روزنامه خراسان نوشت:

سارقان طعمه ها را با درخواست اجرای عملیات بانکی به زبان انگلیسی فریب می دهند.

صحنه اول: فردی از آن سوی خط با یکی از چلوکبابی های معروف تهران تماس می گیرد و با زبانی چرب و نرم و در حالی که تلاش می کند خود را آدم متشخص و درست کاری جلوه بدهد به مالک چلوکبابی سفارش 2000 پرس چلوکباب مخصوص می کند و از چلوکبابی می خواهد که تمام سعی و تلاش خود را به منظور ارتقای کیفیت غذا بکند. او ادامه می دهد که اصلا مسئله قیمت برایش اهمیتی ندارد بلکه آن چه اهمیت دارد سرافرازی و سربلندی او از میهمانی است که می خواهد بدهد. متصدی چلوکبابی با شنیدن این سفارش نان و آبدار سر از پا نمی شناسد و با احترام خاصی از مشتری خود استقبال می کند و مشتری ناشناس از پشت خط که می تواند یک خط تلفن عمومی هم باشد، درخواست می کند که شماره حساب یا شماره کارت خود را به او بدهد تا وی پول غذاها را همین الان به حسابش بریزد و پس از اطمینان از دریافت پول برای تهیه سفارش او دست به کار شود.

مرد سفارش دهنده گوشی را قطع می کند و چند دقیقه بعد دوباره تماس می گیرد و از مالک چلوکبابی می خواهد تا حساب خود را بررسی کند و ببیند آیا مبلغی که قرار بوده به حسابش واریز شود، واریز شده یا نه؟ متصدی چلوکبابی حساب خود را بررسی می کند و به مشتری می گوید هیچ پولی واریز نشده است. مشتری ناشناس خود را متعجب نشان می دهد و می گوید یک بار دیگر امتحان کند، بار دیگر هم در تماسی که با چلوکبابی می گیرد، همان پاسخ قبلی را می شنود و این جاست که یک سرقت بزرگ کلید می خورد،

مرد ناشناس با لحنی حق به جانب می گوید شاید اشکال از سیستم خودپرداز است بنابراین از مالک چلوکبابی می خواهد جلوی یک دستگاه خودپرداز برود تا با استفاده از شیوه ای که او می گوید و با عملیاتی که او از پشت خط دستور می دهد پول به حساب واریز شود، سفارش گیرنده مقابل خودپرداز قرار می گیرد و مرد ناشناس ابتدا می گوید که زبان انگلیسی را انتخاب کن و سپس دستور می دهد که فلان کلیدها را فشار بده و پس از پایان عملیات به من از پشت تلفن خبر بده و آن گاه حسابت را چک کن.

با این شیوه فردی که قرار است پول به حسابش واریز شود از آن جا که زبان انگلیسی بلد نیست و از طرفی در هیجان یک معامله نون و آبدار است زیاد دقت نمی کند و وقتی که حسابش را چک می کند می بیند نه تنها پولی به حسابش واریز نشده بلکه چه بسا میلیون ها تومان از حسابش برداشت شده است.

این جاست که پس از پایان مکالمه مرد ناشناس گوشی را قطع می کند و متصدی چلوکبابی متحیر از این سرقت بزرگ همان جا خشکش می زند. در این جا فرد کلاهبردار و سارق با زیرکی خاص با استفاده از یک عملیات بانکی که پیچیده هم نیست پول را کارت به کارت می کند و به جای این که از حساب خود به حساب مالک چلوکبابی واریز کند به گونه ای دستور می دهد که پول از حساب مالک چلوکبابی به حسابی که او شماره اش را می دهد، واریز شود.
صحنه دوم: خانمی برای فعال کردن رمز دوم خود به فردی مراجعه کرد این زن رمز دوم خود را در اختیار فرد ناشناس قرار داد، آن فرد نیز پس از این که رمز دوم حساب زن را فعال کرد، رمز را نزد خود نگه داشت و با سوء استفاده از اطمینان زن مراجعه کننده طی 16 مرحله اقدام به برداشت وجوهی به صورت اینترنتی از حساب زن مذکور کرد. این ماجرا در استان کردستان رخ داد و کارشناسان پلیس فتا به دستور سرهنگ شاکری رئیس پلیس این استان طی بررسی های فنی و تخصصی، حسابی را که پول های برداشت شده به آن واریز شده بود شناسایی و فرد سارق را دستگیر کردند.


شیوه ارتکاب سرقت ها از زبان جانشین رئیس پلیس فتا
سرهنگ سیدمحسن میربهرسی جانشین رئیس پلیس فتا ناجا ضمن اعلام ماجراهایی که ذکر شد ناآگاهی مردم را عامل این سرقت ها دانست و گفت: متأسفانه سرقت از حساب های مردم در ایران رواج بسیاری دارد و در خیلی از نقاط این چنین حوادثی رخ نمی دهد.

او درباره شگرد متهمانی که طعمه های خود را به جلوی خودپردازها می کشانند گفت: این متهمان چه بسا اصلا خودشان زبان انگلیسی بلد نیستند و به واسطه تمرین، همان گونه که ما با تلفن همراه خود با زبان انگلیسی کار می کنیم، آن ها هم شیوه برداشت از حساب دیگران را یاد گرفته اند، این افراد پو ل ها را مستقیما به حساب خود واریز نمی کنند. بلکه آن را به حساب کارت هایی می ریزند که پیشتر سرقت کرده اند و رمز آن ها را در اختیار دارند و برای این که مالک کارت سرقت شده پیگیر موضوع نشود چه بسا از حساب آن ها سرقت نمی کنند و موجودی آن ها را بر نمی دارند. این سارقان پس از طی 5 تا 9 عملیات و واریز به چند کارت سرقتی پول ها را برداشت می کنند تا بدین وسیله از سوی پلیس ردگیری نشوند. این افراد در کار خود خبره هستند و پول ها را به همین دلیل به حساب کارت های سرقتی می ریزند چون می دانند وقتی فرد مالباخته شاکی شد، پلیس مالک حساب هایی را که پول به آن حساب ها واریز شده را شناسایی و دستگیر می کند.

سرهنگ میربهرسی گفت: چون در این شیوه سرقت فرد مجرم به طعمه خود دستور می دهد که فلان کلید را بزن و فلان شماره را وارد کن، چون این عملیات به طور سریع انجام می شود اصلا فرد مالباخته متوجه نمی شود و کافی است که طعمه حتی دو تا صفر هم اضافه وارد کند آن وقت است که پول کلانی از حساب او خارج می شود.

وی گفت: این مجرمان در موارد دیگر بیشتر طعمه های خود را از میان بازنشستگان انتخاب می کنند و سرقت را اغلب در یکی دو روز اول ماه انجام می دهند که پول به حساب بازنشستگان واریز می شود و یا وقتی کسانی که برای پرداخت قبوض آب و برق خود به خودپرداز مراجعه می کنند و نمی توانند با دستگاه کار کنند یا دستگاه ایراد دارد این مجرمان به بهانه کمک وارد عمل می شوند و پول های صاحب حساب را در یک عملیات بانکی که به زبان انگلیسی است به حساب های مدنظر خود انتقال می دهند.

سرهنگ میربهرسی اضافه کرد: شیوه کسب اطلاعات حساب سارقانی که به وسیله تلفن اعمال مجرمانه خود را انجام می دهد شبیه کف زن های فیوجی است به این صورت که در یک گفت وگوی تلفنی وقتی با طعمه خود صحبت می کنند در بین این گفت وگو به طریقی رمز عابر بانک طعمه و دیگر اطلاعات حساب او را می گیرند و بعد به عنوان مثال می گویند فلان عدد را وارد دستگاه کن و فلان کلید را بزن و دستور یک عملیات معکوس را به طعمه خود می دهند و طعمه هم چون در هیجان یک خرید خوب قرار می گیرد، زیاد دقت نمی کند و به عنوان مثال اگر فرد سارق بگوید فلان کلید را فشار بده طعمه به نوشته ها حتی نگاه نمی کند و چه بسا متوجه نوشته ها هم نمی شود و فقط کلید را می بیند و آن را فشار می دهد.

معاون اجتماعی پلیس فتا درباره شیوه دستگیری این سارقان نیز گفت: چون این افراد از طریق تلفن عمومی زنگ می زنند نمی شود رد آن ها را پیگیری کرد و اثر انگشت و یا ردپایی از مجرمان باقی نمی ماند ولی چون مجرمان طمع کار هستند و از طرفی دیگر پلیس شیوه های ارتکاب جرم این مجرمان را می شناسد از طریق حساب هایی که پول های سرقتی به آن واریز شده است، مجرمان را دستگیر می کند. این مجرمان در نهایت یا از طریق عابربانک این پول های سرقتی را برداشت می کنند که آن جا تصویرشان ضبط می شود و پلیس از طریق این تصاویر سارقان را شناسایی می کند و یا از طریق سیستم بانکی.
4747

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 187849

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 9 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 22
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • جمشید IR ۱۰:۵۸ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۳
    36 13
    مگر کارت به کارت نکرده؟ نمیشه دید به چه کارتی دفته؟
    • بی نام A1 ۰۸:۳۵ - ۱۳۹۴/۱۰/۱۴
      18 7
      خیلی خیالی بود
  • م IR ۱۱:۴۹ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۳
    21 11
    من در بانک کار می کنم و با بسیاری از این موارد برخورد دارم .لطفاً دقت نمایید و رمز و کارتتون رو 16به هیچ وجه در اختیار کسی قرار ندهید
  • بدون نام IR ۱۳:۱۴ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۳
    29 8
    صحنه اول که در حد یک جوکه
    • شاهین A1 ۰۶:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۳۱
      14 3
      در جوابه شما باید بگم که با همون روشه اول ۳ ملیون از حسابه صاحب کارم برداشت کردند
  • بدون نام DE ۱۴:۰۷ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۳
    12 12
    متاسفانه تغییر عملیات اداری و بانکی از شیوه قدیمی به شیوه الکترونیک در ایران پیامدهای ناجور زیادی داشته و خواهد داشت. چون اکثر مردم خودشان نمیتوانند کارهای اداری خودشان را به درستی انجام دهند. کم سوادی و ناآشنایی با کامپیوتر و اینترنت، فقط باعث دخالت واسطه ها و دلال ها خواهد شد. و بزودی شاهد دکه های کافی نت مانندی خواهیم بود که از مردم پول میگیرند تا کارهای اداریشان را برایشان اینترنتی انجام دهند. و در این روند بسیاری سواستفاده ها خواهد شد. دولت برای صرفه جویی در هزینه های خود نباید در تغییر شیوه انجام عملیات اداری به نوع الکترونیکی اینقدر با عجله و بی ملاحظه اقدام کند
  • برهان IR ۲۰:۰۹ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۳
    19 6
    ببخشید را اما کسی که همچین کلاهی سرشمیرود چوب نادانی و تمع خود را میخورد وگرنه نادانترین فرد هم باید بداند در عملیات کارت به کارت از طریق کارت مقصد اصلا امکان پذیر نیس و فقط باید کارت مبدا این عملیات را انجام بدهد و هر فردی هم باید بداند رمز دوم وشماره سی سی وی هر کارت حکم کلید گاوصندوق ادم رو دارد خوب مشخصه وقتی کلید دست نااهل بیافتد کار تمام است مگر اینکه کمی ازدزد جلوتر باشی و حسابیا کارت را غیر فعال کنی من کلی حساب دارم که تمام انها اینترنت بانک و عملیات اینترنتی دارند و سل به سال بانک نمیروم حتی بینبانک هم ساتنا اینترنتیمیزنم تو این چند سال هم مشکلی پیش نیومده مشکل ازسیستمهایالکترونیک نیست انها خیلی هم امن و یاصرفه و راحت هستند مشکل از جهل و نادانی و نا واردی و بعضی مواقع طمع ادمهاست
    • جمالی IR ۰۶:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۸
      64 26
      سلام یه سوال داشتم میشه فقط با شماره کارت حساب کسی را خالی کنند؟
  • علی ن IR ۲۲:۲۰ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۴
    22 5
    من هم با نظر اول موافقم اولا اصلا امکان واریز به یک کارت ازطربق کارت واریز کننده باید انجام شود نه گیرنده پس واقعا صحنه اول بیشتر شبیه جکه یعنی تو قرن بیست و یکم و همچین ادمهای نادانی واقعا عجیبه/ دوما اینترنت بانک و موبایل بانک و دولت الکترونیک(این یکی وجود نداره)خلاف عقیده خناب بینام خیلی هم دیر در ایران راه اندازی شده مگر اینهم شد دلیل چون کسی سر در نمیاره پس خدمات نباشه هر کس یک کامپیوتر در خانواده یا نزدیکان درجه اولس پیدا میشه ادم باسوادم زیاده مشکل از مردمه که سخت زیربار پیشرفت و رفاه میروند اخه ریختن یک قبض در منزل یا جابجای پول ازمنزل که من صدها بار انجام داده ام کجاش بده که باید کلی وق و هزینه صرف حضور فیزیکی در بانک شود تازه تو حضور فیزیکی هم امکان سواستفاده و دزدی ده برابر بیشتره
  • عسل IR ۱۵:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۳
    71 24
    سلام.یه سوال داشتم میشه فقط با داشتن شماره کارت وشماره حساب حساب شخص رو خالی کنن؟ ویا سوء استفاده ی دیگه ای میشه کرد؟؟ میشه لطفا جواب رو بهم ایمیل کنید متشکر میشم
  • ع A1 ۱۰:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۶
    43 21
    سلام یه سوال داشتم رمزی که روی کارت عابر بانک نوشته اگر در دسترس یه نفر قرار بگیرد میتونه ازطریق اینترنت پول هایی که تو حساب هستند رو بدزده؟لطفا جواب رو بهم ایمیل کنید .ممنون میشم
  • حسین صادقی A1 ۱۸:۲۲ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۶
    16 10
    خوب بود
  • بی نام IR ۰۹:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۹
    9 6
    lمراقب شماره ارجاع باشید اول زنگ میزنن شماره کارت رو می گیرن بعد میگن پول نیومد اونوقت میگن برو یه موجودی بگیر بعد از روی اون برگه میگن شماره ارجاع رو بخون دیگه نمیدونم چطوری کارت رو خالی می کنن .
  • بی نام A1 ۱۳:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۳
    28 2
    سلام اگه شماره کارت و کد شبا رو یکی داشته باشه ميتونه از حسابمان پول برداره ؟ تورو خدا سریع تر جواب بدید
  • بی نام IR ۱۷:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۸/۳۰
    20 8
    اگه کسی شماره کارت و رمز رو داشته باشه ميتونه به حساب خودش بريزه
  • بی نام A1 ۲۳:۱۰ - ۱۳۹۴/۱۰/۱۳
    8 3
    نه فقط رمز میخواهد
  • باران A1 ۱۵:۴۱ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۹
    18 6
    تچطور ممکن است از حسابی ک پول داخل ان است استفاده ایی نکنیم ولی موجودی صفر شود تورخدا جوابمو زود بدین
  • بهمن RO ۱۰:۲۲ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    67 12
    سلام ی سوال داشتم.اگه کسی شماره کارتو رمز دوم کسی رو داشته باشه و باهاش شارژ سیمکارت بخره از طریق اینترنت. رو میشه پیدا کرد؟ زود تر جواب بدید مرسی
  • emad US ۱۸:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۶
    29 37
    سلام اگه شماره کارت و کد شبا رو یکی داشته باشه ميتونه از حسابمان پول برداره ؟ تورو خدا سریع تر جواب بدید
  • بی نام A1 ۰۸:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۸
    5 3
    آیا اگر کسی رمز دوم را داشته باشد و با شماره ی خودش شارژ خریداری کند و یا از سایتی خریداری کن میشود فهمید ؟ که چه شکاره ای شارژ خریده است؟
  • متین A1 ۱۶:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۹
    7 1
    با شماره کارت میتونن پولمو برداشت کنن؟
  • هادی A1 ۱۵:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۹
    19 4
    سلام از پدر من هم به روش اول پولی به مبلغ هفت میلیون تومن دزدیده شده است ایا پلیس فتا میتواند این پول را پس بگیرد