حل چالش ناترازی برق بخش کشاورزی با نصب پنل‌های خورشیدی

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین گفت: کشاورزان با نصب پنل های خورشیدی ضمن تامین برق مورد نیاز خود از حمایت های دولت برخوردار می شوند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ «یوسف اینانلو» مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین در سمینار آموزشی توسعه نیروگاهای تجدیدپذیر ویژه چاههای کشاورزی که در محل شرکت توزیع نیروی برق قزوین برگزار شد اظهارکرد: ناترازی انرژی که در فصول سرد و گرم سال می تواند مشکل ساز شود از چالش هایی است که باید برای آن تدبیر کرد تا در پیک بار با کمترین مشکل عبور کنیم.

وی افزود: این ناترازی امروز در بخش های خانگی، صنعت، کشاورزی و خدمات وجود دارد و با راهکارهای مختلف باید آن را مدیریت کنیم.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین یادآورشد: هرچند در روزهای گذشته شاهد کاهش قطعی برق هستیم اما باید با فرهنگ سازی همه مردم را همراه کرده و با مدیریت مصرف بر ناترازی غلبه کنیم.

اینانلو اظهارکرد: امروز با وفاق بین مسئولان و به ویژه همراهی سه وزارت خانه نیرو، نفت و صمت و کمک مردم میتوان با اجرای طرح هایی پیش بینی شده به تولید کمک کرد که حرکت به سمت نیروگاههای تجدید پذیر از آن جمله است.

این مدیر بیان کرد: طرح نصب نیروگاه خورشیدی‌ در جوار چاه‌های کشاورزی یکی از راهکارهاست که با کمک دولت اجرا می شود و امیدواریم در این کارگاه آموزشی پس از گزارش مزیت های این طرح شاهد استقبال کشاورزان در استفاده از پنل های خورشیدی در جوار چاههای آب کشاورزی، گلخانه ها و دامداری و مرغداری ها باشیم.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین ادامه داد: در کنار تسهیلات کم بهره که برای این طرح پیش بینی شده، برق مازاد هم توسط دولت خریداری می شود که این طرح را سودآور و مقرون به صرفه می کند و کشاورزان با این کار ضمن معاف شدن از قطع برق آسیبی نخواهند دید که می تواند انگیزه بخش باشد.

اینانلو یادآورشد: نصب پنل‌های خورشیدی بر روی مزارع کشاورزی و سقف سوله ها امکان کشت گیاهان و تولید برق به ‌طور همزمان را فراهم می‌کند که این پنل‌ها معمولا بر روی سازه‌های مرتفع نصب می‌شوند و وجود فضای کافی زیر آن‌ها برای فعالیت‌های مختلف کشاورزی کارآمد است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین اظهارکرد: امیدواریم کشاورزان در اجرای نصب پنل های خورشیدی در کنار چاههای کشاورزی و مناطق تولید هم نیازهای خود را تامین کنند و هم به حل چالش ناترازی کمک کنند.

نصب پنل‌های خورشیدی مانع قطع برق بخش کشاورزی می‌شود

«جعفر محمدنژاد» مدیرکل سامانه‌های مقیاس کوچک ساتبا نیز در این سمینار گفت: توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر و نصب پنل های خورشیدی برای تامین برق چاههای کشاورزی از طرح های خوبی است که در ساتبا کمک می کنیم تا کشاورزان با توسعه این نیروگاهها هم نیاز خود را تامین کنند و هم سرمایه گذاری مناسبی در حوزه اقتصادی صورت گیرد تا نگران پیک برق در تابستان و زمستان نباشیم.

وی تصریح کرد: بدون تردید قطع برق چاهها برای کشاورزان مشکل ساز است و اگر بتوانند ۸۰درصد برق کشاورزی مورد نیاز خود را از پنل های خورشیدی تامین کنند اولا از فهرست قطع برق بخش کشاورزی در محدوده خرداد تا پایان شهریور از شمول برنامه های مدیریت مصرف بار خارج می شوند و در کنار آن به تولید خود بدون چالش ادامه داده و در میان مدت از درآمدهای ماهانه و سالانه فروش برق نیز برخوردار خواهند شد.

مدیرکل توسعه سامانه های مقیاس کوچک ساتبا اظهارکرد: برق مازاد تولیدی در ایام گرم سال و کل برق تولیدی نیروگاه در سایر ایام ، قابل عرضه و فروش در تابلوی سبز بورس انرژی می باشد و در غیر این صورت با درخواست سرمایه گذار و در چارچوب شرایط مصوبه ابلاغی خرید تضمینی ، سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق ( ساتبا) مکلف است برق تولیدی را خریداری کند.

