به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از شرق، آیتالله هاشمی رفسنجانی در روزنوشت ۱۱ فروردین سال ۱۳۸۱ نوشت: تمام روز در مقر بودم. در دریا شنا و در ساحل پیادهروی کردم و بولتنهایی که همراهم آوردهام، خواندم. بعدازظهر دو ساعتی به تلویزیون ابوظبی گوش دادم. برنامه فوقالعادهای در رابطه با حمله نیروهای اسرائیل به رامالله داشت. جالب است، مرتبا خبرنگاران در داخل رامالله، ارتباط تلویزیونی برقرار میکنند و همراه تصویرها، حوادث را گزارش میکنند. محور آن، گیر کردن [یاسر] عرفات، در بخشی از مجتمع ریاست دولت خودگردان است. اسرائیلیها تلاش دارند وارد دفتر خاص او شوند و محافظانش مانع میشوند. جمعی از افراد در کشورهای غربی هم داوطلبانه آنجا حضور دارند و جلوی نیروهای نظامی اسرائیلی را با دیوار انسانی میگیرند.
به نظر میرسد، برای بزرگ کردن عرفات و قهرمان نشان دادن او برنامه خوبی است. گاهی هم دیگران از تماس با او و نقل حرفهای او میپردازند؛ منجمله اینکه «[آریل] شارون، [نخستوزیر اسرائیل]، قصد جان او را دارد و میخواهد او را تبعید یا بازداشت کند، ولی انتخاب او شهادت است.»
برای تحریک عواطف مردم خوب است و امواج خروشان تظاهرات پُر از احساسات مردم را در سراسر دنیا نشان میدهد. لابد سایر تلویزیونهای عرب هم اینگونه برنامههایی دارند و اگر خوب بهرهگیری شود، این فشارها برای آمریکا و اسرائیل قابل تحمل نیست؛ بخصوص با نقل سخنرانی دیروز جرج بوش [رئیسجمهور آمریکا] که از اسرائیل حمایت میکند، تنفر زیادی علیه او برمیانگیزد و برای سران عرب هم شرمآور است؛ با آن مصوبات ضعیف اجلاسشان در بیروت.
در این اثنا، یک حادثه بسیار جالب اتفاق افتاد؛ ناگهان ستون دود غلیظی در فضای تصویری که مستقیم پخش میشد، نمایان گردید. خانم مجری تلویزیون، از خبرنگار آن طرف خط پرسید، این دود غلیظ چیست؟ او جواب داد، نمیدانم؛ شاید اسرائیل در مرکز شهر رامالله، جایی را بمباران کرده است. سپس چند احتمال دیگر مطرح شد. سرانجام خبرنگار دیگری گفت، گویا این دود از شهر حیفای داخل اسرائیل متصاعد میشود. خیلی زود معلوم شد که در اثر عملیات انتحاری یک فلسطینی، فروشگاه مهمی در حیفا منفجر شده است. تصویرهایی از حضور پلیس و آتشنشانی و حمل جنازهها و مجروحان نشان دادند و اعلام شد، ۱۵ نفر کشته و ۳۵ نفر مجروح شدند که در این فضای گزارشهای تجاوزگرانه اسرائیل، شفابخش است، ولی احساسات را کنترل میکنند؛ زیرا در یک لحظه انتقام خون تمامی شهدای فلسطین، امروز و دیروز را که ۱۱ نفرند، گرفت.
عصر آقای دکتر [حسین] قاسمی مدیرعامل [سازمان منطقه آزاد] کیش و اعضای خانوادهاش آمدند. توضیحاتی درباره برنامههای خود داد و از دولت و رئیسجمهور گله کرد که توجهی به کیش ندارند.
شب آقای [علیاصغر] مروارید و اعضای خانوادهاش آمدند. شام را با ما خوردند. پیشنهاد میکرد که حضور ایران در دفاع از مردم فلسطین، پُررنگ شود. گفتم، هماکنون دوم خردادیها به رهبری اعتراض دارند که چرا به منافع ملی در مقابل منافع فلسطینیها توجه نمیشود.
۲۵۹
نظر شما