است. حسب ظاهر گوشی آیفون کالای خارجی است و نباید تبلیغ می‌شده، حالا شده است و مردم ضرر دیده‌اند، پس از باب «مسئولیت مدنی» می‌توان بخشی از ضرر و زیان را از افراد یا سازمانی که تبلیغات را پخش کرده مطالبه کرد.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1873715

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 22
  • نظرات در صف انتشار: 50
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۸:۱۷ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۸
    69 5
    پشت این هم یکی هست بعدا معلوم میشه - پول مردم و برداشتن و یا علی مدد
    • IR ۱۲:۵۱ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۸
      27 0
      به حکایت مولانا مراجعه کنند برای چاره اون موجود که دنبال صاحب با انصاف میگشت
  • حسنعلی IR ۰۸:۳۱ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۸
    45 7
    خود این آقای دکتر چقدر گرفته کلاهبردارها رو سفیدشویی کنه؟ پلیس میگه کلاهبرداریه ولی ایشون میگه نیست عجبا
  • خسروجردی IR ۰۸:۳۸ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۸
    47 2
    ایکاش برای جرمهای قبل انقدرسرعت عمل داشته باشن نه سکوت
  • محمد IR ۰۹:۱۴ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۸
    35 7
    با سلام و احترام نظر شما محترم ولی بنظر من این مصداق بارز کلاهبرداری هست و با استفاده از هنرمندان و صدا و سیما سبب مانور متقلبانه و فریب مردم و سپس با پشت هم اندازی و کلاهبرداری مال مردم را برده است . اما بنظر اینجانب بعنوان وکیل پایه یک دادگستری و دکتری حقوق خصوصی برای تبلیغات کنندگان مسئولیت حقوقی مترتب نمی باشد زیرا آنها تعهد به تحویل موبایل ننموده اند ولی درصورتیکه شرکت کورش موبایل تحت تعقیب کیفری قرار بگیرد در صورت احراز سوء نیت آنها شاید بتوان بعنوان کیفری برای آنها هم کیفرخواست صادر شود مجددا تاکید می کنم در صورت اثبات سوء نیت والا اگر آنها با توجه به مدارک قانونی شرکت که از مراجع و مبادی ذیصلاح صادر شده باشد برای شرکت تبلیغ کرده باشند مسئولیت کیفری هم ندارند . با توجه به فرض شما باید اداره ثبت شرکت ها که شرکت را ثبت نموده و روزنامه رسمی که آگهی شرکت را چاپ کرده و مالک محل شرکت که آنجا را به شرکت اجاره داده و تابلو نویسی که تابلو سردر شرکت را ساخته همگی مجرم باید شناخته شوند و مال باختگان باید بتوانند به آنها مراجع و مطالبه طلب کنند . با تجدید احترام وکیل پایه یک دادگستری
  • حسین عابد IR ۰۹:۲۶ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۸
    42 3
    سلام.فکر نمیکنم ازنظرقانون تبلیغ کننده ها جرمی مرتکب شده باشند چون درتلویزیون ورادیو خودمان هم تبلیغ خانه وانواع ماشین وخوراکی میشود ودربعضی موارد کلاه برداری میشود پس بروند تلویزیون ورادیو رابگیرند
  • IR ۰۹:۲۸ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۸
    43 2
    اصلا موبایل ایفون که ورودش ممنوع هست چطور این شخص با مدارک قانونی ایفون وارد میکرده بازم مثل همیشه فقط این شخص نیست کلی مقامات دولتی ام درگیر هستن این پرونده ام مثل بقیه هیچ وقت به سرانجام نمیرسه مثل خاوری که اگر بیاد حرفهایی میزنه که نباید کسی بدونه
  • ابوالفضل IR ۰۹:۴۹ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۸
    7 18
    آقای عزیزی که دکترای حقوق داری ،این پرونده فقط جنبه کیفری داره چون افراد زیادی مالباخته و شاکی پرونده هستند خود دولت به عنوان مدعی‌العموم باید به صورت کیفری در جنبه کلاهبرداری به این موضوع رسیدگی کند
  • رضا داروغه IR ۱۰:۰۷ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۸
    15 1
    اتفاقا این عمل مصداق بارز کلاهبرداری است از ابتدا مانور متقلبانه بوده و به قیمت بسیار پایینی که عرفا فاقد سود برای فروشنده است مشتریان امیدوار شده و طمع آنان برانگیخته شده و عدم اقدام شرکت و متهم نیز ناشی از سونیت اپ بوده نه مفلس شدن یا چیز دیگری...
  • بهار IR ۱۰:۲۱ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۸
    42 4
    ببخشید ولی مردم اینقدر گرفتاری دارن که دلم اصلا نمیتونه واسه اونایی که مشکلشون نداشتن آیفون بوده، بسوزه!!
  • US ۱۰:۲۴ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۸
    29 3
    از دولت گرفته تا جوان نوخاسته هر مدام به نوعی مشغول سرکیسه کردن مردم هستند و دریغا که دیگر به کم قانع نیستند !!
