به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، علی معروفی آرانی، پژوهشگر حوزه صهیونیست و یهودیت در گزارشی که با عنوان «آیا بنیاسرائیل به مکه و مدینه باز خواهد گشت؟» در اختیار ایکنا قرار داده است بیان میکند در مذاکراتی با نام «خاورمیانه جدید»، شیمون پرز، رئیس سابق رژیم صهیونیستی، از پروژه اقتصادی عظیمی برای اسرائیل پرده برداشت که طی آن، رژیم صهیونیستی را از طریق عربستان به دریای سرخ و بعد از آن به شرق وصل کرده و آن را به اقتصاد برتر منطقه تبدیل کند.
متن یادداشت را در ادامه میخوانیم:
بنابر روایت ایکنا، محقق یهودی؛ دنیس آوی لیپکین، نویسنده کتاب «بازگشت به مکه»، در ویدئویی قدیمی که اخیراً بازنشر شده و جنجال گستردهای را برانگیخته است، میگوید: بهار عربی به پادشاهی عربستان سعودی خواهد رسید و جنگ داخلی بزرگی در عربستان سعودی آغاز خواهد شد. در این جنگ شیعیان با اهل سنت درگیر میشوند و اهل سنت نیز با یکدیگر میجنگند.
این موضوع ما را برآن داشت تا درخصوص یهودیان عربستان و پروژه رژیم صهیونیستی که از سه سال گذشته تاکنون درصدد موقعیتی است تا جمعیت یهودیان اسرائیل را در سرزمین وحی افزایش دهد؛ گزارشی را پیش روی خوانندگان قرار دهیم.
پروژه صهیونیستی و مرموزانه در شبه جزیره عربستان و در سرزمین وحی با رمز شهر نئوم در حال شکلگیری است و اقدامت زیربنایی آن شروع شده که بن سلمان در دور راهی خیانت به آرمان قدس و مردم فلسطین و بازگشایی راهی برای «پیمان ابراهیم» قرار دارد.
در مذاکراتی با نام خاورمیانه جدید، شیمون پرز، رئیس سابق رژیم صهیونیستی، از پروژه اقتصادی عظیمی برای اسرائیل پرده برداشت که طی آن، رژیم صهیونیستی را از طریق عربستان به دریای سرخ و بعد از آن به شرق وصل کرده و آن را به اقتصاد برتر منطقه تبدیل کند.
عادیسازی از طریق اقتصاد؛ بهترین راه
این پروژه مرموزانه فرصتی برای عادیسازی با سران عربستان است و بهترین راه عادیسازی، عادیسازی از طریق اقتصاد است. این همان حرفی است که نتانیاهو و ترکی الفیصل(یک عضو از آل سعود،خانواده سلطنتی عربستان سعودی است) در نطقهای دیدارشان هراز چندی نیز میگوید و در پی پروژهای هستند که همکاری ایدههای عربی با سرمایه رژیم صهیونیستی را محقق کند.
در سال ۲۰۱۷، پروژه نئوم توسط محمد بن سلمان معرفی شد، شهری که به اوهام نزدیکتر است تا واقعیت. شهری که از ریاض ۱۱۰۰ کیلومتر، ولی تنها دو ساعت با مرزهای رژیم صهیونیستی فاصله دارد. در اجرای این پروژه، شرکتهای اسرائیلی در زمینه انرژی خورشیدی، سیستمهای داده و اطلاعات و سایر موضوعات فعالیت دارند که همین موضوع دلیل کافی برای رفت و آمد مقامات رژیم صهیونیستی به عربستان برای بررسی روند انجام پروژه نئوم است.
گروه رسانهای خط البلده(از رسانههای منقد خانواده سلطنتی آل سعود) در مستندی راجع به اهداف ساخت شهر نئوم، شواهدی مبنی بر وجود انگیزههای یهودی پشت پرده این پروژه ارائه کرده است. احمد حفصی، روزنامه نگار الجزایری، مستندی را درباره شهر نئوم، که تولید گروه رسانهای خط البلده است در صفحه خود منتشر کرده است. مستند مذکور که درباره اهداف پنهان پشت احداث این شهر عجیب و پرسروصداست، میگوید: در عربستان، یک جامعه یهودی با بیش از ۱۰۰۰ نفر جمعیت حضور دارد. سؤال اکنون این است که از چه زمانی جامعه یهودی در عربستان ساکن شده و علاقه آن ها به پروژه نئوم چیست؟
محمد بن سلمان هشتمین پادشاه سعودی، شهر بابل (نئوم )را از نو بنا میکند!
اما نکته مهمتر، اسراری است که در دل نئوم وجود دارد. هرچند بنسلمان نام نئوم را برگرفته از NEO به مفهوم جدید و M که اول نام خودش است معرفی کرده و این شهر را، شهر جدید محمد بن سلمان نامیده است. اما سرزمین ناعوم که در تورات آمده است، نشان میدهد کلمه NEUM، ترجمه عبری کلمه بابل است. شهر نئوم امروزی که ۲۶ کیلومتر مربع مساحت دارد، دقیقاً مطابق با مرزهای شهر مدین محل زندگی و حکومت شعیب نبی(ع) است.
اهمیت این منطقه بر اساس نقل خاخام تندرو یهودیان صهیونیست، عوودیا یوسف(مرگ،۷ اکتبر ۲۰۱۳ در قدس اشغالی) که معتقد است بنیاسرائیل از مصر به سمت این سرزمین فرار کردند، نه به صحرای سینا. اسرائیلیها برای اثبات مدعای خود، از کارشناسانی استفاده کردند تا آثار تاریخی را در این منطقه پیدا کرده و آن را سند مدعای خود قرار دهند. تا جایی که ادعا کردهاند؛ کوه سینا که خدا در آن بر حضرت موسی(ع) تجلی یافت، نه در صحرای سینا، که در همین شهر مدین واقع شده است که الان با نام کوه اللوز شناخته میشود.
همچنین در این منطقه کوه اللوز، ۱۲ چشمه آب و نخلستانی را با ۷ درخت نخل که در تورات آمده است یافتهاند. در همین راستا، افراد شناخته شده اسرائیلی از جمله خاخام یعقوب هرتزوگ، مردم را به دیدن این منطقه تاریخی در عربستان تشویق میکنند. از سویی نیز یهودیان افراطی بر اساس طالعبینیهای خود، به بشارتی معتقدند که بر اساس آن محمد بن سلمان ولیعهد عربستان میتواند همان هشتمین پادشاه سلسله مملکت خود باشد که شهر بابل را از نو بنا میکند.
یعقوب یسرائیل هرتزوگ، واسطه توافق صلح ریاض با تلاویو
«یعقوب یسرائیل هرتزوگ»، خاخام ارشد غیر رسمی صهیونیستی که در ریاض زندگی میکند، پس از تأسیس اولین خانه یهودی موسوم به «حاباد» در عربستان برای خدمت به هزاران یهودی مقیم خارج، به خود لقب «خاخام اول ریاض» را اعطا کرد. در حالی که تیتر اخبار در اراضی اشغالی حول پیشرفت در توافق عادیسازی روابط بین رژیم اشغالگر و عربستان سعودی میچرخد اما «خاخام اول ریاض» منتظر این توافق نیست.
این خاخام یهودی از حضور تعدادی زیادی از مهاجران یهودی در عربستان پرده برداشت که برای کار به این کشور میآیند و گفت، از ۷۵ هزار آمریکایی شاغل در عربستان سعودی، حدود یک درصد یهودی هستند و بیشتر از فرانسه، انگلیس و آمریکای جنوبی آمدهاند. در مجموع حدود ۱۵ هزار یهودی در عربستان با قراردادهای مختلف کاری مشغول به کار هستند.
براساس گزارش «سعودی لیکس»، یعقوب هرتزوگ، تأسیس خانه مذهبی حاباد را با هدف افزایش تعداد جامعه یهودی در خاک عربستان، پاسخگویی به نیازهای مذهبی یهودیانی که به عربستان سعودی میآیند و هموار کردن مسیر برای عادیسازی روابط عربستان و رژیم صهیونیستی، دنبال میکند. خاخام هرتزوگ، مقاطع زندگی خود را بین ریاض و تلآویو تقسیم کرد و از حدود سه سال پیش، کار عملی روی این پروژه آغاز کرد.
هرتزوگ، اولین خاخام صهیونیستی است که در اکتبر ۲۰۲۱ وارد عربستان شد و خدمات مذهبی به یهودیان ساکن در این کشور ارائه داده است. بر اساس گزارش رسانههای صهیونیستی او میخواهد «اولین و بزرگترین» خاخام یهودی در عربستان سعودی شود. این خاخام یهودی همچنان آزادانه در داخل عربستان رفت و آمد کرده و در بسیاری از رویدادهای رسمی اقتصادی و اجتماعی شرکت میکند. وی حتی مراسم مذهبی خود را انجام داده و به انتشار تصاویر این مراسم از عربستان افتخار میکرد. او اواسط سال ۲۰۲۲ اعلام کرد که خانوادهاش را برای زندگی با خود به ریاض میآورد و پروژه «جامعه یهودی در عربستان» را راهاندازی و یک سایت ویژه برای آن تأسیس کرد.
در ادامه این گزارش آمده است: «مأموریت این خاخام در عربستان حول دو محور است؛ یکی آشکار و دیگری پنهان و محرمانه. مأموریت آشکار وی آمادهسازی افکار عمومی در عربستان برای پذیرش عادیسازی روابط با تلآویو است. اما مأموریت دوم که به مراتب مهمتر و خطرناکتر از مأموریت اول است، در اجرا و برپا کردن تجمعات واقعی برای اسرائیلیها در عربستان با کمک بنسلمان و از طریق شهر «نئوم» و سپس گسترش تدریجی آن به حرمین شریفین نهفته است.»
هرتزوگ خود را در شبکه «لینکدین» خاخام و بازرگان در عربستان معرفی کرده است که در معاملات و نیز ختنه کردن نوزادان و گفتوگوی ادیان تخصص دارد. وی در شبکه «لینکدین» و نیز در وبسایتی که برای اقدامات خاخامی خود ایجاد کرده، آشکارا به خودش لقب «خاخام اصلی عربستان» داده است. هرتزوگ در توییتر نیز خودش را «خاخام عربستان» و «خاخام جزیره العرب» معرفی کرده است.
اولین برنامه اسرائیل در عربستان؛ تأسیس جامعه مدرن یهودی
این خاخام یهودی درباره برنامه خود برای آینده میگوید، کمترین برنامهاش این است که اولین جامعه یهودی مدرن و علنی را در عربستان بسازد.
در یادداشتی که روزنامه «تایمز اسرائیل» در سال ۲۰۲۱ منتشر کرد، این خاخام یهودی گفت، در آمریکا متولد شده است و دو تابعیتی بودنش به او اجازه میدهد علیرغم عدم وجود روابط دیپلماتیک رسمی میان رژیم صهیونیستی و عربستان، به این کشور سفر کند.
یعقوب یسرائیل هرتزوگ، «خاخام اول ریاض» اعلام کرد که «مردم عربستان آماده توافق صلح تاریخی با اسرائیل هستند.» هرتزوگ در گفتوگوی تلفنی با روزنامه «یدیعوت آحارانوت» رژیم صهیونیستی گفت: اگر گفتوگوی مستقیم بین تلآویو و ریاض بدون میانجی در سطح رهبران صورت گیرد، قطعاً میتوانند شکافها را پر کنند و به نتایج مثبت برای همه طرفها برسند.
خاخام اول ریاض در دیدارها و گفتوگوهایش با اعضای برجسته خاندان آل سعود که پنهانی صورت میگیرد؛میگوید که اسرائیل به دنبال توافق تاریخی با عربستان است و مذاکرات برای عادیسازی روابط دو طرف با میانجیگری آمریکا به پیشرفتهایی دست یافته است.
این خاخام یعودی مقیم عربستان معتقد است که در عربستان این احساس وجود دارد که صلح ممکن است از سطح رهبران سیاسی انجام شود و مردم با آن مخالف باشند اما این تصور درست نیست، زیرا مردم عربستان از صلح و عادیسازی با ما استقبال میکنند و این ایده کاملاً مورد قبول شهروندان است و مردم آنجا بسیار با آغوش باز با ما رفتار میکنند.
هرتزوگ که در شهر ریاض عکسهای سلفی زیادی با زنان و جوانان سعودی در رستورانها، فروشگاهها و استادیومهای ورزشی میگیرد معتقد است که مردم عربستان او را بسیار دوست دارند و این دلیلی بر آشتی مسلمنان با یهودیان است. او معتقد است که بسیاری از اسرائیلیهای چند تابعیتی به آنجا میآیند و آشکارا میگویند که اسرائیلی هستند و سعودیها با آن مشکلی ندارند و بنابراین فکر میکنم که این موضوع در واقع توافق عادیسازی بین دو طرف را تسهیل میکند، زیرا مردم کاملاً آماده چنین چیزی هستند بنابراین اگر رهبران آنجا تصمیم بگیرند که چنین اقدامی را انجام دهند، قطعاً حمایت بسیاری از مردم خواهد داشت.
عبدالحکیم بنعبدالعزیز الدخیل، فعال منتقد سعودی، در صفحه توییتر خود نوشت: یعقوب هرتزوگ، خاخام اسرائیلی، خود را «خاخام اول مملکت سعودی» نامیده، و اولین مکان را برای جنبش یهودی افراطی «حباد» ایجاد کرده است. او اعلام کرده است که برنامهاش ایجاد اولین اجتماع یهودیان در سرزمین عربستان است!جنبش حباد از افراطیترین جنبشهای یهودی و دشمن سرسخت اعراب به شمار میآید. خاخامهای این جنبش در تحریک یهودیان برای تخریب مسجدالاقصی و ساخت «هیکل سلیمان» به جای آن نقشی اساسی ایفا میکنند
عربستان برای یهودیان امن است/ تنفر از مصریها
خاخام یهودی، یسرائیل هرتزوگ دیدارهای پنهانی و متعددی با ملک سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان داشته است اما این دیدارها و گفتوگوها را کتمان میکند و میگوید که هنوز فرصت نکردهام شخصاً با او صحبت کنم البته با نمایندگان عربستان در تماس هستیم و همه فعالیتهای خود را با آنها هماهنگ میکنیم تا با هیچ کدام از فعالیتهای ما غافلگیر نشوند.
خاخام یعقوب در خصوص واکنشهایی که هنگام قدم زدن در خیابانهای ریاض با لباس حریدی(شاخهای از قوم یهود هستند و معتقدند که تعالیم و آموزههای خود را مستقیماً از آنچه به حضرت موسی(ع) در کوه طور وحی شد الهام میگیرند) خود مشاهده میکند، میگوید؛ اولین چیزی که وقتی در بازار ریاض گشتم متوجه شدم این است که مردم به من به انگلیسی میگویند «خوش آمدید». من در تمام مناطق بودهام و با هیچ مشکل یا حادثهای مواجه نشدهام بله برعکس، مردم میآیند و میخواهند با من صحبت کنند، از نزدیک با من آشنا شوند، عکس بگیرند، سؤال بپرسند و از من دعوت کنند تا داخل خانه و مغازههایشان شوم، هیچ مشکلی در پیادهروی و گردش در عربستان برای ما وجود ندارد.»
خاخام اول ریاض ضمن انتقاد شدید از مصریها میگوید: آنها بیشترین نفرت را یهودیان دارند و یهودیستیزترین مردم در منطقه هستند. اردن نمونهای از نفرت از اسرائیل است، اما تندروترین وضعیت در مصر است و در آنجا نفرت واقعی از اسرائیل و یهودیستیزی علیه ما وجود دارد. کشورهایی مانند اردن یک نسل پیش با اسرائیل توافق کردند و هنوز هم افراد بسیار برجستهای هستند که از یهودیان متنفرند اما در عربستان هیچ اثری از این موضوع وجود ندارد.
صحرای العلا در عربستان محل آئینهای مذهبی یهودیان
یعقوب یسرائیل هرتزوگ تقریباً در (۵ فروردین ۱۴۰۴) پس از انتشار یک کلیپ ویدئویی کوتاه در شبکههای اجتماعی از دمیدن در شیپور (آیین یهودی برای جشن گرفتن فرا رسیدن سال نو عبری)، اعلام کرد که یک مراسم مذهبی را در صحرای شهر العلا عربستان به جا آورده است. او در این فیلم با پوشیدن لباس مخصوص آیین مذهبی یهود به سمت کوههای العلا حرکت میکند. پیش از این هرتزوگ به مناسبت فرا رسیدن سال نو عبری در شیپور دمید و در توییت خود نوشت: «امروز با نواختن شوفار یا همان شیپور کبش (قوچ) در ماه ایلول (ماهی تابستانی و ۲۹ روزه هستیم. نام این ماه از نامهای بابلی گرفته شده است و از ریشه آکادی به معنی «برداشت» است. ماه آکادی مشابهی به نام ایلولو وجود دارد ماه رحمت و مغفرت آغاز شد.»
وی اخیراً در مصاحبهای با وبسایت صهیونیستی واینت گفت که به دنبال پاسخگویی به نیازهای مذهبی یهودیانی است که به عربستان سعودی میآیند، تا چراغی برای هدایت سایر ملتها باشد. خاخام اول عربستان بهطور جدی پیگیر تأسیس خانه یهودی موسوم به «حاباد» است و با حضور مستمر در ریاض از سه سال پیش شروع به کار عملی در این پروژه کرده است. وی که میخواهد خاخام ارشد غیر رسمی در عربستان سعودی شود به دنبال ایجاد یک جامعه یکپارچه یهودی در میان سعودیها است.
حضور بر بالین ولیعهد عربستان و دعای سلامتی
در حالی که عربستان سعودی مدعی است که به دنبال عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی نیست، اما واقعیت چیز دیگری را نشان میدهد و این کشور حضور صهیونیستها و هیئتهای رژیم صهیونیستی به سرزمین حرمین را تسهیل میبخشد.
رسانههای عربستانی در این مورد مینویسند که جدیدترین مهمان عربستان، خاخام یهودی «یعقوب یسرائیل هرتزوگ» است که در ریاض دیده شده است. این خاخام یهودی در کلیپی در کنار یک شهروند سعودی دیده میشود که از او به ابوناصر نام میبرد. خاخام یهودی در این کلیپ از ملک سلمان و ولیعهدش، محمد بن سلمان به دلیل پذیرایی از او تمجید میکند. «ایدی کوهین» خبرنگار اسرائیلی با انتشار عکسی از این خاخام اسرائیلی در توییتر خود آورده است: او در عربستان و ظاهراً در یک سالن پذیرایی است و پشت سرش هم عکسهای حاکمان عربستان دیده میشود.
حساب توییتری «اسرائیل به زبان عربی» نیز فوریه گذشته ویدئویی از یعقوب یسرائیل هرتزوگ منتشر کرده بود که وی در آن برای محمد بن سلمان که بهتازگی عمل جراحی انجام داده بود، دعای سلامتی میکرد.
خاخام رژیم صهیونیستی: در عادیسازی روابطمان با عربستان، به زمان نیازمندیم
رئیس گروه یهودی ارتدوکس «Aish Global»، مستقر در قدس اشغالی، ادعا کرد که در بحث عادیسازی روابط اسرائیل و عربستان، تنها مسئله باقیمانده، مسئله زمان است. شبکه ۷ عبری اسرائیل در گزارشی اعلام کرد که استفان بورگ، خاخام و رئیس گروه یهودی ارتدوکس «Aish Global» در گفتوگو با یعقوب یسرائیل هرتزوگ که اخیراً به همراه رهبران تجاری یهودی از بحرین و عربستان دیدن کرده است، عربستان را «شگفتانگیز» توصیف کرد و گفت که عربستان را کشوری میبیند که در حال سعی برای دوری از وابستگی به نفت و تکیه بر اقتصاد چند محوری و تجارت است.
در حالی که ریاض هنوز توافقنامههای ابراهیم را برای عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی امضا نکرده است، افرادی که در عربستان با آنها صحبت کردم گفتند که این فقط یک مسئله زمان است.
این خاخام اسرائیلی معتقد است که ممکن است روند عادیسازی دو سال طول بکشد که این امر به دلیل محافظهکار بودن جامعه عربستان امری قابل درک است اما در نهایت هدف مشترک ما را گرد هم خواهد آورد و آن «ایران» است. سالها بود که شایعاتی مبنی بر وجود روابط پشت پرده میان اسرائیل و عربستان به گوش میرسید، اما سعودیها بارها این موضوع را قویاً تکذیب کردند.
این خاخام اسرائیلی تأکید دارد که مقامات سعودی بارها بر ایجاد یک کشور فلسطینی با پایتختی قدس شرقی تأکید و اعلام کردهاند که این امر پیش نیاز عادیسازی روابط عربستان با اسرائیل است. در اواسط سپتامبر ۲۰۲۰، امارات و بحرین توافقنامههایی را برای عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی موسوم به «توافق ابراهیم» در یک مراسم رسمی به میزبانی کاخ سفید در واشنگتن، پایتخت آمریکا، امضا کردند. پس از اینکه امارات و بحرین روابط خود را با رژیم صهیونیستی عادیسازی کردند، مراکش و سودان نیز به این توافقنامه پیوستند و روابط خود را به واسطه میانجیگری آمریکا با رژیم صهیونیستی عادیسازی کردند.
عربستان آماده توافق است/ آیا رؤیای رژیم صهیونیستی محقق میشود؟
یعقوب یسرائیل هرتزوگ بارها تأکید کرده که در پنج سال گذشته از زمان ولیعهدی محمد بن سلمان تعداد یهودیان در عربستان سعودی که در بخش تکنولوژی و مالی مشغول به کار هستند، افزایش یافته و پیشبینی میکند که تعداد آنها در سالهای پیش رو بیشتر شود.
این خاخام صهیونیست همچنین گفته که تمام نهادهای سعودی از جمله وزارت کشور و خارجه او را میشناسند و مجوز برگزاری نماز یهودیان برای ۱۲۰ یهودی را دریافت کرده و گام بعدی این است که مجوز ساخت کنیسه یهودیان در عربستان را بگیرد و پیشبینی میکند در دو یا سه سال آتی در عربستان نیز همانند امارات متحده عربی، مرکزی مخصوص یهودیان ساخته شود.
پیش از این محمد بن سلمان در پاسخ به این پرسش که آیا کشورش از دیگر کشورهای عربی که طی دو سال گذشته با رژیم صهیونیستی روابط دیپلماتیک برقرار کردند، الگو خواهد گرفت؟ اعلام کرد: ما به اسرائیل به عنوان دشمن نگاه نمیکنیم، بلکه به عنوان یک متحد بالقوه در بسیاری از منافع که میتوانیم برای تحقق آن با یکدیگر تلاش کنیم، نگاه میکنیم.
این درحالی است که روزنامه صهیونیستی «تایمز آو اسرائیل» گزارش داد که «گیل تاماری» خبرنگار شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی در جریان سفر «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا به عربستان از شهر مقدس مکه بازدید کرد. گیل تاماری تصاویری از خود را در حال رانندگی در بزرگراههای مکه، جایی که ورود غیر مسلمانان به آن ممنوع است، پخش کرده است.
ادارهکل هوانوردی غیرنظامی عربستان نیز اخیراً اعلام کرد که حریم هوایی این کشور به روی تمامی پروازهای غیرنظامی که الزامات لازم را رعایت کنند (از جمله هواپیماهای اسرائیلی) باز است. این تصمیم ریاض استقبال «جو بایدن» را به دنبال داشت.
همچنین «عادل الجبیر» وزیر مشاور در امور خارجی عربستان تأکید کرد که عادیسازی روابط با اسرائیل یک گزینه «راهبردی» است؛ اما الزامات خاصی وجود دارد که باید قبل از آن محقق شود. پس از امضای توافق سازش میان امارات و بحرین با این رژیم، بارها مقامات سعودی از جمله وزیر خارجه عربستان از ابراز علاقه خود برای برقراری رابطه با رژیم صهیونیستی سخن گفتند.
خلاصه:
این گزارش به بررسی تلاشهای رژیم صهیونیستی و محمد بن سلمان برای توسعه حضور یهودیان در عربستان سعودی، به ویژه در منطقه نئوم، میپردازد. هدف این اقدامات، ایجاد بستری برای عادیسازی روابط، تقویت نفوذ اقتصادی و تحقق اهداف مذهبی و تاریخی یهودیان در این منطقه است.
نکات کلیدی گزارش:
زمینه: ادعای مورخان یهودی مبنی بر بازگشت بنیاسرائیل به مکه و مدینه و تحلیلهای مربوط به تحولات سیاسی در عربستان، انگیزهای برای بررسی این موضوع شده است.
پروژه نئوم: این شهر به عنوان یک پروژه صهیونیستی مرموز در سرزمین وحی در حال شکلگیری است. نزدیکی آن به مرزهای اسرائیل، حضور شرکتهای اسرائیلی و انگیزههای یهودی پشت پرده ساخت آن، از جمله موارد قابل توجه است.
ادعاهای تاریخی: با استناد به منابع یهودی، ادعا شده که منطقه نئوم (مدین) همان مکانی است که بنیاسرائیل از مصر به آنجا فرار کردند و کوه سینا نیز در این منطقه واقع شده است.
نقش یعقوب هرتزوگ: این خاخام ارشد غیررسمی، با تأسیس خانه یهودی حاباد و فعالیتهای گسترده در عربستان، به دنبال افزایش جمعیت یهودیان و تسهیل عادیسازی روابط است. او خود را خاخام اصلی عربستان معرفی کرده و برنامههایی برای ایجاد یک جامعه یهودی مدرن و علنی در این کشور دارد.
اهداف پنهان و آشکار: مأموریت آشکار هرتزوگ، آمادهسازی افکار عمومی برای پذیرش عادیسازی است، در حالی که مأموریت پنهان او، ایجاد تجمعات واقعی برای اسرائیلیها در عربستان و گسترش تدریجی آن به حرمین شریفین است.
نتیجهگیری:
توسعه شهرنشینی یهودیان در سرزمین وحی، به عنوان بخشی از یک پروژه بزرگتر، با اهداف سیاسی، اقتصادی و مذهبی، در حال پیشرفت است. این موضوع، نگرانیها و حساسیتهایی را در جهان اسلام برانگیخته و نیازمند بررسی دقیقتر و تحلیل ابعاد مختلف آن است.
نظر شما