هشدار مقام سازمان ملل نسبت به وقوع «نکبت دوم» در غزه

رئیس آژانس سازمان ملل برای پناهندگان فلسطینی با انتقاد از رژیم صهیونیستی برای محاصره نوار غزه و ورود بسیار محدود کمک‌های بشردوستانه به این منطقه هشدار داد: به نظر می‌رسد این وضعیت، مقدمه‌ای برای «نکبت» دوم باشد.

به گزارش خبرآنلاین، «فیلیپ لازارینی»، کمیسرکل آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی (آنروا) گفت که به نظر می‌رسد طرح «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای تصرف کامل غزه، همراه با طرح جدید توزیع کمک‌های اسرائیل و آمریکا برای این منطقه، مقدمه‌ای برای یک نکبت دوم باشد.

به گزارش ایسنا، او که با میدل ایست آی گفت‌وگو می‌کرد، همچنین از رژیم صهیونیستی به دلیل ارسال کاروان کوچکی از کامیون‌های حامل تدارکات ضروری به این منطقه محاصره شده انتقاد کرد و گفت که «این تعداد بسیار کم است و همه در غزه گرسنه هستند.»

بنابر گزارش میدل ایست آی، گروه‌های امدادی پیش از محاصره فعلی می‌توانستند روزانه حدود ۶۰۰ کامیون وارد کنند، میزان کمکی که سازمان‌های بشردوستانه دست کم می‌گویند برای جمعیت غزه مورد نیاز است اما طبق گفته شبکه‌ای از گروه‌های امدادی فلسطینی، در طول هفته گذشته تنها ۱۱۹ کامیون وارد غزه شده‌اند.

لازارینی در ادامه این گفت‌وگو تصریح کرد: در حال حاضر، آنچه ما در مورد آن صحبت می‌کنیم، قطره‌ای در دریایی از پریشانی و در دریایی از نیازها است.

او تاکید کرد: ما با گرسنگی کاملاً ساختگی و ساخته دست بشر روبرو هستیم. گرسنگی در حال تشدید است و به نظر می‌رسد از گرسنگی به عنوان سلاح جنگی استفاده می‌شود.

خشم جهانی پس از آنکه رژیم صهیونیستی محاصره غزه را از ۱۱ هفته پیش از سر گرفت و تقریباً کل جمعیت ۲.۱ میلیونی فلسطینی را در آستانه گرسنگی قرار داد و دارو و سوخت در منطقه به اتمام رسید، به‌طور پیوسته در حال افزایش است.

این محاصره منجر به هشدارهایی از سوی سازوکار سازمان ملل برای نظارت بر گرسنگی شده و انتقاد بی‌سابقه‌ای از سوی متحدان غربی رژیم صهیونیستی، از جمله انگلیس، کانادا و فرانسه را برانگیخته است.

این کشورها هشدار داده‌اند که اگر اسرائیل به عملیات نظامی خود در غزه و محاصره کمک‌های بشردوستانه ادامه دهد، اقدامات مشخصی، از جمله تحریم‌ها را علیه آن به کار خواهند گرفت.

با این حال، دولت نتانیاهو تا حد زیادی این اعتراض بین‌المللی را نادیده گرفته است.

او روز چهارشنبه بار دیگر بر قصد دولت خود برای اشغال کامل غزه و اجرای طرح جدید توزیع کمک‌های مورد حمایت ایالات متحده که عملاً جایگزین تمام کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل در غزه خواهد شد، تأکید کرد.

این طرح توسط یک نهاد مستقر در ژنو به نام بنیاد بشردوستانه غزه مدیریت خواهد شد که تحویل کمک‌ها به فلسطینی‌های از پیش بررسی‌شده در تعدادی از مراکز توزیع در جنوب این منطقه را مدیریت خواهد کرد.

میدل ایست آی افزود: این طرح سه مرحله دارد، شامل مرحله اول که به معنی ورود «مواد غذایی اولیه» به غزه است؛ مرحله دوم شامل ایجاد نقاط توزیع مواد غذایی است که توسط شرکت‌های آمریکایی اداره و توسط ارتش اسرائیل تأمین می‌شود؛ در مرحله سوم، نتانیاهو گفت که اسرائیل قصد دارد یک «منطقه استریل» در جنوب غزه ایجاد کند، جایی که جمعیت غیرنظامی از مناطق جنگی به آنجا منتقل خواهند شد.

اما مقامات سازمان ملل، از جمله لازارینی این طرح را به عنوان تلاشی برای جایگزینی سیستم توزیع بشردوستانه موجود سازمان ملل در غزه رد کرده‌اند.

او به میدل ایست آی گفت: سوال من برای شروع این است که چرا باید چرخ را از نو اختراع کرد؟! پیش از محاصره فعلی، سازمان ملل و سازمان‌های غیردولتی همکار آن توانسته بودند از قحطی جلوگیری کنند اما تلاش‌های آنها از آن زمان به دلیل ممنوعیت مجدد کمک‌رسانی خنثی شده است.

لازارینی طرح کمک‌رسانی اسرائیل را «ابزاری برای آوارگی اجباری جمعیت» توصیف کرد و اساساً آن را طبق قوانین بین‌المللی یک «جنایت جنگی» و «جنایت علیه بشریت» دانست.

وی خاطرنشان کرد که به نظر می‌رسد این طرح بخشی از قصد ارتش اسرائیل برای کوچاندن اجباری جمعیت از شمال به جنوب نوار غزه است.

فیلیپ لازارینی همچنین گفت که سازمان ملل و دیگر سازمان‌های بشردوستانه در حال حاضر ۴۰۰ نقطه توزیع غذا در سراسر غزه دارند. با این حال، طرح جدید تحویل کمک‌ها را به مناطق تعیین‌شده در جنوب متمرکز و مردم را ملزم می‌کند که قبل از بازگشت به مکان‌های اصلی خود، از سراسر منطقه محاصره‌شده برای دسترسی به غذا و مایحتاج اولیه سفر کنند.

به گفته او، با سیستم جدید، از مردم خواسته می‌شود که به چهار مکان مختلف بروند، به این معنی که مردم را مجبور می‌کند از جایی که هستند، نقل مکان کنند و در واقع، در اطراف این خوشه توزیع دوباره جمع شوند. بنابراین، این به ابزاری برای جابجایی اجباری جمعیت غزه تبدیل می‌شود.

لازارینی در ادامه تصریح کرد: این سیستم به‌علاوه، مستلزم بررسی اولیه دریافت‌کنندگان کمک است که این امر با هنجارهای بشردوستانه توزیع غیرتبعیض‌آمیز کمک‌ها مغایرت دارد. این طرحی است که همسویی یا پایبندی به اصول اساسی بشردوستانه، مانند استقلال، بی‌طرفی و همچنین انسانیت را زیر پا می‌گذارد.

کمیسر کل آنروا همچنین ابراز تردید کرد که طرح جدید بتواند جایگزین سیستم بشردوستانه سازمان ملل در غزه شود. او تاکید کرد که «هدف آن به هیچ وجه بشردوستانه نیست.»

او هشدار داد که طرح نتانیاهو برای تصرف کامل غزه، همراه با طرح جدید توزیع کمک‌ها می‌تواند مقدمه‌ای برای یک نکبت دوم باشد.

لازارینی خاطرنشان کرد که «اگر غزه دیگر سرزمینی برای فلسطینی‌ها نباشد، آنها آن را به عنوان نکبت دوم خود در نظر خواهند گرفت.»

نکبت به پاکسازی قومی فلسطینی‌ها در زمان ایجاد رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۴۸ اشاره دارد، زمانی که ۷۵۰ هزار نفر به اجبار از خانه‌های خود آواره و در کشورهای همسایه پناهنده شدند. حدود ۸۰ درصد از جمعیت غزه پناهنده یا فرزندان پناهندگانی هستند که از زمان نکبت آواره شده‌اند.

امروزه، ۵.۸ میلیون پناهنده فلسطینی توسط آژانس امداد و کار سازمان ملل، موسوم به آنروا (UNRWA) ثبت شده‌اند که در ده‌ها اردوگاه در کرانه باختری اشغالی، نوار غزه، اردن، سوریه و لبنان زندگی می‌کنند.

لازارینی یادآور که این آژانس با وجود حملات مداوم اسرائیل همچنان با ۱۲۰۰۰ کارمند باقی‌مانده خود به فعالیتش ادامه می‌دهد. وی گفت: کارکنان ما سرنوشت مشترکی با مردم غزه دارند.

پارلمان رژیم صهیونیستی در اکتبر ۲۰۲۴ فعالیت آنروا را در سرزمین‌های اشغالی و فلسطین ممنوع کرد.

بنابر این گزارش، ممنوعیت فعالیت آنروا پرونده‌ای را در دیوان بین‌المللی دادگستری به جریان انداخته است که در آن کشورها از این نهاد می‌خواهند در مورد تعهدات رژیم صهیونیستی تحت قوانین بین‌المللی برای احترام به مصونیت‌ها و امتیازات آژانس‌های سازمان ملل و تضمین ارائه کمک‌های بشردوستانه به جمعیت تحت اشغال خود، حکم صادر کند.

دولت صهیونیستی مدت‌هاست که موضعی خصمانه نسبت به آنروا، تا حدی به این دلیل اتخاذ کرده است که این سازمان وضعیت پناهندگی فلسطینی‌هایی را که در جریان نکبت ۱۹۴۸ از خانه‌های خود رانده شده‌اند و فرزندانشان را حفظ می‌کند.

در اواخر ژانویه ۲۰۲۴، رژیم صهیونیستی ۱۲ نفر از کارکنان آنروا را به دست داشتن در حمله هفت اکتبر حماس به سرزمین‌های اشغالی متهم و ادعا کرد که آنها مهمات توزیع کرده و در به اسارت گرفتن غیرنظامیان کمک کرده‌اند.

با این حال، تحقیقات سازمان ملل که در آوریل سال گذشته منتشر شد، هیچ مدرکی دال بر تخلف کارکنان آنروا پیدا نکرد. همچنین خاطرنشان شد که اسرائیل به درخواست‌ها برای انتشار نام و اطلاعات پاسخ نداده و از سال ۲۰۱۱ به آنروا در مورد هرگونه نگرانی مشخص در مورد کارکنانش اطلاع نداده است.

310310

کد خبر 2068549

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین