این رفتار مدیریتی منحصر به فرد فقط ویژه مدیران کشور ماست که وقتی مثلا در یک بانکی اختلاس بزرگی رخ می دهد، مدیر آن بانک بلافاصله در یک کنفرانس خبری، با اشاره به نگرانی های خودش(!) دستور پیگیری فوری صادر می کند و از همه عالم و آدم شکایت می کند که این چه وضعی است! این رفتار در مقابل رفتار عرف مدیریتی در همه جای دنیا _ آن نقاطی که مدیران بر اساس شایستگی انتخاب می شوند و بر همین اساس پشت صندلی ابقا می شوند _ است که مدیر در صورت بروز اتفاقات تلخ ابتدا و بدون مقدمه چینی های بی محتوا، از »مردم» عذرخواهی می کند. اصلا «عذرخواهی» می شود کوچکترین رفتار یک مدیر در قبال کاستی ها و انحرافات. بعد از این عذرخواهی اگر عمق ناراستی اتفاق افتاده در مجموعه تابع او، زیاد باشد؛ «استعفا» می دهد؛ دو رفتاری که اصولا در کشور ما علی رغم همه شعارهای مدیران مبنی بر «احترام به مردم، احساس تکلیف و خدمت خالطانه و حفاظت از بیت المال» گمشده محسوب می شود و گاهی اوقات «گناه کبیره» است.
حالا به تازگی تذکر جالب توجه معاون محترم سیما به مدیران زیردستش نشان داد که همچنان این رفتار ادامه دارد! خبر را بخوانید لطفا تا عرض کنم:
« معاون سیما به سه مدیر ارشد این سازمان به خاطر ساخت سریال های تلخ و ناگواری مانند "تا ثریا"، "شیدایی" و "پنجره" تذکر جدی داد. علی دارابی، معاون سیما به سه مدیر ارشد این سازمان به دلیل ساخت سریال هایی با موضوعات تلخ، ناگوار و با رویکردی منفی مانند "تا ثریا" ،"شیدایی" و "پنجره" که این شب ها از شبکه های اول، سوم و شبکه تهران پخش می شوند به صورت کتبی تذکر جدی داد. همچنین گفته می شود علت این تذکرها از سوی معاون سیما به خاطر تلخ و گزنده بودن، اثرگذاری منفی این سریال ها بر اعصاب مخاطب، پرداخت ناقص به نمونه یک زن ایرانی محجبه و نادرستی پرداخت به روابط محرم و نامحرم در این سریال ها عنوان شده و به همین خاطر دستور خاتمه این سریال ها نیز اعلام شده است.»
و امام بعد...
اینکه آقای معاون محترم سیما در جریان پخش این سریال ها و بعد از نقدهای رسانه ای و نزدیک دو سه قسمت آخر، به فکر تذکر جدی افتاده اند؛ اصولا مبنای پست مدیریتی ایشان را زیر سوال می برد. با این حال اگر قبول کنیم که اینطور باشد ایشان در جریان نبوده اند و بعد از یکماه تازه دریافته اند که این سریال ها بد است و در جهت سیاست های ایشان نیست؛ بازهم این سوال پیش می آید که در سازمان رسانه محترم ملی؛ مراحل از طرح تا تولید یک مجموعه شبانه در کجا انجام می شود؟ چگونه است که معاون سیما در جریان قرار نمی گیرند!؟ چطور می شود که در مسیر طی این مراحل که اصولا بالغ بر چندماه طول می کشد؛ هیچکسی از محتوای این مجموعه ها خبردار نمی شود؟ چطور می شود که دو مجموعه شبانه خیلی اتفاقی یک خط داستانی شبیه به هم _ عقد و زندگی پنهانی دو نفر _ داشته باشند؟ آقای معاون گویا زیاد در جریان امور سیما و آنچه خود را نسبت به آن بسیار حساس می داند؛ نیستند یا اینکه مدیران زیرمجموعه شان به خوبی ایشان را دور می زنند و بیت المال را صرف مجموعه هایی می کنند که اصلا در جهت سیاست های معاونت سیما نیست!
و دراین باره گفتنی ها زیاد است اما «تذکر جدی» معاون محترم سیما خود حدیث مفصل مدیریت ممتاز در «رسانه ملی» است...البته ایشان دستور داده اند که دیگر از این سریال ها ساخته نشود اما شک نکنید چندماه دیگر باز هم چنین مجموعه هایی روی آنتن می رود و تازه بعد از پخش هم مراسم تقدیر و تشکر آن برگزار می شود!
60
نظر شما