به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، حجتالاسلام محمدباقر حیدری کاشانی، پژوهشگر تاریخ و مهدویت، شامگاه ۵ بهمن ماه در جمع زائران حرم مطهر رضوی عنوان کرد: تنها یک لحظه رحمت الهی انسان را به اوج عزت میرساند و از ذلت شیطانی دور میکند.
بنابر روایت ایکنا، حجتالاسلام حیدری کاشانی: با اشاره به عبارت قرآنی «أَلَیسَ اللَّهُ بِکَافٍ عَبدَهُ» گفت: ناامیدی از غیرخدا خوب است و قطع امید از غیرخدا شرط استجابت دعای انسان است.
امید، در قصص قرآنی پیامبران
حیدری کاشانی اضافه کرد: داستان پیامبران الهی، داستان امیدواری به آینده است، خدواند داستان ۲۵ مورد از پیامبران الهی در قرآن ذکر کرده است، در داستان حضرت موسی(ع) که مادرش او را در آب انداخت خداوند او را در دستگاه فرعون که دشمن او بود، عافیت را به او میرساند.
این پژوهشگر علوم اسلامی اظهار کرد: یکی از فلسفه های فقر این است که انسان از غیرخدا قطع امید کند و رفاقت اصیل با خدا داشته باشد ؛امید سرمایه نشاط و انگیزه انسان است و آیات قرآن سراسر امید است.
حیدری کاشانی با بیان اینکه تمام شکستهای انسان در معیت و همراهی با امام و حجت الهی جبران میشود، ادامه داد: درهمی که در راه امام خرج شود افضل از ۲ میلیون درهمی است که در سایر امور خیر خرج شود؛ امام تجلی فطرت انسانی و ما حقیقت وجود خود را در آیینه شناخت امام میبینیم، انسان در معیت حجت الهی به امیدآفرینی در افق های دنیا و آخرت میرسد.
وی تصریح کرد: با امام زمان(عج) میشود به درجه بهشتی خالصترین شهدای عالم رسید، با همراهی امام جبران تمام ضعفها صورت میگیرد، سلوک ما باید امام زمانی باشد؛ ما باید دعاهای مفاتیح را نقشه گنج بدانیم، اولیا الهی با دعاهای مهدوی و نام نامی بقیه الله تمام لحظات ماه های رجب، شعبان و رمضان طی میکنند.
بقیة الله(عج)؛ قوت قلب و عقل انسان
این پژوهشگر حوزه مهدویت افزود: دست هدایت حضرت بقیه الله(عج) قلب انسان را کزبر الحدید میکند و قوای بدن او را نیرو میبخشد و عقل او را قوی میکند از این جهت باید ذکر یا صاحب الزمان اغثنی و ادرکنی را زیاد بگوییم.
حیدری کاشانی ادامه داد: وقتی دعا طبق الگوهای الهی در همراهی با امام و حجت الهی نباشد ما را عقب می اندازد، نمونههایی از این دعاهای الگو را قرآن به ما میآموزد، وقتی حضرت یوسف(ع) به ابتلای زنان مصری گرفتار میشود، آنجا حضرت یوسف(ع) به خدا میگوید زندان برای من از این شرایط بهتر است و اتفاقا این دعا اجابت شد و خطاب میآید این خواسته خود توست، این دعا یوسف را ۷ سال در زندان قرار داد.
وی گفت: حضرت موسی(ع) در داستان مواجه با دختران حضرت شعیب(ع) که گوسفندان آنان را سیراب میکند اما به دلیل ازدحام جمعیت کنار میرود و گرسنه و تشنه در کناری مینشیند به خداوند عرض میکند «رَبِّ إِنِّی لِمَا أَنزَلتَ إِلَیَّ مِن خَیرٍ فَقِیرٌ» یعنی من محتاج و فقیر محضم به تمام خیر و خوبیهایی که تو بر من نازل کنی. نتیجه این دعا این شد که داماد حضرت شعیب شد، تشکیل خانواده داد و صاحب تمام دارایی حضرت شعیب شد و به خیر و برکت دست یافت.
حیدری کاشانی عنوان کرد: ما هم باید به الگوی پیامبران و ائمه در دعا برسیم و در ماههای رجب، شعبان و رمضان که فصل بندگی است به آن عمل کنیم چنان که در دعای ماه رجب میخوانیم أَعْطِنِی بِمَسأَلَتِی إِیَّاکَ جَمِیعَ خَیرِ الدُّنْیَا وَ جَمِیعَ خَیرِ الآخِرَةِ وَ اصرِف عَنِّی بِمَسأَلَتِی إِیَّاکَ جَمِیعَ شَرِّ الدُّنْیَا وَ شَرِّ الآخِرَةِ.
این پژوهشگر حوزه علمیه گفت: شیطان و جنود شیطان همواره در گوش انسان عجله و کفران را فریاد میزنند اما ذکر انبیا و اولیا همواره یا صبور و یا شکور است؛ صبر و شکر، عصاورهی تمام فضائل اخلاقی است.
نظر شما