روزنامه کیهان نوشت:

یک روزنامه انگلیسی تاکید کرد برخلاف تبلیغات غرب، ایران کشور متحد و باثباتی است.
گاردین در تحلیلی به قلم یکی از مدرسان علوم سیاسی در مدرسه SOAS (سواز) دانشگاه لندن نوشت: برخلاف برخی تحلیل ها، قدرت اقتصادی ایران در حال افول نیست. این فرض غلط است که ایران به خاطر تحریم ها یا تهدید نظامی در معرض بی ثباتی است. برخی ادعا می کنند ایران براساس پول اداره می شود و اقتصاد کشور به لبه پرتگاه نزدیک می شود. این مکرراً به عنوان استدلالی در حمایت از تحریم ها مطرح شده است. ولی این ادعا با حقایق جور درنمی آید. بانک جهانی رشد اقتصادی ایران در سال 2011 را 3 درصد اعلام کرده و صندوق بین المللی پول هم می گوید رشد GDP در ایران از 5/330 میلیارد دلار در سال 2009 به 360 میلیارد دلار در سال 2010 رسیده است. صندوق بین المللی پول اخیرا دولت ایران را به خاطر موفقیت زودهنگام در طرح اصلاح یارانه ها و پیشرفت ها در بخش اقتصادی که با یک بازار سهام موفق تقویت شده، ستایش کرده است.
گاردین افزود: این استدلال که ایران از نظر اقتصادی منزوی شده هم درست نیست. با توجه به جدیدترین گزارش کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل، سرمایه گذاری خارجی مستقیم در ایران به شکل نمایانی از 6/1 میلیارد دلار به 6/3 میلیارد دلار رسیده است. منظور این نیست که هیچ مشکل اقتصادی جدی ای در این کشور وجود ندارد. نه، ایران مشکلات زیادی دارد اما ماجرای ایران یک روی دیگر هم دارد که به دلایل ایدئولوژیکی در غرب نادیده گرفته شده است. نهایتا آمریکا و کمی کمتر اتحادیه اروپا در دوره ای از مشکلات اقتصادی حاد، خود را از بازار ایران محروم می کنند.
این روزنامه همچنین نوشت: عوامل نرم متعددی هستند که مایه ثبات نسبی اقتصاد ایران هستند. این کشور توانسته محیطی امن برای خلاقیت های فنی در منطقه فراهم کند که عمدتا به خاطر سرمایه گذاری سازمان یافته در یک زیرساخت کارآمد برای تحقیق و توسعه است. تعداد مقالات علمی ایران از 736 در سال 1996 به 13238 در سال 2008 رسیده و سریع ترین رشد در این زمینه را در جهان رقم زده است.
این روزنامه انگلیسی در ادامه، دلایل زیر را به عنوان عوامل ثبات سیاسی ایران اعلام کرد: نظام سیاسی تک حزبی در ایران وجود ندارد که مخالفان را به کلی خفه کند. هیچ بخش نظامی و اطلاعاتی وجود ندارد که به شکل ایدئولوژیک به نظام پایبند نباشد. حکومت یک پایگاه متعهد در میان مردم دارد که از آن حمایت می کنند و در کشور و حتی بین اپوزیسیون هیچ تمایل واقعی برای انقلاب وجود ندارد.
گاردین نوشت: مهمتر این که این حکومت وابستگی به غرب ندارد که مانند آنچه برای رژیم مصر و تونس و ایران زمان پهلوی اتفاق افتاد، مایه بحران مشروعیتش شود و همچنین بله قربان گوی اسرائیل نیست. تاکید همیشگی جمهوری اسلامی بر استقلال ملی همچنان مایه جلب حمایت از جامعه ایران است. به همین خاطر رویارویی بر سر پرونده هسته ای ایران، مکررا به آتش ملی گرایی ایرانیان دمیده است.
/29217
کد خبر 187835

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۸:۳۰ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۳
    4 2
    حالا خوابیدن فعلا

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین