خبرآنلاین اصفهان - مریم قادری: سالمندان برترین کنشگران اجتماعی هستند، تجربه و مهارتی که انها در طول زندگی به آن دست یافته اند می تواند چراغ راهی برای جامعه باشد تا ضمن عبور از دست اندازهای مختلف بار دیگر تجارب اشتباه را نیز در مسیر زندگی تکرار کند.
متاسفانه در کشور ایران برخلاف دنیا سالمندان به ویژه پس از بازنشستگی به حاشیه رانده می شوند، از این رو به تدریج به دلیل عدم فعالیت ذهنی و به ویژه بدنی، فراموشی و عدم توانایی در راهبر امور به سراغ بخشی از این قشر جامعه می آید و باعث مشکلاتی برای انها و خانواده می شود و جامعه نیز با توجه به غفلت از این ظرفیت و استعاد عظیم از یک جهش بزرگ و پیشرفت باز می ماند.
با توجه به افزایش امید به زندگی در تمام دنیا و از جمله کشور ایران و با تجه به افزایش روند سالمندی در کشور و اصفهان به عنوان شهر دوستدار سالمند (ب نوعی که در استان اصفهان با نرخ رشد ۱۲درصدی سالمندی مواجه هستیم که از میانگین کشوری نیز بیشتر است) لازم است به نوعی برنامه ریزی کنیم که سالمندان را از حاشیه به بطن جامعه آوریم و برنامه ریزی ها نیز باید از خود خانواده و محلات آغاز و حس عزت نفس، استقلال و خودمختاری در تصمیم گیری ها به سالمندان داده شود.
در حقیقت پژوهش ها نشان داده است که از یک سو توجه، برنامه ریزی برای سلامت زندگی سالمندان و به کار گرفتن و شرکت دادن آن ها در امور اجتماعی موجب دوری آنها از افسردگی، آلزایمر و حتی بیماری های جسمی می شود و از سوی دیگر به دلیل اعتماد نسل نوجوان و جوان به این قشر این افرادمیتوانند به تربیت جوانان پرداخته و به رفع مشکلات و مسائل آنها کمک کنند.
برگزاری دومین دوره مسابقه عکس ریشه ها در اصفهان
در این راستا اصفهان در روزهای اخیر شاهد برگزاری اختتامیه مسابقه عکس ریشه ها بود.
امیرحسین کمالی دبیر دومین جشنواره ملی عکس ریشه ها با رویکرد سالمند و زندگی در این ارتباط اظهار کرد: در این جشنواره نسبت به دوره گذشته بیش از سه برابر شد و تعداد آثار رسیده از جشنواره فجر هم بیشتر بوده است.
امیرحسین کمالی با بیان اینکه استقبال خوب و افزایش شمار آثار ارسالی از نقاط قوت این جشنواره است، افزود: ۶ هزار و ۴۲۳ اثر به دبیرخانه این جشنواره رسید و از مجموع آثار ارسال شده ۵۳ اثر از ۴۵ عکاس در بخش حرفه ای و ۲۳ اثر از ۲۳ عکاس آماتور (مردمی) به مرحله نهایی راه یافتند.
دبیر هنری دومین جشنواره ملی عکس ریشهها در این آیین گفت: این جشنواره با هدف ارتقای کیفیت زندگی سالمندان، افزایش آگاهی عمومی درباره این قشر از جامعه و توجه به بهزیستی و امید به زندگی سالمندان برگزار شد.
وی با اشاره به موضوعات جشنواره خاطرنشان کرد: این جشنواره در موضوع های سالمندان و خانواده، سالمند و امید به زندگی، سالمند و حمل و نقل شهری، سالمند و ارتباط بین نسلی، سالمند و تفریح و گردشگری درون شهری، سالمند و اشتغال و مشارکت اجتماعی و سالمند و سلامتی و ورزش برگزار شد.
لازم است حس مولد بودن را به سالمندان بازگردانیم
کمال حیدری معاون فرهنگی شهردار و رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان نیز گفت: اصفهان یکی از بهترین شهرهای دوستدار سالمند در کشور است و همانگونه که با برگزاری برنامههای متنوع همچون جشنواره فیلم کودک و نوجوان به عنوان شهر دوستدار کودک شناخته شده باید برنامه های خوبی نیز در حوزه سالمندان در این شهر عملیاتی شود.
وی با بیان اینکه لازم است حس مولد بودن را به سالمندان بازگردانیم،اظهار کرد: زمانی این امر محقق می شود که بتوانیم بسترهای لازم را با هم افزایی بین بخشی برای کسب رضایت زندگی سالمندان فراهم کنیم.
حیدری ادامه داد: وقتی سالمند ارزشمندی خود را درک کند و به خودباوری دست یابد از زندگی خود رضایت نیز خواهد داشت.
وی تاکید کرد: کارهای ارزشمندی در حوزه شهر دوستدار سالمند در اصفهان انجام شده و همه بخشهای شهرداری برای ارتقاء شاخصهای شهر دوستدار سالمند بسیج شدهاند.
خودباوری و رضایت از زندگی
معاون فرهنگی شهردار اصفهان با بیان اینکه وقتی سالمند ارزشمندی خود را درک کند و به خودباوری دست یابد از زندگی خود رضایت نیز خواهد داشت، تصریح کرد: اکنون در امور اجتماعی در سطح محلی و ملی از سالمندان به عنوان فرد کنشگر استفاده نمی شود لذا باید سالمندان را از حاشیه به بطن جامعه آورد.
گفتنی است در این مراسم از پدر و مادر شهدای جعفرزاده به پاس ایثار و فداکاریشان و تقدیم سه نفر از فرزندان خود در دوران دفاع مقدس تقدیر شد.
نفر نخست این مسابقه ۲۰۰ میلیون ریال به همراه لوح و تندیس جشنواره، نفر دوم ۱۵۰ میلیون ریال به همراه لوح و تندیس جشنواره، نفر سوم ۱۰۰ میلیون ریال به همراه لوح و تندیس جشنواره و دو نفر تقدیر شده توسط هیئت داوران، ۸۰ میلیون ریال دریافت کردند.
همچین به نفرات تقدیر شده در بخش مردمی لوح تندیس و هدیه نقدی ۴۰ میلیون ریالی اهدا شده است.
نظر شما