  • reza JP ۱۰:۲۶ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۸
    22 2
    سایت های زیادی هم تبلیغ کردن مثل تابناک که لینکش هنوز در دسترسه
  • جانباز IR ۱۰:۲۶ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۸
    28 5
    مردم همه باید از دولت بی کفایتی شکایت نمایند که هیچ نظارتی نداشته و سلبریتی های منافع طلب مبلغ این شرکت و حسابی ادب کنه . همانطور که ادعا دارند شهرام جزایری و گرفتند دستگیری این ولد زنا هم شدنی است . مردم هم اینقدر ساده لوح نباشید . 44 ساله از کانال های مختلف رکب خوردید .خجالت بکشید .
  • IR ۱۰:۲۷ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۸
    23 2
    طمع کار بودن ما هموطنان دلیل اصلی این نوع کلاهبرداری است‌ ولاغیر
  • مصطفی IR ۱۰:۳۰ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۸
    23 2
    تو وکیلی و حقوقدان ؟ کیفیری نیست ؟ بله کلاهبرداری نیست ولی خیانت در امانت بوده و کیفری هست . پول به صورت امانت به ایشان داده شده تا آیفون در عوض پول به او بدهد ، راه کار حقوقی میذاری جلوی مردم که شکایت حقوقی بکنن و ایشان بگه ورشکست شدم و پول ندارم و قسطی میدهم ؟ آقای زرنگ دوما وقتی ورود آیفون به کشور ممنوع هست ایشان با چه پشتوانه ای این همه تبلیغ توسط سلبریتی ها انجام میده ، نهادهای نظارتی و دولت خواب بودند ، اتفاقا باید از نهادهای نظارتی به جای سلبریتی ها شکایت کرد
  • IR ۱۰:۵۵ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۸
    12 15
    صدا و سیما هبچوقت اینجا رو تبلیغ نکرده.چرت نگید
  • عباس IR ۱۱:۱۸ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۸
    7 6
    چندین نکته که هیچ وقت به آن توجه نمیشود باید بررسی شود : 1- آیا افراد مشهور جهت حضور در این گونه مکانها پولی دریافت کرده اند 2- آیا افراد مشهور بابت پولی که دریافت کرده اند مالیات پرداخت کرده اند مانند مردم عادی یا نه 3- با توجه به فیلتر بودن بعضی از نرم افزار های جهانی در ایران چرا باید شرکت ها و سازمانهای ایرانی در این گونه فضاها صفحه فعال داشته باشند . 4- با توجه به اینکه اکثر شرکتهای ایرانی در عرصه بین المللی هیچ فعالیتی ندارند . آیا نیاز می باشد در فضای مجازی مانند اینستا فعالیت داشته باشند . 5- اگر این گونه شرکتها برای تبلیغ و اطلاع رسانی در این گونه صفحات حضور دارند برای مردم ایران چرا در برنامه های داخلی هیچ گونه فعالیتی ندارند 6- چرا سیستم قضایی برخوردی با این گونه شرکتها نمی کند. 7- چرا وقتی پول های زیادی به حساب افراد یا شرکتی واریز می شود هیچ گونه نظارتی بر روی این پول ها نمی شود که از کجا و چگونه آمده و قرار است چه کاری با آن انجام شود . در همه جای دنیا از سپرده های بانکی مالیات دریافت می شود در ایران برعکس به سپرده های مردم سود داده می شود و این سود از بهره بانکی تامین
  • عباس IR ۱۲:۱۰ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۸
    12 1
    اینهمه نقض قانون توی تاریخ بشریت سابقه ندارد ، مگه میشه اینهمه هزینه مادی و معنوی برای وضع قوانین مختلف توی این مملکت بشه بعد خود قانون گذار براحتی از قانون خودش تخطی کنه .؟!!!به قول یک مدیری داشتیم همیشه میگفت قانون برای نوشته شدن است نه برای اجرا شدن.!!!!!!
  • اصغر IR ۱۲:۱۵ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۸
    31 5
    دقیقا بدون دخالت مسولین رده بالا امکان خروج این همه پول از کشور وجود ندارد
  • امیر IR ۱۲:۱۸ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۸
    30 3
    این مردم طماع همونهایی هستن که خودرو از کارخانه میگرفتن و با دوبرابر قیمت در بازار میفروختن😂😂
  • IR ۱۲:۳۸ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۸
    21 9
    اگر اون شرکت آمریکایی آیفون رو نساخته بود، ما اینجا اینجوری سر همدیگه رو کلاه نمیزاشتیم. هر چی میکشیم ازین آمریکای جنایتکاره، باید تمام کسایی که سرشون کلاه رفته علیه شرکت اپل آمریکایی تو دادگاههای بین المللی شکایت و اقامه ضرر و زیان کنن و حقشونو از شرکت اپل بگیرن.
  • کامران IR ۱۲:۴۸ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۸
    18 2
    من به این فکر میکنم که چرا سالی چندبار با اسمهای متفاوت همین بلا سر ما میاد اما ادم نمیشیم. از گلدکوئیست به بعد فقط چک کنید این چندباره همین امسال این بارسوم بوت از برنامه استخراج گرفته تا لاکسون والان این وبعدی هم در راهه