رئیس فراکسیون بنادر و شهرهای ساحلی مجلس شورای اسلامی گفت: سالانه به طور متوسط 200 میلیون دلار صرف غواصی دریایی و هزینه های آن می شود. نکته جالب این است که اصل موضوع غواصی دریایی به شرکت های خارجی واگذارمی شود ولی آنها بازهم مسولیت کار را به ایرانی ها می دهند. بنابراین تنها هزینه بی جهتی در این مورد صرف میشود. مصطفی مطورزاده در مورد توانمندیهای صنایع دریایی بیان داشت: اینطور نیست که کسی تصور کند صنایع دریایی کشور ناتوان و از کار افتاده شده است. در حال حاضر ساخت دکلهای دریایی هم در داخل کشور صورت میگیرد. حتی لولهکشیهای کف دریا نیز در توسط شرکتهای داخلی صورت میگیرد.
وی ادامه داد: با این حال اعتقاد دارم که صنایع دریایی به شدت مظلوم هستند و باید صدای مظلومیت آنها را به گوش مسولان رساند.
مطورزاده در مورد آثار تحریمها برصنایع دریایی گفت: خوشبختانه در تولید ورقهای مورد نیاز کشتی سازی به خودکفایی و نقاط مطلوبی رسیدهایم. در حال حاضر صنایع فولادی کشور ورقهای مورد نیاز را تامین میکنند ولی عمدن نیاز ما در بخش موتوری است. متاسفانه همچمنان در بخش موتوری به بیرون از مرزهای کشور وابستگی داریم. البته با ورود چنین به بازار تولید موتور هم بخشی از مشکلات حل شده و یا حداقل میتوانیم بگویم فشار ناشی از مشکلات کم شده است.
وی ادامه داد: باید شرایطی ایجاد کنیم که بخش خصوصی به حوزه تولید موتورلنج ها ورود کند. در صورتی که بتوانیم این دانش را بومیسازی کنیم به طور حتم شرایط بهتری خواهیم داشت. بالاخره کار در شرایطی محاصره اقتصادی مشکلات خودش را دارد ولی تجربیات ما نشان داده که در این شرایط میتوان کار کرد.
/3131
نظر شما