برجی که با عظمتهای مخابراتیاش مشهور و قرار بود یکهتاز خاورمیانه باشد، امروز سالها پس از افتتاحش تنها با پنج درصد توان مخابراتی که برایش طراحی شده کار میکند. به نظر میرسد بلندی قامت برج بیشتر به چشم میآید و همه حتی شهردار تهران به جاذبههای گردشگریاش بیشتر افتخار میکنند تا تجهیزات مخابراتیاش.
هر روز میهمانان عالیرتبه بیشتری به دعوت شهرداری تهران برای بازدید به برج میلاد میآیند. همه خوشحال و مشعوف هستند. آخرین میهمانان که یک هیات ترکی هستند قدم به برج میگذارند. یکی از همین میهمانان هم اعلام میکند: «ساخت این سازه برایمان بسیار تعجببرانگیز است. مهندسان ایرانی باید تجربیاتشان را درباره ساخت این پروژه به مهندسان دیگر کشورها از جمله مهندسان ترکیه انتقال دهند.»اما هیچکس اطلاعات دقیقی از تکنولوژیهای راکد در برج به میهمانان ارایه نمیکند.
کمتر کسی هم از این موضوع خبر دارد، مانند برخی اعضای شورای شهر که درباره این اطلاعات اظهار بیاطلاعی میکنند. کمتر کسی میداند که از صددرصد ظرفیتهای برج میلاد سالهاست که فقط پنج درصد به کار گرفته میشود. این تهدیدی است که متوجه تمامشهر است. زلزله در کمین است و این شهر بدون آمادگی مواقع بحران مساوی است با واژگون شدن دکلهای کوچک و بزرگ مخابراتی و صنعتی و قطع شدن تمامی سیستمهای ارتباطی سازمانهای کمکرسان. در حالیکه سازه میلاد ایستاده در قلب تهران به تنهایی و بدون اتصال به هر نقطهای میتواند با تمام بیسیمها و موبایلهای شهر در ارتباط باشد و چراغ خاموش ارتباطات را روشن کند.
این قابلیت میتواند از هراس قطع شدن تماسهای ارتباطی با دنیای خارج برای تقاضای کمک بکاهد اما با تمام این اوصاف در حال حاضر فقط پنج درصد از تمام ظرفیت این سازه قابلیت اجرا دارد. چراکه هیاتمدیره تصمیمگیرنده در این زمینه ترجیح میدهند پشت درهای بسته سکوت کنند و نخواهند که قابلیتهای مخابراتی این غول به کار بیفتد.
«هر روز تاخیر، خطری که متوجه جان مردم است را بیشتر میکند. مجموعه هیاتمدیره برج میلاد نسبت به بسته پیشنهادی و طراحی شده ما ماههاست که سکوت کردهاند درحالیکه قابلیتهای برجی که بیش از چهار سال است ساخته شده بدون استفاده مانده و مدیران شهرداری تا الان تنها با جاذبههای توریستیاش به خود بالیدهاند. مثل بیمارستانی که شما در اختیار دارید با وجود داشتن تمام تجهیزات بخشهای سیسییو و آیسییو و بخشهای گسترده بستری ولی فقط از پنج درصد از تختهای آن استفاده میکنید.»
امیر باطنی از مهندسان و سازندگان و طراحان سازه برج میلاد بیش از همه دلش خون است. «بلندترین برج مخابراتی خاورمیانه فقط با پنج درصد توانش کار میکند در حالیکه بهمثابه یک فوران انرژی است. جای تاسف است که سیستم مدیریتی نمیخواهند دلیلی برای اختلال در کار این سازه ارایه کنند.»
او درباره وضعیت بلاتکلیف سیستمهای مخابراتی برج میلاد میگوید: «الان نصب براکت و آنتن و تجهیزات انجام شده است حتی یک سلول مخابراتی در این مجموعه ساخته شده و به صورت سیف آماده بهرهبرداری است. همچنین همه تجهیزات از لحاظ زیرساخت مدیریت بحران و دیتاسنتر آماده است. مراکزی چون اورژانس و ستاد مبارزه با بحران که با سیستمهای بیسیم کار میکنند به راحتی میتوانند از سوی برج حمایت شوند و سرویس بگیرند و سایت مرکز خوبی برای صداوسیما و پخش زنده برنامههاست. امکانات لازم در برج دیده شده و تجهیزاتش خریداری شده و فقط اجاز نصب ندارد.»«برج در مقابل هشت ریشتر زلزله مقاومت کامل دارد.»
باطنی معتقد است: «یکی از مهمترین ویژگیهای برج میلاد کارکرد آن در مواقع بحران است. درست زمانی که سیستمهای ارتباطی به هر دلیل قطع شده و دست کسی به جایی نمیرسد، بهترین شرایط و سیستمهای ارتباطی موردنیاز در برج تعبیه شده تا اتصال آن با دنیای خارج را ممکن کند. تاکید میکنم که سازه با قابلیت کار آن در شرایط بحرانی ساخته شده و میتواند پوششهای لازم را به سرویسهای موبایل، مایکرویو، بیتیاس و ارتباط با مرکز اصلی بدهد.»
47301
نظر شما