۰ نفر
۲۷ آذر ۱۳۹۰ - ۰۹:۵۱

جام جم نوشت:

سفر بیش از 160 هزار ایرانی به تایلند در سال گذشته و ابراز خرسندی سفیر آن از این که ایران رتبه اول تعداد گردشگران ورودی به کشورش را کسب کرده است ، نشانگر این نکته است که با وجود آن که بازار گردشگری داخلی کشورمان کساد است، اما ایرانی‌ها با سفرهای پی در پی به تایلند بخش بزرگی از درآمد ملی این کشور را تامین می‌کنند. اما چه چیز در تایلند، مسافران را اینچنین مسحور خود می‌کند و پیامد این سفرها، بجز کساد ماندن بازار گردشگری داخلی چیست؟
این روزها سفیر تایلند، چایرات سیریوات، دلواپس است که مبادا سیل یا خبر شیوع بیماری‌های واگیردار در کشورش، ایرانی‌هایی را که در سال گذشته با افزایشی بیش از 30 درصد در آمار ورودشان به این کشور، سهم بزرگی از گردشگران تایلندی را تشکیل دادند، از سفر به کشورش منصرف سازد. همین نگرانی دلیلی شد که او خبرنگاران را در نشستی خبری دور هم جمع کند و به آنها تضمین دهد که به‌رغم سیل هنوز می‌توانند گردشگران را بپذیرند.
ابراز نگرانی علنی سفیر تایلند در جمع خبرنگاران، شاید به این علت است که به گواه یورونیوز، دولت تایلند تخمین می‌زند برای جبران خسارت سیلی که از 2 ماه پیش شهر بانکوک و برخی مناطق اطرافش را بلعیده است، به حدود 900 میلیارد یورو نیاز دارد و طبیعتا مسوولان این کشور روی جیب گردشگران ایرانی که در سال گذشته حدود 14‌/‌2 درصد از کل درآمد خالص ملی‌اش را تامین کرده‌اند، برای جبران بخشی از این خسارت حساب می‌کنند و مایل نیستند سیل مانع ورود گردشگران ایرانی به تایلند شود!
اصرار تایلند برای پذیرش گردشگران ایرانی در شرایطی صورت می‌گیرد که هنوز هم آخرین خبر مربوط به این کشور در سایت وزارت امور خارجه ایران، پیامی است خطاب به گردشگران ایرانی که هشدار می‌دهد فعلا به دلیل سیل و عواقب ناشی از آن برای سفر به تایلند دست نگه دارند.
این خبر هنوز هم با گذشت کمتر از 2 ماه از انتشارش، در سایت وزارت امور خارجه ایران به عنوان توصیه سفر، وجود دارد و ثابت می‌کند هنوز هم شرایط این کشور برای پذیرش گردشگران مساعد نیست، اما اگر نیازمندی‌های برخی روزنامه‌ها را ورق بزنید آن وقت به این نتیجه می‌رسید که صاحبان آژانس‌های مسافرتی نظر دیگری در این باره دارند و جالب اینجاست که سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری به عنوان اصلی‌ترین متولی سفر در کشورمان، هیچ واکنشی در این زمینه نداشته و ندارد.


مگر در تایلند چه خبر است؟

نام کشور تایلند بیش از آن که با طبیعت یا معابد کهن عجین شده باشد، با گردشگری جنسی پیوند خورده است و شهرتش در این زمینه به حدی است که معمولا نخستین نکته‌ای که هر گردشگری در دنیا با شنیدن نام تایلند به یاد می‌آورد،تجارت جنسی است.
اقتصاد تایلند وابسته به این تجارت است و بیش از نیمی از درآمد این کشور از طریق آن تامین می‌شود. تجارت جنسی به حدی در تایلند قوی شده است که بنابر اعلام منابع غیر رسمی کودکان و نوجوانان نیز قربانی‌اش می‌شوند.
در میان فهرست مقاصد گردشگری تورهایی که در سراسر دنیا، مسافرانشان را به تایلند می‌برند معمولا نام شهر کوچک ساحلی پاتایا جداگانه ذکر می‌شود تا مسافران درباره این که آیا به این منطقه نیز خواهند رفت یا نه، مطمئن شوند.
دلیل این که به شکلی خاص بر نام پاتایا تاکید می‌شود، این است که این منطقه از گذشته‌های دور به دلیل داشتن مراکز فراوان فساد، شهرتی جهانی داشته است و شمار زیادی از زنان روسپی تایلند و همجنسگرایان در آن جمع شده‌اند، اما چرا ما باید با ارائه اطلاعاتی از وضعیت فحشا در کشور تایلند و بخصوص آن منطقه، ذهن شما را مغشوش کنیم؟! آیا باور می‌کنید در ایران، آژانس‌های مسافرتی با مجوز سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، علنا نام «پاتایا» را به عنوان یکی از مقاصد حتمی سفر در تایلند ذکر می‌کنند و به مسافران تضمین می‌دهند که حتما در فهرست مقاصد سفرشان جای دارد؟
تورهای گردشگری به مقصد تایلند بسیار ارزان هستند، به طوری که آرزوی سفر خارج رفتن را حتی برای کسانی که پس اندازی تقریبا 700 هزار تومانی دارند، برآورده می‌کنند. به این ترتیب بسیاری از کسانی که پس‌اندازی اندک دارند نیز می‌توانند به تورها بپیوندند و به سواحل این کشور سفر کنند و این در حالیست که در سایه نبود حمایت‌های لازم از صنعت گردشگری داخل، چنین پس‌اندازی برای سفرهای داخلی و توسعه گردشگری داخلی هزینه نمی‌شود. ضمن این که برخلاف تصور برخی افراد، هزینه مسافرت داخل کشور به مراتب کمتر و همراه با دغدغه کمتر و سلامت بیشتر است.
در سال گذشته یعنی همان زمانی که شمار گردشگران ایرانی ورودی به تایلند افزایشی بیش از 30 درصد داشت، انجمن صلیب سرخ تایلند درباره افزایش نگران کننده شمار مبتلایان به ایدز در این کشور هشدار داد و اعلام کرد 16 درصد زنان متاهل و 12 درصد زنان مجرد تایلندی به ویروس اچ آی وی آلوده شده‌اند و طبیعی است که اگر بخشی از این زنان در زمینه روسپیگری فعال بوده باشند، هر کدام ممکن است چندین نفر را نیز به ایدز مبتلا کرده باشند.
نگرانی از ابتلای به ایدز گردشگران ایرانی غیر پایبند به مسائل اخلاقی، به حدی بالاست که سفارت ایران در تایلند نیز پیشتر در این باره علنا هشدار داده و از هموطنان خواسته است برای حفظ سلامت خود در این سفر دقت لازم را داشته باشند!

47301

کد خبر 189866

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 8 =