به نظر می رسد با انتشار آخرین گزارش مرکز آمار تعداد کاربران اینترنت در ایران 18 میلیون نفر کاهش پیدا کرده است.

علی پاکزاد: اینترنت در ایران مناقشه های زیادی را دامن زده است، از نحوه کارکرد آن گرفته تا فواید و مضراتش همه و همه مورد تائید و تکذیب قرار گرفته و می گیرد ولی به هر صورت مانند تمامی امواج فناوری طی قرن های گذشته این ابزار قرن 21 هم در تمامی ابعاد زندگی ما نفوذ کرده و حضور پر رنگش دیگر قابل کتمان و نادیده گرفتن نیست.
اما به نظر می رسد فارغ از ابعاد نظری و اجرایی در بخش آماری وشاخص های مربوط به  اینترنت نیز اختلاف نظرهای جدی در کشور وجود دارد، تازه ترین گزارش مرکز که تحت عنوان آمارگیری تعداد کاربران اینترنت منتشر شده است تعداد کاربران اینترنت طی سال 89 در کشور را 11 میلیون نفر اعلام شده است که بالغ بر 10.2 میلون نفر از این کاربران ساکن شهرها و حدود 800 هزار نفر در روستاها ساکن هستند، در این گزارش ضریب نفود اینترنت در ایران معادل 14.7 درصد برآورد شده که البته در شهرها این ظریب حدود 19 درصد و در روستاها 4 درصد اعلام شده است.
امانکته جالب اینجاست که در گزارش شرکت مخابرات ایران تعداد کابران اینترنت در سال 89 را معادل 29 میلیون نفر اعلام می کند و در جدول منتشر شده به عنوان گزارش عملکرد شرکت مخابرات رقم 11 میلیون نفر کاربر اینترنت مربوط به سال 1385 است.
نکته جالب دیگر اینجاست که سازمان فناوری اطلاعات ایران در گزارش سال 90 خود تعداد کاربران اینترنت را در ایران 24 میلیون نفر اعلام کرده و ضریب نفوذ را معادل 32 درصد برآورد می کند.
این تفاوت آماری در مقوله ای مانند فناوری اطلاعات بسیار جالب توجه است زیرا از یکسو فرمول محاسبه ضریب نفوذ مبنای تعریف شده بین المللی داشته و بر اساس نسبت تعداد افراد کار بر به کل جمعیت محاسبه می شود از سوی دیگر تعداد پورت های اینترنت نیز در کشور مشخص و معین بوده و در بعد خانوار هم حداقل متوسط تعداد خانوارهای کشور معین است.
البته یک نکته ظریف در این میان وجود دارد؛ آنهم اینجاست که آمارهای منتشره از سوی شرکت مخابرات و سازمان فناوری اطلاعات به عنوان گزارش عملکرد منتشر می شود، ولی مرکز آمار ایران گزارش را از جایگاه ارزیابی عملکرد منتشر کرده است، بنابراین می توان به خوبی تفاوت را در این زمینه حس کرد؛ ولی سئوال اینجاست چرا باید تا این حد بین آمارهای منتشر شده افراظ و تفریط صورت بگیرد؟
ولی یک واقعیت دیگر نیز در این مورد نباید به فراموشی سپرده شود، بر اساس اهداف تعریف شده در قانون برنامه چهارم توسعه در پایان سال 1388 و با اغماض سال 89 که به دوره اجرای این قانون اضافه شد تعداد کاربران اینتر نت در کشور باید به 30 میلیون نفر می رسید ولی بر مبنای آنچه مرکز آمار ایران منتشر کرده است و گزارش منتشر شده از سوی وزارت فناوری و اطلاعات بین سالهای 84 تا 87 ضریب نفوذ اینترنت در ایران در حدود 11 درصد ثابت باقی مانده است که البته باید گفت این نوع نگرش هم به نوعی اغراق است.
ولی درنهایت آنچه واقعا در فضای فناوری اطلاعات در کشور اتفاق افتاده و قطعا می توان آنرا اعلام کرد، عدم حصول به اهداف پیش بینی شده دربرنامه چهارم توسعه در بخش فناوری اطلاعات بلاخص در شاخص ضریب نفوذ اینترنت است، یعنی شاخصی که در جهان امروز به عنوان یکی از معیارهای تفکیک بین کشورهای توسعه یافته و کشورهای عقب افتاده محسوب شده و برای کشوری که قرار است در چشم انداز ایران 1404 به عنوان قطب توسعه در منطقه خاورمیانه محسوب شود بی توجهی به این شاخص جای تعجب دارد.
/22231
کد خبر 193166

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • گرفتار IR ۰۹:۴۰ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۹
    6 0
    اختلاف آمار به این دلیل است که با توجه به افت سرعت و قطعی های پی در پی بخش عمده ای از کاربران به تماشاچی مانیتور و علاف تبدیل شده و دیگر کاربر به حساب نمی آیند!!!
  • آبتين عزيزيان IR ۱۰:۲۰ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۹
    6 1
    يه برنامه اي پشت كم نشون دادن تعداد كاربران اينترنت وجود داره اونهم اينكه دارند كاربران اينترنت رو كم نشون ميدن كه بگن اخباري كه از طريق شبكه هاي مجازي منتشر ميشه خواننده نداره
  • بدون نام IR ۱۸:۴۲ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۹
    0 0
    چرا نمی گید که مخابرات خودش اینترنت پرسرعت ( بالاتر از 256) به دانشجوها با تمام مدارک لازم نمی دهد ؟! چرا؟
  • امین US ۱۰:۲۴ - ۱۳۹۰/۱۰/۲۰
    0 0
    به نظر من همانطور که شرکت مخابرات تمایل دارد گزارش عملکرد بهتری ارایه نماید و برای همین اعداد بزرگتری اعلام می کند، احتمالاً دولت هم سعی دارد گزارش عملکرد بهتری ارایه کند و از این جهت روند اقبال به اینترنت را نزولی اعلام می نماید تا همه بدانند که دسترسی به منابع غیر دولتی روز به روز کمتر می شود و دولت به اندازه ی کافی در بستن کانالهای اطلاعاتی تأیید نشده موفق بوده است. در ضمن به نظر نمی رسد دولت عزمی برای اجرای این هدف از برنامه ی توسعه را داشته باشد. عمداً دسترسی به اینترنت کند و محدود شده است. گویا سرعت متوسط در ایران حتی از افغانستان هم که جنگ زده است، پایینتر است.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین