بازی «توافق یا جنگ ترامپ» / معنی تجمع نظامی در پایگاه دیه‌گو گارسیا چیست؟

آیا ایالات متحده قصد انجام حملات هوایی بیشتر در یمن را دارد یا صرفاً یک نمایش قدرت است که دولت برای ارسال پیام از آن استفاده می کند؟

ابوالفضل خدائی: روابط بین تهران و واشنگتن بار دیگر دچار تشدید تنش شده است. در حالی که اخیراً اعلام شده طرفین مذاکرات غیرمستقیم را آغاز خواهند کرد، کاخ سفید همچنان به مسیر تهدیدات نظامی ادامه می‌دهد؛ مسیری که مقامات ایرانی بارها بی‌نتیجه بودن آن را گوشزد کرده‌اند. در این میان، پایگاه دریایی مشترک آمریکا و بریتانیا در دیه‌گو گارسیا به تازگی به کانون تازه‌ای برای افزایش تنش تبدیل شده است؛ جایی که بمب‌افکن‌های B-۲ اخیراً مستقر شده‌اند که در ماه های گذشته برای حمله به یمن از آن استفاده شده است. در واکنش به این اقدام، ایران نیز به طور جدی هشدار داده که در صورت هرگونه شرارت، پاسخی قاطعانه خواهد داد. این اولین بار نیست که واشنگتن ناوهای جنگی را به منطقه اعزام می‌کند.

در همین حال پایگاه ۱۹۴۵ در گزارشی درباره این اقدام آمریکا نوشت: بمب‌افکن‌های پنهان‌کار B-۲ در حال تجمع در دیه‌گو گارسیا هستند. اکنون جهان می‌داند که ایالات متحده حدود یک چهارم ناوگان بمب‌افکن‌های پنهان‌کار B-۲ Spirit خود را به دیه‌گو گارسیا، جزیره‌ای که میزبان پایگاه دریایی ایالات متحده در منطقه هند و اقیانوسیه است، منتقل کرده است.

بنابراین تنها یک پرسش باقی می ماند: آیا ایالات متحده قصد انجام حملات هوایی بیشتر در یمن را دارد یا صرفاً یک نمایش قدرت است که دولت آمریکا برای ارسال پیام از آن استفاده می کند تا بگوید ایران در موقعیت مخاطره آمیزی قرار دارد؟

موقعیت دیه‌گو گارسیا مهم است زیرا تنها حدود ۲۳۶۰ مایل (۳۷۹۷ کیلومتر) از ایران فاصله دارد. بمب‌افکن B-۲ Spirit با سوخت گیری اولیه، ۷۰۰۰ مایل یعنی (۱۱۲۶۳ کیلومتر) را طی می کند.

طبق گزارش ها پنج فروند B-۲ در دیه‌گو گارسیا، یک جزیره کوچک در اقیانوس هند که میزبان یک پایگاه هوایی مشترک ایالات متحده و بریتانیا است، حضور دارند. فرماندهی جهانی حملات نیروی هوایی آمریکا (AFGSC) تأیید کرد که بمب‌افکن‌های B-۲ در این پایگاه حضور دارند، اما یک سخنگو نتوانست در مورد دلیل حضور آنها اظهار نظر کند. یک مقام پیش از این گفته بود که این فرماندهی "به طور معمول عملیات جهانی را انجام می‌دهد... برای بازدارندگی، شناسایی و در صورت لزوم، شکست حملات استراتژیک علیه ایالات متحده و متحدانش."

بازی «توافق یا جنگ ترامپ» با اعزام بمب‌افکن و ناو به منطقه/ دیه‌گو گارسیا تازه‌ترین نقطه تنش‌زای تهران ـ واشنگتن

دیه‌گو گارسیا یک منطقه استقرار مهم برای ایالات متحده بوده است

دیه‌گو گارسیا بخشی از مجمع‌الجزایر چاگوس در اقیانوس هند است. دخالت ایالات متحده در آنجا به دولت جانسون بازمی‌گردد.

در سال ۱۹۶۵، بریتانیا می‌خواست چند نقطه استراتژیک را روی نقشه حفظ کند تا به عنوان یک قدرت در صحنه جهانی باقی بماند.

در شرق مدیترانه، آنها پایگاهی را در قبرس ایجاد کردند. در اقیانوس هند، آنها به موریس، مستعمره سابق بریتانیا در آفریقا، فشار آوردند تا جزایر چاگوس را فقط با ۳ میلیون پوند بفروشد.

در سال ۱۹۶۶، ایالات متحده توافقی را برای اجاره پایگاه به مدت ۵۰ سال منعقد کرد. بریتانیا، به اصرار ایالات متحده، تمام ۱۵۰۰ نفر از بومیان چاگوسی را به زور از جزیره اخراج کرد. پایگاه در سال ۱۹۷۳ به پایان رسید و به یک مرکز مهم دریایی و هوایی تبدیل شد که توسط ارتش ایالات متحده برای ماموریت‌های بمباران دوربرد در جنگ‌هایش در کویت، افغانستان و عراق مورد استفاده قرار گرفت.

این پایگاه همچنین برای پروازهای انتقال غیرقانونی در سال ۲۰۰۲ مورد استفاده قرار گرفت، ادعایی که توسط ایالات متحده رد شد اما توسط بریتانیا در سال ۲۰۰۸ تأیید شد. این پروازها برای انتقال تروریست‌های با ارزش بالا به بازداشتگاه‌های مخفی سیا برای آنچه "بازجویی‌های پیشرفته" نامیده می‌شد، صورت گرفت.

در اکتبر سال گذشته، بریتانیا موافقت کرد که جزایر چاگوس را به موریس بازگرداند، اما ایالات متحده حق پایگاه هوایی را برای ۹۹ سال حفظ خواهد کرد.

تاکید ایران بر عدم ورود به مذاکرات مستقیم تحت فشار حداکثری و تهدیدات نظامی


یکی از سلاح‌هایی که بمب‌افکن پنهان‌کار B-۲ Spirit حمل می‌کند، بمب GBU-۵۷A/B Massive Ordinance Penetrator، یک بمب سنگرشکن ۲۷۰۰۰ پوندی (۱۲۲۴۶ کیلوگرم) است.

توانایی‌های منحصر به فرد این سلاح می‌تواند به طور قابل توجهی اثربخشی حملات را افزایش دهد، و هر بمب‌افکن B-۲ می‌تواند دو عدد از این بمب‌های سنگرشکن را حمل کند.

با این حال، دونالد ترامپ به وضوح اعلام کرده است که نمی‌خواهد با ایران وارد جنگ شود و می‌توان یک راه حل مسالمت‌آمیز پیدا کرد. رئیس جمهور آمریکا گفت: «ترجیح من این است که با ایران به توافق برسیم. اما اگر به توافق نرسیم، اتفاقات بد، بسیار بدی برای ایران رخ خواهد داد.»

عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران نیز گفت که تهران از طریق واسطه عمان به نامه‌ای از ترامپ که خواستار مذاکرات هسته‌ای بود، پاسخ داده است.

عراقچی گفت که مذاکرات غیرمستقیم با ایالات متحده ادامه خواهد داشت، اما ایران بر عدم ورود به مذاکرات مستقیم تحت فشار حداکثری و تهدیدات نظامی، ثابت قدم است.

۳۱۱۳۱۱

کد خبر 2044055

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۴:۳۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۲
    3 54
    به جای اینکه تسلیحات آمریکا رو نشون بدین و تو دل مردم رو خالی کنین شهرهای موشکی ایران و ترس و وحشت تحلیلگران نظامی آمریکا رو از واکنش وحشتناک ایران نشون بدین.
  • IR ۱۴:۳۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۲
    5 3
    جالبه که چندماهه که امریکا داره تهدید میکنه و ایران شروع کرده پشست سر هم رزمایش و رونمایی. به نظر میاد با امریکا با این تهدیدها خواست ایران شروع به ججابجایی تسلیحاتش کنه یا رزمایش کنه که مکان های دقیق نظامی ایران رو بهتر از طریق ماهواره ها ردیابی کنه! جدا از این هم قطعا جاسوس های مختلفی در رده های مختلف نظام داره که مراکز نظامی و تونل هارو شناسایی کرده. درسته که تونل های زیرزمینی نظامی ایران میتونه از اسیب بیشتر توسط بمباران هوایی در امان بمونن ولی همون طور که تونل ها نقطه قوت دارن، نقطه ضعف هم دارن! اونم وقتی هست که ورودی و خروجی تونل ها بمباران بشه و راه ورود و خروج بسته میشه تا وقتی اواربرداری و راه باز بشه! جدا از این بمب های سنگرشکن تا عمق ۶۰ متری میتونیی همه چیز رو نابود کنند. این بمب افکن هم دوتا میتونه حمل کنه! یعنی اگه با فاصله دوتا به یه نقطه بزنه تا عمق ۱۰۰ متری هم میتونه انفجار ایجاد کنه! جدا از این این بمب های بالای ۱۰ تنی لرزشی که ایجاد میکنه میتونه تونل هارو به صورت پلکانی تخریب کنه و تموم تجهیزاتی که داخل تونل هستند منفجر یا زیر اوار قرار بگیرن و بلااستفاده بشه!
  • علی IR ۱۷:۴۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۲
    7 1
    باید مراقب این ترامپ دیوانه بود
  • افشین IR ۱۷:۴۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۲
    3 2
    این ترامپ تا قبل از رییس جمهور شدن هارت و پورت زیاد می کرد میگفت میخواد همه جا صلح برقرار کنه .. اینم از صلحش .. نه اوکراین صلح شد .. نه غزه صلح شد .. حالا میخواد به ایران هم حمله کنه...
  • محمدرضا IR ۱۷:۴۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۲
    4 3
    هنوز توی صلح اوکراین و آتش بس غزه و جنگ سودان موندند، میخوان یک آتیش جدید به پا کنند تا کارخانه های اسلحه سازیشون رونق بگیره
  • سحر IR ۱۷:۵۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۲
    4 2
    ایران باید از طریق ساز و کارهای حقوقی، تهدیدات آمریکا را در مجامع بین المللی محکوم کنه
  • IR ۱۸:۴۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۲
    6 7
    دوران قلدری و زورگویی غرب و نوکر آن اسرائیل غاصب به پایان رسیده و افول آن نزدیک است. هیچ غلطی نمیتوانند بکنند.
  • هموطن IR ۱۸:۴۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۲
    6 10
    ایران، عراق یا افغانستان نیست که هر غلطی بتوانید بکنید. ملت ایران تا پای جان از کشور دفاع میکنند

آخرین اخبار