وی خاطرنشان کرد: نرخ‌های جدید خرید تضمینی برق نیروگاه‌های تجدیدپذیر طوری تعیین شده است که با دلار ۵۵هزارتومانی بازگشت سرمایه ۴ساله‌ برای نیروگاه‌های خورشیدی متصور است و در این مدل خرید تضمینی برق به مدت ۲۰سال است که هر ساله با نرخ تورم تعدیل خواهد شد و درآمد نیروگاه‌ها متناسب با تورم کشور افزایش خواهد یافت.

محمدنژاد اظهارکرد: نصب پنل خورشیدی در سقف گلخانه و دامداری و مرغداریها روش تولید خوبی است و با بانک قرض الحسنه مهر ایران نیز هماهنگی شده تا در قابل آورده در یک دوره زمانی یک ماهه می توانید به میزان دو برابر آورده از تسهیلات بدون بهره استفاده کنید.

مدیرکل توسعه سامانه های مقیاس کوچک ساتبا گفت: در اجرای نیروگاههای متمرکز هم خواستگاه هایی برای تولید برق خورشیدی معرفی خواهد شد و کشاورزان می توانند با دریافت زمین ارزان به صورت گروهی نسبت به نصب پنل و راه اندازی نیروگاه خورشیدی اقدام کنند

این مسئول ساتبا اظهارکرد: در صورتی که کشاورزان و تولیدکنندگان بخش های دامداری و مرغداری و شیلات همگرایی و یک گفتمان مشترک داشته باشند و تصمیم به نصب پنل خورشیدی بگیرند از مشوق های پیش بینی شده برخوردار خواهند شد.

محمدنژاد بیان کرد: شرکت های برق موظفند در صورت احداث نیروگاه تجدید پذیر و تزریق برق به شبکه سراسری نسبت به ترانزیت انرژی تولیدی و تضمین تحویل برق در نقطه مصرف به میزان تولید نیروگاه اقدام کنند.

پرداخت تسهیلات بدون سود به کشاورزان

در ادامه «مرتضی بهاروند» مدیر شعب بانک قرض الحسنه مهر استان قزوین هم از آمادگی این بانک برای پرداخت تسهیلات بدون سود به کشاورزان خبرداد و اظهارکرد: مدت زمان سپرده از سه ماه به یک ماه کاهش یافته تا شما بتوانید به سرعت و راحت تر طرح نصب پنل های خورشیدی را اجرا کنید.

وی بیان کرد: همه باید برای توسعه کشور مشارکت کنیم و در راستای کاهش ناترازی نیز از طرح های کارآمد و حرکت به سمت انرژی های تجدیدپذیر حمایت لازم انجام می شود.

مدیر شعب بانک قرض الحسنه مهر استان قزوین خاطرنشان کرد: در بانک قرض الحسنه مهر ایران دیدگاه و رویکرد بلند مدت داریم و تلاش می کنیم در همه حوزه های خدماتی بتوانیم همراه و حامی شهروندان و کشاورزان باشیم.

بهاروند بیان کرد: سقف تسهیلات از ۳۵۰میلیون تومان به ۴۰۰ میلیون تومان افزایش یافته و ما در بخش کشاورزی تا ۶۰۰میلیون تومان تسهیلات پرداخت می کنیم تا کارها تسریع شود.

در ادامه با حضور کارشناسان در خصوص مزیت های نصب پنل های خورشیدی، میزان هزینه و سوددهی آنها، قیمت خرید برق تضمینی در بورس و توسط دولت و حمایت های لازم نکاتی مطرح شد.

گفتنی است؛ این سمینار با حضور «محمدنژاد » مدیرکل دفتر توسعه سامانه های مقیاس کوچک ساتبا، «قاسمی نژاد» رئیس گروه توسعه نیروگاهها در صنایع و شهرک های خورشیدی ساتبا، «قافله باشی» معاون فروش و خدمات مشترکین شرکت، «قبادی» مدیر شیلات استان، «بهاریوند» مدیر شعب بانک قرض الحسنه مهر ایران در استان و جمعی از کارشناسان ترویجی، کشاورزی و شیلات و فعالان و بهره برداران کشاورزی در محل شرکت توزیع نیروی برق قزوین برگزار شد.

کد خبر 1989387

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار